Σχόλια

Η γιαγιά και η καλλίφωνη εγγονή της. Η συνέχεια…

  Όσοι δεν ήταν στην παρουσίαση του βιβλίου της Ελένης Πατίδου από τον «Έρασμο», στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας, είναι φυσικό να μην αναγνωρίζουν τα πρόσωπα της φωτογραφίας, τη γιαγιά Κατερίνα και την εγγονή της Χριστίνα.

Η γιαγιά Κατερίνα είναι η μητέρα της συγγραφέως, της Ελένης Πατίδου, και σ’ αυτήν είναι αφιερωμένο το βιβλίο της «Οι ιστορίες μου, οι μοίρες μου», που επέλεξε ο «Έρασμος» να παρουσιάσει απόψε, εξαιτίας της βιωματικότητας και της ανθρωπιάς που αναδίδει.

Η Χριστίνα, μαθηματικός αλλά και απόφοιτος Ωδείου, κόρη της συγγραφέως, διάνθισε με τη νεανική και δροσερή φωνή της την παρουσίαση του βιβλίου, δημιουργώντας μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα, καθώς τη συνόδευε στο πιάνο η Σοφία Καλπουρτζή. Εκείνο που μάθαμε αργότερα, όταν τέλειωσε η εκδήλωση, ήταν γιατί συγκινήθηκε τόσο πολύ η Χριστίνα, τραγουδώντας τα τραγούδια της ξενιτιάς.

Γιατί της τα τραγουδούσε η  καλλίφωνη γιαγιά της, για να την νανουρίζει…Έτσι πέρασαν και στη Χριστίνα, θυμίζοντας πάντα τη γιαγιά της και το άρωμα των πρώτων παιδικών της χρόνων. Η συνέχεια από γενιά σε γενιά…

Βιωματικότητα, λοιπόν, έντονη σ’ όλη την οικογένεια! Όχι μόνο στο βιβλίο, αλλά και στο τραγούδι…

Η Χριστίνα φωτογραφίζεται για τη faretra.info με τη γιαγιά της, και η φωτογραφία δείχνει ανάγλυφα τα συναισθήματα και των δύο…

far

Φωτογραφίες: faretra.info

banner-article

Ροη ειδήσεων