Βέροια Εκκλησια Πολιτισμός

“Ο ληστής των Χριστουγέννων” από το Θεατρικό Εργαστήρι της Μητρόπολης – Μια ενδιαφέρουσα μουσικοθεατρική προσέγγιση

Το Θεατρικό Εργαστήρι της Μητρόπολης παρουσίασε και πάλι τη δουλειά του στο Χώρο Τεχνών της Βέροιας, προκαλώντας το ενδιαφέρον πολλών πολιτών.

Θέμα της παράστασης μια αφήγηση από κείμενα της Ιερουσαλήμ, που αναφέρονται σε πραγματικά γεγονότα, κατά τον εκπρόσωπο της Μητρόπολης που προλόγισε.

Ο ληστής, στο μουσικοθεατρικό ανάγνωσμα που παρουσίασε το Εργαστήρι, συναντά δυο φορές το Χριστό και οι δυο αυτές φορές τού δίνουν το δικαίωμα να περάσει από την αμαρτία στη συγχώρεση.

Ο π. Γεράσιμος Μπεκές, που έγραψε το σενάριο, σκηνοθέτησε την παράσταση και πρωταγωνίστησε, θέλησε να δώσει το μεγαλείο της θεϊκής συγγνώμης ακόμη και στους πιο αμαρτωλούς, σύμφωνα με την χριστιανική άποψη.

Η παράσταση στηρίχτηκε στην αφήγηση αλλά και στη μουσική, καθώς ο προσεγμένος λόγος του σεναρίου υπογραμμίστηκε από τους ύμνους της έξοχης χορωδίας της Μητρόπολης, δημιουργώντας την ανάλογη ατμόσφαιρα.

Πολύ καλές οι προσεγγίσεις των ρόλων της μητέρας του ληστή από την Συρμούλα Τζήμα και του ίδιου του ληστή από τον Μιχαήλ Λιάγγο.

Διαφάνειες που προβάλλονταν στην οθόνη καθώς και ηχητικά εφέ υποστήριξαν σημαντικά την τελική επιτυχία της παράστασης.

Ο Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων συγχάρηκε με ενθουσιασμό τους συντελεστές της παράστασης, μιλώντας ταυτόχρονα για το βαθύ νόημα των Χριστουγέννων.

Οι θεατές της παράστασης έδειξαν έμπρακτα την κατανόηση του μηνύματος την Γέννησης του Χριστού προσφέροντας ως δώρα τρόφιμα μακράς διάρκειας σε αδύναμους οικονομικά συμπολίτες.

far

Φωτογραφίες: faretra.info

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας