Βέροια Ρεπορτάζ

Ο Άγιος Βασίλης με το κάρο της αγάπης μοίρασε γλυκά και χαρά στους δρόμους της Βέροιας!

 

Σε μια άνευ προηγουμένου γιορτινή ατμόσφαιρα ο Άγιος Βασίλης…  προσγειώθηκε σήμερα το μεσημέρι στην Πλατεία Ωρολογίου της Βέροιας και κατηφόρισε τη Μητροπόλεως με το έλκηθρό του, που μεταμορφώθηκε για τις ανάγκες του σήμερα σ’ ένα κάρο – κάρο της αγάπης το είπανε- που το έσερνε ένα ξανθό άλογο.

Μπροστά του δυο αγόρια της Φιλαρμονικής παίζαν τα κάλαντα κι αυτός, στητός και περήφανος, με τα χρυσά του γυαλάκια και τα στρογγυλά του μάγουλα κατακόκκινα, μοίραζε ευχές και γλυκά, που οι αρμόδιες συνοδοί του φρόντιζαν να τα ακουμπούν στα απλωμένα παιδικά χεράκια.

Διασχίζοντας στη συνέχεια τη Βενιζέλου και περνώντας από την Πλατεία Αγίου Αντωνίου κατέληξε στην καρδιά της Αγοράς, Ιπποκράτους και Προφήτη Ηλία.

Εκεί κι αν δεν μαζεύτηκε το παιδομάνι! Μωρά στο καρότσι, παιδιά μικρά και μεγάλα και μεγάλοι μικρότεροι κι από παιδιά, που θυμήθηκαν τα γράμματα που γράφαν κάποτε κι αυτοί στον Άγιο Βασίλη, τον έκλεισαν μέσα σ’ έναν κύκλο αγάπης και χαράς, ζώντας την ιδιαιτερότητα της μέρας σε κλίμα γιορτής.

Πολύς κόσμος, πολλή χαρά, πολλές ελπίδες! Οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου ξεσήκωσαν τον κόσμο, τον έβγαλαν από τα σπίτια του και τις απαισιόδοξες σκέψεις του και του χάρισαν στιγμές ευφορίας!

Λαμπρή, λοιπόν, η τελευταία μέρα του 2018, και όλοι θέλουμε να ελπίζουμε σ’ έναν καλύτερο καινούριο χρόνο, που θα γεννηθεί απόψε τα μεσάνυχτα!

Καλή χρονιά, με υγεία και ειρήνη!

far

Φωτογραφίες: faretra.info

banner-article

Ροη ειδήσεων