Βέροια Ρεπορτάζ

Σε πανηγυρική ατμόσφαιρα άναψε το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο στην Πλατεία της Ελιάς

Οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Βέροιας έκαναν απόψε την επίσημη έναρξή τους με το άναμμα του Δέντρου, που δεσπόζει στην Πλατεία της Ελιάς και με πίσω του το εντυπωσιακό Καράβι των Ξωτικών να γοητεύει τα μικρά παιδιά και, γιατί όχι, και τους μεγάλους, εδώ και μια βδομάδα.

Με θερμοκρασίες πολύ χαμηλές, μόλις δυο βαθμούς πάνω από το μηδέν, η Πλατεία άρχισε να γεμίζει πριν τις επτά  καθώς ξυλοπόδαροι, ξιφομαχίες και ξωτικά στο Καράβι ήταν ένας ιδιαίτερος πόλος έλξης για τα παιδιά.

Σε μια φαντασμαγορική ατμόσφαιρα, με φωτισμούς που σχημάτιζαν αστέρια στους τοίχους των γύρω πολυκατοικιών, δημιουργώντας ένα ιδιότυπο σκηνικό και με τη Φιλαρμονική του Δήμου να δίνει το ανάλογο χρώμα με χριστουγεννιάτικες μελωδίες ανεβασμένη πάνω στο καράβι, ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης ανέβηκε στην εξέδρα, που ήταν έτοιμη για τη συναυλία της Ρεμπούτσικα – Πασπαλά, που θα ακολουθούσε, λέγοντας:

«Ξεκινάνε σήμερα και επίσημα οι Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις, που προγραμματίστηκαν από το Δήμο, και προέρχονται από το δικό σας υστέρημα, το υστέρημα των δημοτών μας. Πιστεύουμε πως κάνουμε μια καλή αρχή, δίνοντας χριστουγεννιάτικο χρώμα και ζωντάνια στην πόλη και πως του χρόνου θα συνεχίσουμε ακόμη καλύτερα.»

Μετρώντας ανάποδα, από το 10, μαζί με τον κόσμο και ιδιαίτερα τα πάρα πολλά μικρά παιδιά -αρκετά μάλιστα ήταν και στα καρότσια, χωρίς οι γονείς τους να φοβούνται το κρύο – το σύνθημα για το άναμμα του δέντρου δόθηκε και τα πολύχρωμα λαμπιόνια του φώτισαν την Πλατεία και τα πρόσωπα όλων, που έλαμπαν από χαρά.

Πανηγυρική η έναρξη και η ατμόσφαιρα που επικράτησε! Ακολούθησε στη συνέχεια η συναυλία της Ευανθίας Ρεμπούτσικα και Έλλης Πασπαλά.

Για τη συναυλία μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ

far

Φωτογραφίες: faretra.info

banner-article

Ροη ειδήσεων