Βέροια Πολιτισμός

Η Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας αποχαιρέτησε τη χρονιά με τους Da Capo

Με μια συναυλία πολύχρωμη, όπου οι Beatles συναντούσαν το Swing και τη Jazz, με φινάλε χριστουγεννιάτικες μελωδίες, η Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας έκλεισε ακόμη έναν χρόνο σημαντικών εκδηλώσεων, με πρωταγωνιστές αυτήν τη φορά τους Da Capo.

Οι Da Capo είναι ένα μουσικό σχήμα, που αποτελείται από πνευστά και όχι μόνο, με σημείο συνάντησης την αγάπη τους για τη μουσική και τον άνθρωπο που τους έδεσε σε ομάδα, τον Αντώνη Βιγκάτο, πρώην μαέστρο τη Φιλαρμονικής του Δήμου της Βέροιας για πολλά χρόνια.

Φυτώριο των σημερινών καλλιτεχνών η Φιλαρμονική, όπου συνυπήρξαν μουσικά και στόχος τους να συνεχίσουν την πορεία τους που ξεκίνησε πριν χρόνια.

Προλογίζοντας ο Αντώνης Βιγκάτο είπε για το σχήμα:

«Da Capo σημαίνει από την αρχή. Είμαστε μια ομάδα που ξεκίνησε την κοινή μουσική της πορεία το 2000. Η πορεία διακόπηκε και τώρα συνεχίζουμε πάλι μαζί με πολλές πρόβες, όρεξη και κουράγιο. Ευχαριστούμε θερμά τη Βιβλιοθήκη για τη συνεργασία.

Το πρόγραμμα της αποψινής συναυλίας χωρίζεται σε τρία μέρη. Το πρώτο αναφέρεται σε κομμάτια Swing και Jazz, γνωστά τα περισσότερα, της εποχής του Μεσοπολέμου. Το δεύτερο σε τραγούδια των Beatles, και φυσικά θα κλείσουμε με χριστουγεννιάτικες μελωδίες.»

Δεμένο σχήμα οι  Da Capo, και μουσικά και συναισθηματικά, απ’ ότι αποδείχτηκε, ικανοποίησαν το κοινό τους που γέμισε ασφυκτικά τον χώρο των εκδηλώσεων της Βιβλιοθήκης.

Ήχοι και κλίμα άκρως εορταστικά και τα δύο!

Το μουσικό σχήμα “DA CAPO” αποτελούν οι: Παπανίδης Γιάννης, Μπουρντένας Στέργιος, Τσιγιάννης Παναγιώτης, Τσιγιάννης Δημήτρης, Ευθυμιάδης Σταύρος, Κωστόπουλος Δημήτρης, Κουμενίδου Αλίκη, Τσικερδάνος Μανώλης, Διαλεκτοπούλου Αναστασία, Ανέστης Τάσος, Βιγκάτο Αντώνης, Βιγκάτο Κάρολος, Άννα Παπανίδου.

far

Φωτογραφίες: faretra.info

banner-article

Ροη ειδήσεων