Βέροια

Επίσκεψη Προσκόπων στις Ειδικές Δυνάμεις της ΕΛΑΣ και στα Πυροσβεστικά Αεροπλάνα

 

 «Ελεγχόμενη έκρηξη σε πέντε δευτερόλεπτα: 5,4,3,2,1, ΠΥΡ!!!». Ένας εκκωφαντικός θόρυβος ακολουθεί. Η βόμβα εξουδετερώθηκε. Ο κίνδυνος εξαλείφθηκε. Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ακόμη μια επιχείρηση του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών που υπάγεται στην ΕΛ.ΑΣ. 

Δεν πρόκειται για σκηνή κάποιας χολιγουντιανής αστυνομικής ταινίας αλλά για το τελευταίο στάδιο της  επιχείρησης – επίδειξης που πραγματοποιήθηκε κατά την επίσκεψη  του 5ου Συστήματος Προσκόπων Βεροίας το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018 στην Θεσσαλονίκη (στην οποία συμμετείχαν και μέλη του 3ου Σ.Π.Β ) όπου τα Λυκόπουλα οι Πρόσκοποι , οι Ανιχνευτές και οι συνοδοί Βαθμοφόροί μας, μπήκαν στα άδυτα των χώρων της Υποδιεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων Βορείου Ελλάδος (Υ.Ε.Α.Δ.Β.Ε) και συγκεκριμένα στην ομάδα Κ9 των αστυνομικών σκύλων, και του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών(Τ.Ε.Ε.Μ).

Είχε προηγηθεί η επίδειξη των ικανοτήτων των τετράποδων λαγωνικών της Ομάδας Κ9 (Γερμανικοί Ποιμενικοί, Labrador retrievers και Βελγικά Μαλινουά) σε ανιχνεύσεις εκρηκτικών και ναρκωτικών καθώς και περιπολίες  με την «Γουίνι», τον «Μπάντιτ», την «Κρίστι», τον «Μπρούνο», την «Έρα» και τον «Μαξ» να κλέβουν την παράσταση (και τις αγκαλιές) από τους συνοδούς τους.

Τα παιδιά  έδειξαν ιδιαίτερη ευαισθησία κατά την επαφή τους με την ομάδα των αστυνομικών Κ9 & ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το έργο & τις μεθόδους του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (Τ.Ε.Ε.Μ).

Στην συνέχεια ακολούθησε η επίδειξη του σύγχρονου τεχνολογικού εξοπλισμού ( τηλεχειριζόμενα οχήματα, αντιβομβικές στολές, ανιχνευτές μετάλλων διαφόρων τύπων, ανιχνευτές εκρηκτικών, ακτινογραφικά κ.α. ) καθώς και  των στελεχών που επανδρώνουν το τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και η επίδειξη ολοκληρώθηκε με μια άσκηση εξουδετέρωσης βόμβας (όπως περιγράφεται παραπάνω)  όπου έκοψε την ανάσα όλων μας.  ΕΡΤ3 – ΒΙΝΤΕΟ: https://bit.ly/2Ac4hJR

Η εκδρομή συνεχίστηκε σε κάποιους ακόμα αφανείς ήρωες που τους θυμόμαστε κάθε καλοκαίρι και δεν είναι άλλοι από το ιπτάμενο και τεχνικό προσωπικό της 113 Πτέρυγα Μάχης όπου εδρεύουν τα πυροσβεστικά αεροπλάνα CANADAIR.Στους εκδρομείς υπήρξε ενημέρωση με οπτικοακουστικό  υλικό (στην αίθουσα ενημερώσεως ιπταμένων) και επίδειξη των πυροσβεστικών αεροσκαφών στον αεροδιάδρομο .Έτσι έληξε μια ακόμα δράσή μας όπου παιδιά ήρθανε κοντά σε ανθρώπους , οι οποίοι για την ασφάλεια του πολίτη δεν διστάζουν να διακινδυνεύσουν ακόμα και την ίδια τους τη ζωή. Τους ευχαριστούμε πολύ από τα βάθη της ψυχής μας.

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και όσους μας βοήθησαν με οποιοδήποτε τρόπο  για την πραγματοποίηση της δράσης μας και είναι οι εξής:

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας και ιδιαίτερα τον Υπαρχηγό της  Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ Καραμαλάκη.

Κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης & Ανθρώπινου Δυναμικού , Ελληνικής Αστυνομίας.

Διεύθυνση επικοινωνίας , τμήμα εθιμοτυπίας και δημοσίων σχέσεων Ελληνικής Αστυνομίας.

Διευθυντή της Υποδιεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων Βορείου Ελλάδος και κ.Μπασμανά Γεώργιο.

Διοικητή του Τμήματος Εξουδετέρωσης εκρηκτικών Μηχανισμών ( Τ.Ε.Ε.Μ ) και ιδιαίτερα τον Αστυνομικό Υποδιευθυντή κ.Ράλλη Νικόλαο.

Διοικητή του Τμήματος Συνόδων Αστυνομικών Σκύλων Θεσσαλονίκης ( Ομάδα Κ9 ) , Αστυνόμο Β’ κ.Οικονόμου Βασίλειο.

Τμηματάρχη του Τμήματος Συνοδών Αστυνομικών Σκύλων ( Ομάδα Κ9 ) της Διεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων Αττικής , Αστυνόμο Α΄ κ.Σαρλάμη Παναγιωτη.

