Βέροια Ειδήσεις με Διάρκεια

Το πρόγραμμα του κινηματογράφου ΣΤΑΡ στη Βέροια, από Πέμπτη 13 έως και Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου

Ο Γκριντς  (ΜΕΤΑΓΛ.)

Προβολές : Πέμπτη 13/12 -Παρασκευή 14/12 – Σάββατο 15/12 – Κυριακή 16/12 στις 17.30

Σκηνοθεσία: Σκοτ Μοσιέ, Γιάροου Τσένι

Βασισμένη στο βιβλίο του Dr. Seuss

Με τις φωνές των: Γιώργου Καπουτζίδη, Έφης Παπαθεοδώρου

Η Illumination και η Universal, μετά τις παγκόσμιες επιτυχίες στο χώρο του animation με ταινίες όπως τα Minions και το ΕΓΩ, Ο Απαισιότατος, παρουσιάζουν φέτος την 8η μεγάλου μήκους ταινία κινουμένων σχεδίων, τον Γκριντς,

Η ταινία Ο Γκριντς αφηγείται την ιστορία ενός κυνικού γκρινιάρη που θέλει να κλέψει τα Χριστούγεννα και να τα εξαφανίσει μια για πάντα. Όμως η καρδιά του θα γλυκάνει εξαιτίας του γενναιόδωρου πνεύματος ενός μικρού κοριτσιού. Αστεία, ενθουσιώδης και άκρως ψυχαγωγική, η ιστορία του Γκριντς μιλάει όπως καμία άλλη για την ουσία των Χριστουγέννων, για την αγάπη των γιορτινών ημερών και για τη δύναμη της αισιοδοξίας.

Πρόκειται για μια παιδική περιπέτεια που θα λατρευτεί από όλους. Η Illumination που άλλωστε ειδικεύεται στη δημιουργία αξιομνημόνευτων ηρώων (όπως ο «απαισιότατος» Γκρου των Minions) αποφάσισε να διασκευάσει σε άριστο 3D αυτήν τη διαχρονική ιστορία αγάπης και Χριστουγεννιάτικης τρυφερότητας, με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο. Μάλιστα οι συντελεστές του φιλμ, έμειναν πιστοί στην αυθεντική ιστορία και πλησίασαν ευλαβικά τη γραφή του βιβλίου. Ξεχωριστή σημασία έχει και η μουσική επένδυση του  Ντάνι Έλφμαν, 25 χρόνια μετά του soundtrack του «Χριστουγεννιάτικου Εφιάλτη», σε παραγωγή του Τιμ Μπάρτον.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=M744CwZc1e0

AQUAMAN

Προβολές:   Καθημερινά στις 19.00 και 21.45

Σε 3D προβολές: Παρασκευή 14/12 στις 21.45 και Σάββατο 15/12 στις 19.00

Σκηνοθεσία:    ΤΖΕΪΜΣ ΓΟΥΑΝ

Σενάριο:          ΝΤΕΪΒΙΝΤ ΛΕΣΛΙ, ΤΖΟΝΣΟΝ ΜΑκΓΚΟΛΝΤΡΙΚ & ΓΟΥΙΛ ΜΠΙΛ

Ηθοποιοί:        ΝΙΚΟΛ ΚΙΝΤΜΑΝ, ΤΕΜΟΥΕΡΑ ΜΟΡΙΣΟΝ, ΠΑΤΡΙΚ ΓΟΥΙΛΣΟΝ, ΝΤΟΛΦ ΛΟΥΝΤΓΚΡΕΝ, ΑΜΠΕΡ ΧΕΡΝΤ, ΓΟΥΪΛΕΜ ΝΤΑΦΟ, ΤΖΕΪΣΟΝ ΜΟΜΟΑ

Από τη Warner Bros. Pictures και τον ταλαντούχο σκηνοθέτη Τζέιμς Γουάν (Insidious, Saw) έρχεται μια καταιγιστική, επική περιπέτεια που εκτυλίσσεται στον αχανή και πρωτόγνωρο υποβρύχιο κόσμο των επτά θαλασσών. O τιτάνιος Aquaman ζωντανεύει -με όλες τις δόξες και τιμές- με τον εντυπωσιακό Τζέισον Μομόα (Justice League) να αναλαμβάνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο, ενώ στο πλάι του εμφανίζονται οι Άμπερ Χερντ (The Rum Diary), Νικόλ Κίντμαν (The Hours), Πάτρικ Γουίλσον (Fargo TV series) και Γουίλεμ Νταφόε (The Florida Project).

Μία από τις καλύτερες ταινίες της θρυλικής DC με αύρα ωκεάνιας υπερπαραγωγής μυθικών διαστάσεων, που καθηλώνει με το εντυπωσιακό της θέαμα, χωρίς να χάνει σε χιούμορ και απολαυστικούς διαλόγους.

Μισός άνθρωπος, μισός Ατλάντειος, ο Aquaman είναι ένας κολοσσιαίος πολεμιστής που μαθαίνει ότι δικαιούται τον θρόνο του υποθαλάσσιου βασιλείου της Ατλαντίδας, αλλά την ίδια στιγμή είναι στο περιθώριο από επιλογή. Ζει ως Άρθουρ Κέρι, μεγαλωμένος από τον πατέρα του, Τομ, στην ξηρά, παρόλο που είναι ο πρωτότοκος γιος της Βασίλισσας Ατλάνα. Η ίδια του η ύπαρξη γεφυρώνει τους κατοίκους της ξηράς με αυτούς της θάλασσας και μια μέρα θα πρέπει να τους ενώσει.

Αυτή η μέρα έχει φτάσει.

O μισός Ατλάντειος Άρθουρ Κέρι ξεκινά για το υποθαλάσσιο ταξίδι της ζωής του- μία επική διαδρομή που δεν θα τον αναγκάσει απλώς να αντικρίσει τον πραγματικό του εαυτό, αλλά να ανακαλύψει αν είναι άξιος να πραγματοποιήσει αυτό για το οποίο ήταν προορισμένος από τότε που γεννήθηκε… Να γίνει ο άξιος βασιλιάς της Ατλαντίδας που θα σώσει τον λαό και θα γίνει ήρωας!

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=yuc1Dn2Vj5w

Kursk

Προβολές:    Παρασκευή 14/12 – Σάββατο 15/12 – Κυριακή 16/12 στις 19.15 και 21.30

Πέμπτη 13/12 – Δευτέρα 17/12 – Τρίτη 18/12 – Τετάρτη 19/12 στις 21.00

Σκηνοθεσία: Τόμας Βίντερμπεργκ

Παίζουν: Ματίας Σχούναρτς, Λέα Σεϊντού, Κόλιν Φερθ, Πίτερ Σιμόνιτσεκ

Το K-141 KURSK, ένα ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο βυθίστηκε στον πυθμένα της θάλασσας του Μπάρεντς, τον Αύγουστο του 2000. Επρόκειτο για μια απλή ναυτική άσκηση που όμως είχε τραγική κατάληξη, με τη ρωσική κυβέρνηση να αρνείται – για πέντε μέρες – τη βοήθεια από τις ξένες  δυνάμεις, προτού τελικά συμφωνήσει να δεχθεί τη συνδρομή  των Βρετανών και των Νορβηγών, με την υπογραφή του Τόμας Βίντερμπεγκ σε παραγωγή του Λικ Μπεσόν.

Παραδόξως, ο  Βίντερμπεργκ του Δόγματος τολμάει μια disaster movie, αλλά φυσικά τη σφραγίζει με την δεξιοτεχνική του κινηματογράφηση και το   ιδιαίτερο στυλ του, χαρίζοντας ευρωπαϊκό αέρα σε μια ταινία που στα χέρια οποιουδήποτε άλλου θα ήταν μια απλή  περιπέτεια.

Ο σεναριογράφος Ρόμπερτ Ρόντνατ  ( « Η διάσωση του στρατιώτη  Ράιαν» και «Thor 2: Σκοτεινός Κόσμος» ) βασίζεται στο βιβλίο του  δημοσιογράφου Ρόμπερτ Μουρ  «A time to Die:The untold  story of Kursk tragedy» και τις μαρτυρίες του βρετανού ναυάρχου  Ντέιβιντ Ράσελ που εδώ υποδύεται ο Κόλιν Φερθ, εστιάζοντας κυρίως στον ανθρώπινο παράγοντα, αλλά και στα λάθη της κρατικής μηχανής που  ευθύνεται για αυτή τη μεγάλη τραγωδία.

Ο Βίντερμπεργκ από τη μεριά του με μακρές λήψεις δίνει έμφαση στο θέμα του χρόνου που εκπνέει, δημιουργώντας μία κλειστοφοβική ατμόσφαιρα μέσα στο υποβρύχιο. Ταυτόχρονα επιλέγει να αφηγηθεί  την ιστορία του, μέσα από τρεις διαφορετικές οπτικές:  των ανδρών του πληρώματος και του αγώνα που έδωσαν,  των ναυάρχων και των κυβερνητικών που χειρίστηκαν την υπόθεση και των οικογενειών των θυμάτων και κυρίως του γιου του κεντρικού ήρωα που τελικά υπέστησαν τις συνέπειες. Φυσικά τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του, αφού  δεν υπήρξαν επιζώντες,  είναι ελάχιστα γι’ αυτό και λειτουργεί περισσότερο σε επίπεδο μυθοπλασίας παρά ντοκιμαντέρ, αποφεύγοντας τις τεχνικές λεπτομέρειες και εστιάζοντας περισσότερο στα πρόσωπα του δράματος.

Με ένα ευρυγώνιο κάδρο τη στιγμή που το Κursk βυθίζεται, το οποίο ανοίγει όταν πια όλα έχουν χαθεί, με μαεστρία καθιστά σαφείς τις προθέσεις του χωρίς να αποφεύγει  όμως μερικές μελοδραματικές στιγμές. Για αυτό άλλωστε τον κεντρικό ήρωα που ηγείται της αποστολής αν και στην πραγματικότητα δεν είχε παιδιά τον κάνει πατέρα για να υπογραμμίσει τον πόνο των οικογενειών αλλά και μιας ολόκληρης κοινωνίας που γίνεται αποδέκτης  των κυβερνητικών λαθών,  αφιερώνοντας  έτσι  την ταινία στα 71 παιδιά που έμειναν ορφανά με την τραγωδία του  Kursk.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=Et6_JkFEbXk

Επίσης μπορείτε να πληροφορηθείτε για όλο το πρόγραμμα του ΚινηματοΘέατρου ΣΤΑΡ παρακάτω:

http://www.cinestar.gr

http://www.facebook.com/cinestarveria

banner-article

Ροη ειδήσεων