Τοπικά

Το ΚΚΕ παρουσίασε τους υποψήφιους Δημάρχους στην Ημαθία

Σε συνέντευξη Τύπου η Τ. Ε. του ΚΚΕ παρουσίασε σήμερα στη Βέροια τους υποψηφίους Δημάρχους στους τρεις Δήμους της Ημαθίας.

Τη συνέντευξη άνοιξε η Γραμματέας της Τ.Ε. Μαίρη Παπαδοπούλου η οποία  αναφέρθηκε μεταξύ άλλων για την είσοδο νέων δυνάμεων στον αγώνα και την ισχυροποίηση  του ΚΚΕ, η πολιτική του οποίου δίνει απάντηση στη χρεοκοπημένη πολιτική που εφαρμόζεται  σήμερα.

Τόνισε ότι κυβέρνηση, ΝΔ  αλλά και τα άλλα κόμματα κρύβουν την αλήθεια και την ουσία της πολιτικής που εφαρμόζουν. Το ΚΚΕ, είπε η Γραμματέας, καλεί σε συστράτευση όλους όσους θίγονται απ’ αυτή την πολιτική,  που είναι και η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Τόνισε επίσης  ότι ο λαός πρέπει να δοκιμάσει τη δύναμή του και να ενισχύσει το ΚΚΕ, αλλά και τη Λαϊκή Συσπείρωση τη Δημοτική Παράταξη που στηρίζει. το ΚΚΕ.

Στη συνέχεια πριν δώσει το λόγο στο Σωτήρη Αβραμόπουλο, υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη, πολιτικό μηχανικό (38 ετών) και στέλεχος του ΚΚΕ, παρουσίασε τους υποψήφιους  Δημάρχους.

Για τη Βέροια τον Γιώργο Μελιόπουλο, 48 ετών, με καταγωγή από τα Ριζώματα, πυροσβέστη και νυν Δημοτικό Σύμβουλο.

Για τη Νάουσα τον  Θωμά Τσουκαλά 56 ετών, χειρουργό, διδάκτορα  του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και πρώην δημοτικός σύμβουλο Νάουσας.

Για την Αλεξάνδρεια τον Ηλία Ιακωβίδη,  34 ετών από τον Άραχο, βιομηχανικό εργάτη

Ο Σωτήρης Αβραμόπουλος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο δρόμο της ανάπτυξης που ακολουθείται σήμερα, ο οποίος εξυπηρετεί μόνο την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων σε βάρος πάντα των εργαζομένων.

Στάθηκε στη συμφωνία των Πρεσπών αναφέροντας τους κινδύνους που κρύβει συντηρώντας τα ανιστόρητα περί «Μακεδονικής γλώσσας» και «Μακεδόνα πολίτη», καθώς και για την ένταξη της γείτονος χώρας στο ΝΑΤΟ.

Τόνισε επίσης ότι γενικά ότι η Βόρεια Ελλάδα έχει γίνει ορμητήριο του ΝΑΤΟ, με την πολιτική που υλοποιεί  η σημερινή κυβέρνηση και αναφέρθηκε στους κινδύνους που ελλοχεύουν για το λαό.

Μίλησε επίσης  για τις υποδομές που πρέπει να φτιαχτούν με κριτήριο πάντα τις λαϊκές ανάγκες.

Κλείνοντας κάλεσε σε συστράτευση συναγωνιστές, άσχετα  αν δεν συμφωνούν σ’ όλα με τις θέσεις του ΚΚΕ.

Ο Γιώργος Μελιόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων για το ρόλο που παίζουν σήμερα οι Δήμοι, λέγοντας ότι αποτελούν το μακρύ χέρι της κυβέρνησης και ΕΕ ενάντια στους πολίτες.

Αναφέρθηκε στο ρόλο της Λαϊκής Συσπείρωσης η οποία, όπως είπε, στηρίζει σταθερά τα λαϊκά συμφέροντα και ότι όλες οι άλλες παρατάξεις στην ουσία συμφωνούσαν μεταξύ τους υλοποιώντας τις κυβερνητικές πολιτικές, ενώ διαγκωνίζονται για το ποιος είναι καλύτερος διαχειριστής της αντιλαϊκής πολιτικής.

Αφού στη συνέχεια έκανε έναν μικρό απολογισμό του έργου της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο βέροιας τόνισε ότι πρέπει να μειωθούν οι δημοτικοί φόροι για τις λαϊκές οικογένειες, ενώ τάχτηκε κατά των πλειστηριασμών.

Κλείνοντας είπε ότι το πραγματικό δίλημμα για τον πολίτη σήμερα είναι: Θέλει Δήμαρχο υπηρέτη των κυβερνήσεων και του κεφαλαίου ή Δήμαρχο που θα παλεύει για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών;

Ο Θωμάς Τσουκαλάς  είπε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει καταγραφεί ως θεσμός που υπηρετεί τις ανάγκες του λαού και έκανε μια ιστορική αναδρομή αναφερόμενος στον τρόπο που λειτούργησε από το ΕΑΜ – ΕΛΑΣ κατά τη διάρκεια της κατοχής σαν ένας κατ’ εξοχήν λαϊκός θεσμός.

Σήμερα λειτουργεί ως ένας ιμάντας μεταφοράς της κυβερνητικής πολιτικής στους πολίτες, μεταφέροντας και υλοποιώντας στην ουσία τις αποφάσεις της κεντρικής εξουσίας.

Αφού παρέθεσε στοιχεία του προϋπολογισμού, ο οποίος, φορτώνει τα βάρη στα λαϊκά στρώματα και ευνοεί το μεγάλο κεφάλαιο, είπε ότι θα δώσουμε τη μάχη για να γίνει αντιληπτό ότι η συντριπτική πλειοψηφία των λαϊκών προβλημάτων  εξαρτάτε από τη γενική πολική.

Για να καταλήξει ότι όμορφη πόλη δεν είναι κάτι το γενικό και αόριστο. Είναι αυτή που δεν έχει φτώχεια, ανεργία, που δεν υπάρχει ανασφάλεια. Έχουμε προτάσεις για τα μικρά και τα μεγάλα προβλήματα της πόλης μας. Θ είμαστε δίπλα σ’ αυτούς που κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους. Δεν θέλουμε λαό επαίτη, θα αντισταθούμε στην αντιλαϊκή πολιτική. Απειθαρχία στον Κλεισθένη. Συμπαράσταση σ’ όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Ο Ηλίας Ιακωβίδης  είπε ότι η άμεση σύνδεση της τοπικής αυτοδιοίκησης με την κεντρική εξουσία σημαίνει προβλήματα για τον λαό και ότι διέξοδος υπάρχει.    Ο αγώνας με τη Λαϊκή Συσπείρωση   είναι αγώνας που στηρίζει  σε βάθος τα λαϊκά συμφέροντα.

Στη συνέχεια δόθηκαν απαντήσεις στις ερωτήσεις που τέθηκαν από τους εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας