Βέροια Ρεπορτάζ

Για δεύτερη χρονιά συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Παίδων στη Βέροια – Μαθητικές διαπιστώσεις και προτάσεις

Στο Δημαρχείο της Βέροιας, συνεδρίασε φέτος για δεύτερη χρονιά το Δημοτικό Συμβούλιο Παίδων, μια διαδικασία που επιδιώκει να ενεργοποιήσει την πολιτική και κοινωνική σκέψη των μαθητών, στο δρόμο της ωρίμανσής τους σε ενεργούς πολίτες.

Εμπνευστής της ιδέας αυτής ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας Νίκος Μαυροκεφαλίδης, ο οποίος, με την εκπαιδευτική του πείρα, διέκρινε τα οφέλη μιας τέτοιας διαδικασίας για τα παιδιά και πρότεινε τη σύσταση του Συμβουλίου.

Με γεμάτη την αίθουσα των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας από τους «συνέδρους», μαθητές του Δημοτικού Σχολείου, δασκάλους και γονείς, η συνεδρίαση που ακολούθησε ανέδειξε προβλήματα του τόπου και λύσεις που εκφράστηκαν από τα παιδιά με σοβαρότητα και παρρησία.

Με παρόντες τον Δήμαρχο Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Πέτρο Τσαπαρόπουλο, τον Αντιδήμαρχο Παιδείας Γιώργο Σοφιανίδη, τον Νίκο Μαυροκεφαλίδη και τον Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Διονύση Διαμαντόπουλο, ακούστηκαν από τα παιδιά  ποικίλα θέματα που φαίνεται πως τα απασχολούν και δουλεύτηκαν με σοβαρότητα και υπευθυνότητα μαζί με τους δασκάλους τους.

Συγκεκριμένα τα παιδιά ασχολήθηκαν με θέματα όπως:

Χώροι για παιχνίδι, ανακύκλωση, μετακίνηση ΑμεΑ, ποδηλατόδρομοι, αδέσποτα, καθαριότητα κ.α.  αλλά και με θέματα που απασχολούν τους μεγάλους, στα οποία και οι μικροί γίνονται μοιραία συμμέτοχοι, όπως η οικονομική κρίση και η ανεργία.

Η φράση που ακούστηκε από τους μαθητές: «Ελπίζουμε τα προβλήματά μας να προβληματίσουν κι εσάς» είναι κομβική για το πώς οι μεγάλοι πρέπει να αντιμετωπίσουν τα παιδιά και τις προτάσεις τους.

far

Φωτογραφίες: faretra.info

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας