Βέροια Πολιτισμός

Beatles από το Ωδείο Φίλιππος. Μια συναυλία αφιερωμένη στην “Πρωτοβουλία για το Παιδί”

 

Το Ωδείο Φίλιππος και η Χορωδία του, Filippos Glee, αφιέρωσαν και πάλι την ετήσια μεγάλη συναυλία τους στην «Πρωτοβουλία για το Παιδί». Αυτήν τη φορά οι Beatles και η μουσική τους, που σημάδεψαν μια ολόκληρη εποχή, την οποία σφραγίζει η ροκ, ήταν το αντικείμενο της μελέτης των παιδιών του Ωδείου, παράλληλα με τις άλλες μουσικές σπουδές τους, ώστε να καταλήξουν στο σημερινό αποτέλεσμα.

Στο κινηματοθέατρο ΣΤΑΡ, με πάνω από 150 παιδιά στη σκηνή, και μουσικούς του Ωδείου, η συναυλία έδειξε πως πίσω της υπάρχει δουλειά και πάνω απ’ όλα επιδίωξη της συλλογικότητας, μιας αξίας που αποτελεί ζητούμενο στην εποχή μας.

Προλογίζοντας η Εύα Ιεροπούλου, αφού ευχαρίστησε ειδικά τους γονείς των μικρών παιδιών, που συμμετείχαν στις πρόβες, είπε:

«Το μήνυμα που παίρνουν τα παιδιά, πέρα από το ότι έρχονται σε επαφή με την καλή μουσική μέσα από τη συναυλία, είναι πως πρέπει να νοιάζονται και να φροντίζουν για τους άλλους.»

Και ο Πρόεδρος της «Πρωτοβουλίας», Τέλης Σιδηρόπουλος, πρόσθεσε :

«Θα θαυμάσουμε το ταλέντο των παιδιών, αλλά θα πάρουμε και την αύρα που μας  χρειάζεται για τη νέα χρονιά.

Ευχαριστούμε το Ωδείο Φίλιππος, τη Χορωδία του, Filippos Glee, που κάνει μια εξαιρετική δουλειά υπό την καθοδήγηση της Νεφέλης Μπραβάκη, ευχαριστούμε την Εύα και τον Κώστα Μπραβάκη- ο Κώστας είναι πάντα νοερά κοντά μας – τη Νεφέλη και τη Νίκη Μπραβάκη, αλλά και όλη την πόλη, που μας στηρίζει στο δύσκολο έργο μας.»

Τα παιδιά της Χορωδίας, πρώτα τα μεγαλύτερα και μετά τα μικρότερα, ανέβηκαν στη σκηνή ντυμένα στα μωβ και οι μουσικοί τους πλαισίωσαν τις φωνές με τα όργανα, με κυρίαρχες τις ηλεκτρικές κιθάρες.

Ο χώρος πλημμύρισε από τα τραγούδια των Beatles, που χαρακτηρίζονται πέρα από το ρυθμό κι από μεγάλη μελωδικότητα, κάτι που δεν είναι συνηθισμένο στη σημερινή μουσική.

Ακούστηκαν πολλές και ωραίες φωνές παιδιών με… guest star(!) τον Διευθυντή του Μουσικού Σχολείου Βέροιας, Γιάννη Γεωργουδάκη, που τραγούδησε, με ιδιαίτερο χρώμα και νοσταλγία για την εποχή εκείνη, το μοναδικό και αγαπημένο όλων μας, το «yesterday».

Μια συναυλία δουλεμένη από τα παιδιά και τη δασκάλα τους και προπαντός αφιερωμένη σ’ έναν σκοπό που συνάδει τόσο με το κλίμα των ημερών.

far

Φωτογραφίες: faretra.info

banner-article

Ροη ειδήσεων