Βέροια

Παρουσιάστηκε στη Βέροια “Το πιροσκί” της Ελένης Σακελλαρίου. Το βιβλίο των απλών καθημερινών ανθρώπων

Δήμητρα Σμυρνή

Στον Πολυχώρο της Βέροιας «Ελιά», παρουσιάστηκε σήμερα το βιβλίο της Ελένης Σακελλαρίου «Το πιροσκί», από τις εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ, την εφημερίδα Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ και το Βιβλιοπωλείο ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ.

Για το βιβλίο μίλησε ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Αλέκος Χατζηκώστας, ενώ αποσπάσματά του διάβασε η ηθοποιός του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας Έλενα Τσακαλίδου.

Ο Αλέκος Χατζηκώστας, αφού έδωσε με γρήγορες αλλά εύστοχες πινελιές την προσωπικότητα της συγγραφέως, πέρασε στο βιβλίο της, το οποίο χαρακτήρισε βιβλίο των απλών καθημερινών ανθρώπων.

«Στο βιβλίο πρωταγωνιστές και δευτεραγωνιστές κινούνται στο χώρο της γειτονιάς, ζώντας την Αθήνα της κρίσης. Στο γκρίζο φόντο της κρίσης με τα πολλαπλά προβλήματα που επιφέρει ανθίζουν όμως και αντίρροπες δυνάμεις όπως της αλληλεγγύης και της συμπαράστασης.

Καθαρός στο βιβλίο ο κοινωνικός προβληματισμός που χτίζει ήρωες ρεαλιστικούς, πονεμένους αλλά και αγωνιστές.

Έντεχνη πλοκή, διείσδυση στην ψυχή των ηρώων, γλώσσα καθημερινή, αποδεικνύουν μια άξια εργάτρια του λόγου» ολοκλήρωσε ο Αλέκος Χατζηκώστας.

Τα χαρακτηριστικά αποσπάσματα που απέδωσε εύστοχα η Έλενα Τσακαλίδου οδήγησαν το ακροατήριο στην καλύτερη προσέγγιση του βιβλίου.

Η συγγραφέας, η Ελένη Σακελλαρίου, μιλώντας για το βιβλίο της είπε:

«Στο βιβλίο περιγράφονται οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας που παλεύουν για τη ζωή τους, κλαίνε, πέφτουν, σηκώνονται. Επιτρέπεται να ζούμε σε συνθήκες Μεσαίωνα, χωρίς Υγεία και Ασφάλεια, χωρίς Εργασία; Όλη αυτή η μιζέρια οδηγεί στη μισαλλοδοξία και το φανατισμό. Χρειάζεται σεβασμός, αλληλεγγύη, αγωνιστικότητα, Όσο μεγαλώνει ο αγώνας μεγαλώνει και η ελπίδα.»

Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση, όπου η συγγραφέας έδωσε περισσότερα στοιχεία για το βιβλίο και τη γραφή του και τέλος υπέγραψε τα βιβλία της.

 Φωτογραφίες:  faretra.info

banner-article

Ροη ειδήσεων