Όλους τους πυροτεχνουργούς του Τ.Ε.Ε.Μ., συνοδούς – χειριστές Αστυνομικών Σκύλων ( Ομάδα Κ9 ) των οποίων τα ονόματα δεν δημοσιεύονται για ευνόητους λογούς και τους ευχόμαστε καλή δύναμη στο δύσκολο έργο τους.

 

Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας

Την Διοίκηση Αεροπορικής Υποστήριξης (ΔΑΥ) , Αεροπορική Βάση Ελευσίνας.

Την 383 Μοίρα Ειδικών Επιχειρήσεων & Δασοπυρόσβεσης και ιδιαίτερα τον Επισμηναγό (Ι) κ.Νικόλαο Τζιούκαλια.

113 Πτέρυγα Μάχης και ιδιαίτερα τον Διοικητή της 113 Πτέρυγα Μάχης Σμήναρχο κ.Αθανάσιο Σέξτο

Το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων της 113 Πτέρυγας Μάχης και ιδιαίτερα τον Υποσμηναγό (ΤΟΠ) κ.Γεώργιο Αθανασιάδη

Τον Σμηναγό (Ι) Μ.Κ , Υποσμηναγό (Ι) Κ.Ξ , Υποσμηναγό (Ι) Ν.Γ ( τα ονόματα των πιλότων δεν δημοσιεύονται για ευνόητους λόγους )

Όλο το προσωπικό της Μοίρας που μας υποδέχτηκε με μεγάλη χαρά και τους ευχόμαστε καλές προσγειώσεις και καλή δύναμη στο δύσκολο έργο τους

Τον Δήμο Βεροίας και ιδιαίτερα τον Δήμαρχο Βέροιας κ. Βοργιατζίδη Κων/νο & τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού κ. Λυκοστράτη Βασίλη

Την Ελληνική Τηλεόραση ΕΤ3

Τον κ.Τόκα Μιχάλη

Ανώνυμη φίλη του 5ου Συστήματος Προσκόπων Βέροιας για την πολύτιμη βοήθεια της.

Την εταιρεία ΝΕΟΓΑΛ και ιδιαίτερα την κ.Σταμπουλή Αλεξία – Νάουσα

Εταιρεία Donuts Mr. Tony , Νούσιος Αντώνιος & ΣΙΑ Ο.Ε- Λαζοχώρι Βέροιας

Εταιρεία ΥΙΟΙ ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΤΕΓΟΥΣΗ Ο.Ε , Εμ.Παππά 30 , ( Χονδρικό εμπόριο ειδών καπνιστού-Ψιλικών )

Κατάστημα ΕΔΕΣΜΑ του κ.Πέτρου Γεώργιου , Σιμανίκα 29 , Νάουσα.

Ιχθυοπωλείο κ.Τσιλιγκερίδη Ιωάννη , Μεγάλου Αλεξάνδρου 9 ,Βέροια .

Εταιρεία Αλεξίου Δημήτριου Μονοπρόσωπη ΕΠΕ (Εμπορία &και διανομή τροφίμων, logistics) , Άμμος-Βέροια.

Την εταιρεια Φιλιππιδης Tours – Ticket4all.Gr ( Φιλιππίδης Δαμιανός Δ.) , Γραφείο Γενικού Τουρισμού , Μητροπόλεως 12 , Βέροια , 2331022020

To Ζαχαροπλαστείo Special ,  Σαμψούντος 1 , Βέροια , 2331025700 και ιδιαίτερα τον κ.Ζαγάρη Δημήτριο και την κ.Ιωαννίδου Μαρία

Το κατάστημα Φούρνος Φραντζή , Μιαούλη 17 , Βέροια , 2331061575 και ιδιαίτερα τον κ.Φραντζή Δήμο

Οινοποιείο Θυμιόπουλος , Τρίλοφος Ημαθίας

κ. Αστανάστα Ευτύχιο – Αρχηγό της δράσης  ο οποίος  αφιέρωσε χρόνο , ενέργεια , γνώσεις και δεξιότητες , δούλεψε συνεργατικά και οργανωμένα για μεγάλο χρονικό διάστημα , με καλή διάθεση και χαμόγελο,  με στόχο την επιτυχία της δράσης και αναδεικνύοντας προς τα έξω το δύσκολο έργο κάποιων ανθρώπων που δίνουν και την ίδια τους την ζωή για τον συνάνθρωπο τους , καθώς επίσης και το επιτελείο της δράσης :

κ..Δαφνόπουλο Ανέστη ( Υπαρχηγό Δράσης ) , κ.Στεργιόπουλο Στέφανο ( Υπαρχηγό Δράσης ) , κ.Τόκα Παύλο ( Υπαρχηγό Δράσης ) , κ.Γκασνάκη Μαρία , κ.Δαφνοπούλου Ράνια , κ.Μπαμπανέλο Αθανάσιο , κ.Παπαδημητρίου Άρτεμις , κ.Θεοδωρίδη Κώστα

Οι οποίοι συνόδευσαν τους 95 εκδρομείς μας (λυκόπουλα ,προσκόπους ,ανιχνευτές ,μέλη ΕΚΣ) και εμπιστεύτηκαν το 5ο Σύστημα Προσκόπων Βεροίας , για αυτήν την φανταστική εκδρομή.

 

Παντελίδης Ανέστης

Αρχηγός 5ου Σ.Π.Βεροίας

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας