Βέροια Ρεπορτάζ

Ο Γιάννης Πρωτούλης στη Βέροια. “Στο δυνατό ΚΚΕ η Ελπίδα”

Σε μια κατάμεστη αίθουσα από μέλη και φίλους του ΚΚΕ, στον πολυχώρο Ελιά στη Βέροια, πραγματοποιήθηκε πολιτική εκδήλωση της Τομεακής Οργάνωσης Ημαθίας, με κύριο ομιλητή το μέλος του  Π.Γ Γιάννη Πρωτούλη.

Ο ομιλητής, αφού αναφέρθηκε στα 100 χρόνια προσφοράς του ΚΚΕ, «που κάθε μέρα αναγνωρίζεται και από πολύ περισσότερους», κάλεσε τους αδικημένους σε συμπόρευση με το ΚΚΕ, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι: «Εδώ είναι η Ελπίδα».

Σε σημεία της ομιλίας του ο Γιάννης Πρωτούλης στάθηκε:

Στα κάλπικα ψευτοδιλήμματα των κομμάτων της εξουσίας, όπως είπε,  για να συντηρηθεί το σημερινό δίπολο. Θυμίζοντας ότι όλοι μαζί ψήφισαν το 3ο μνημόνιο και ότι η σημερινή κυβέρνηση του  εφαρμόζει κατά γράμμα όλους τους μνημονιακούς νόμους.

Για το μέρισμα είπε ότι μοιράζεται ένα πολύ μικρό ποσό σε σχέση μ’ αυτά που εισπράττει  από την υπερφορολόγηση των ασθενέστερων, ενώ προσφέρει άφθονο χρήμα σε μεγαλοεργοδότες και επιχειρήσεις.

Δε γίνεται κουβέντα από τη μεριά της κυβέρνησης για τις μεγάλες απώλειες που είχαν οι εργαζόμενοι όλα αυτά τα χρόνια των μνημονιακών κυβερνήσεων.

Το ΚΚΕ, είπε, κατέθεσε στη Βουλή τροπολογίες για κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου, όπως και για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, οι οποίες και καταψηφίστηκαν από όλα τα άλλα κόμματα της Βουλής.

Απόδειξη, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, πως ο καβγάς είναι ψεύτικος και διαγκωνίζονται ποιος θα εφαρμόσει πιστότερα τους μνημονιακούς νόμους.

Η κυβέρνηση  ανέφερε ότι βοηθάει στην προσπάθεια των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών του ΝΑΤΟ στην περιοχή και ότι η πορεία που διανύουμε εγκυμονεί σοβαρές εξελίξεις. «Η χώρα μας έχει γεμίσει με στρατιωτικές βάσεις από την Αλεξανδρούπολη μέχρι και την Κρήτη» τόνισε.

Μέρος των επικίνδυνων σχεδιασμών είναι και η επικείμενη ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ και ότι ο δρόμος γι αυτό άνοιξε με τη συμφωνία των Πρεσπών.

Σήμερα, είπε, υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να ζούμε καλύτερα, σύμφωνα με τις σύγχρονες δικές μας ανάγκες. Παρ’ όλα αυτά ζούμε «στο σάπιο καπιταλιστικό σύστημα της άγριας εκμετάλλευσης με όρους προηγούμενων δεκαετιών»

Τέλος. κάλεσε όλους τους καταπιεζόμενους, όλους τους αδικημένους των λαϊκών στρωμάτων σε ένα μαζικό κίνημα αντεπίθεσης για την ανατροπή  αυτού του συστήματος, τονίζοντας ότι στο ισχυρό ΚΚΕ, που φέτος κλείνει 100 χρόνια ζωής, είναι η ελπίδα.

Στη συνέχεια πήραν το λόγο και άλλοι ομιλητές.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου, το ΚΚΕ, σε συνέντευξη τύπου, θα ανακοινώσει τους υποψηφίους δημάρχους στους Δήμους Βέροιας, Νάουσας και Αλεξάνδρειας.

Στη συνέντευξη τύπου θα παρευρεθεί ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας της ΛΑ.Σ.Αβραμόπουλος Σωτήρης.

far

Φωτογραφίες: faretra.info

banner-article

Ροη ειδήσεων