Βέροια Γράμματα & Τέχνες

Οι Queen’ s Six, ένα καταπληκτικό φωνητικό σύνολο, εντυπωσίασαν το κοινό της Βέροιας

 Δήμητρα Σμυρνή

Με μια συναυλία που απέδειξε το πού μπορεί να φτάσει η ανθρώπινη φωνή, οι Queen’ s Six, φωνητικό σύνολο από τη Βρετανία, εντυπωσίασαν το κοινό της Βέροιας, που άκουσε κάτι πέρα από τα συνηθισμένα.

Η συναυλία,  στα πλαίσια των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων της ΚΕΠΑ, με την υποστήριξη της Μητρόπολης, δόθηκε στο Χώρο του Παύλειου Πολιτιστικού Κέντρου, παλιό Μεντρεσέ Τζαμί, χώρο που ανέδειξε το δρώμενο, καθώς ανέδιδε μνήμες τριών διαφορετικών πολιτισμών.

Οι Queen’ s Six, «οι έξι της Βασίλισσας», έρχονται όχι μόνο από τη Βρετανία αλλά κατευθείαν από το Κάστρο του Windsor! Όλα τα μέλη των Queen’s Six είναι και τραγουδιστές του Παρεκκλησίου St George’s Chapel, που βρίσκεται εντός των τειχών του Κάστρου. Η Χορωδία του Παρεκκλησίου συμμετέχει σε οκτώ θείες λειτουργίες την εβδομάδα καθώς και σε ιδιωτικές και κρατικές εκδηλώσεις, συχνά ενώπιον της Βασιλικής Οικογένειας.

Εντυπωσιακή, λοιπόν, η αφετηρία του συνόλου, αλλά ακόμη πιο εντυπωσιακή η κατάθεση, έμπρακτα πια, του θαύματος της ανθρώπινης φωνής!

Οι έξι καλλιτέχνες, δεμένοι μ’ έναν εκπληκτικό συγχρονισμό, όπου αναδεικνύονταν ο καθένας ξεχωριστά αλλά και όλοι μαζί, έδωσαν όχι μια συναυλία αλλά κυριολεκτικά μια παράσταση!

Οι φωνές τους, που μπορούσαν να καλύψουν όχι απλά την απουσία μουσικών οργάνων αλλά να δίνουν και την εντύπωση πως υπάρχουν, οδηγούσαν με τις ανάλογες κινήσεις των σωμάτων τους το κοινό από έκπληξη σε έκπληξη.

Φωνές καταπληκτικές και οι έξι, κομμάτια που αγκάλιαζαν ένα ευρύ φάσμα, από παραδοσιακά Αγγλίας μέχρι Beatles και Michael Jackson,  έκλεισαν με το χαρούμενο single bells, που ήταν και το φινάλε της βραδιάς.

Οι έξι καλλιτέχνες, σε συνεχή επικοινωνία με το κοινό, όχι μόνο μουσικά αλλά και με το λόγο – ακόμη και για κείνους που δεν ήξεραν αγγλικά και ήταν οι περισσότεροι ίσως- δημιούργησαν μια ζεστή ατμόσφαιρα που ολοκληρώθηκε με κείμενο τους στα ελληνικά, αποκαλύπτοντας πως αυτή ήταν και η πρώτη επίσκεψή τους στην Ελλάδα. Η Βέροια, λοιπόν, είχε τη χαρά να τους πρωτακούσει!

Εντυπωσιακό το φωνητικό σύνολο αλλά και μυημένο, όπως αποδείχτηκε το κοινό, που γέμισε το χώρο από νωρίς, απολαμβάνοντας μια πρωτόγνωρη μουσική εμπειρία.

Φωτογραφίες: faretra.info

banner-article

Ροη ειδήσεων