Βέροια

Συνάντηση στη Βέροια εκπροσώπων εννέα Συλλόγων Γ&Κ Μουσικών Σχολείων Βόρειας Ελλάδας

Την Κυριακή 9/12/2018 ώρα 15:00 στο Μουσικό Σχολείο Βέροιας πραγματοποιήθηκε συνάντηση των εκπροσώπων των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων (ΣΓΚ) εννέα (9) Μουσικών Σχολείων της Βορείου Ελλάδος, κατά την οποία αποφασίστηκε στο εξής περισσότερη κοινή δράση και συντονισμός για τη διεκδίκηση της επίλυσης των προβλημάτων των Μουσικών Σχολείων. Παρόντες ήταν από το ΣΓΚ Βέροιας οι Δέσποινα Παρίση, Νίκος Παπαγιάννης και Δέσποινα Σαρηγιαννίδου, από το ΣΓΚ Θεσσαλονίκης οι Ευάγγελος Καλογιάννης και Κων/νος Μαυρίδης, από το ΣΓΚ Δράμας ο Δημήτριος Κωνσταντινίδης, από το ΣΓΚ Ξάνθης η Ευαγγελία Δαμιανάκη, από το ΣΓΚ Σιάτιστας οι Χάρης Χελάς, Μιχάλης Γκουτζιαμάνης και Χρήστος Καρανάσιος, από το ΣΓΚ Κατερίνης οι Έλενα Γρηγοριάδου, Θεοδοσία Καπνοπούλου και Κωνσταντία Βελλή, από το ΣΓΚ Πτολεμαΐδας ο Αθανάσιος Αραϊλούδης, από το ΣΓΚ Σερρών ο Κοσμάς Λογοθετίδης και ο Σάκης Παπακώστας και από ΣΓΚ Καβάλας η Αναστασία Κουταλιάγκα.

Παρόντες ήταν επίσης ο αντιδήμαρχος Παιδείας Δήμου Βέροιας Γιώργος Σοφιανίδης, οι διευθυντής και υποδιευθυντής του Μουσικού Σχολείου δήμου Βέροιας κ.κ. Γιάννης Γεωργουδάκης και Ανδρέας Κοτρίδης καθώς και γονείς – μέλη του ΣΓΚ Βέροιας. Στην εισήγηση της προέδρου του ΣΓΚ Βέροιας κ. Δέσποινας Παρίση έγινε αναφορά στη συμβολή του Δήμου Βέροιας για τη λειτουργία των νέων εγκαταστάσεων του Μουσικού Σχολείου δήμου Βέροιας καθώς και στο ψήφισμα συμπαράστασης του Δημοτικού Συμβουλίου δήμου Βέροιας της 3-12-2018 στα δίκαια αιτήματα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών και του ΣΓΚ του Μουσικού Σχολείου Βέροιας κατά του άρθρου 40 του σχεδίου Νόμου που υποβαθμίζει τα μουσικά σχολεία.

Στις άμεσες δράσεις αποφασίστηκε να σταλεί η παρούσα επιστολή προς τους διευθυντές των Μουσικών σχολείων, την Πανελλήνια ‘Ενωση ΣΓΚ Μουσικών σχολείων, τα μέλη των ΣΓΚ Μουσικών σχολείων, τον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο και τους τοπικούς Βουλευτές, ενόψει της προσεχούς συνάντησης των διευθυντών των Μουσικών Σχολείων με τον Υπουργό Παιδείας προκειμένου να έχουν την υποστήριξη των ΣΓΚ της Βορείου Ελλάδος στα δίκαια αιτήματα που θα του θέσουν προς επίλυση.

Τα κυριότερα αιτήματα που προκρίθηκαν έναντι των υπολοίπων προκειμένου να ζητηθεί από τον Υπουργό άμεση επίλυσή τους, είναι η συγγραφή και η διανομή μουσικών σχολικών βιβλίων, η τοποθέτηση καθηγητών στα υπάρχοντα διδακτικά κενά, η αγορά μουσικών οργάνων και κυρίως το φλέγον ζήτημα της οριστικής απόσυρσης του άρθρου 40 του σχεδίου Νόμου που υποβαθμίζει τα μουσικά σχολεία, ιδίως ζητείται η αναβάθμιση και όχι η κατάργηση της καλλιτεχνικής επιτροπής, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην αναμενόμενη εδώ και πολλά χρόνια εφαρμογή του άρθρου 8 παρ. 5 Ν.2158/1993 που προβλέπει ρητά την πιστοποίηση σπουδών των αποφοίτων των μουσικών σχολείων αλλά στην πράξη δεν εφαρμόζεται λόγω αδράνειας ή σκοπιμοτήτων με ευθύνη της Πολιτείας για την οποία ευθύνη αποφασίστηκε η άμεση προσφυγή στη δικαιοσύνη ώστε να εφαρμοστεί επιτέλους ο Νόμος αλλά και να αποδοθούν ευθύνες για τη χρονίζουσα και απαράδεκτη αυτή κατάσταση. Τα ζητήματα της σίτισης και της μεταφοράς των μαθητών επίσης είναι σημαντικά και θα πρέπει να επιλύονται έγκαιρα και τελειωτικά τα κατά τόπους προβλήματα που παρουσιάζονται.

Οι εκπρόσωποι των ΣΓΚ των Μουσικών Σχολείων Βορείου Ελλάδας

banner-article

Ροη ειδήσεων