Βέροια Υγεία

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα του Κέντρου Υγείας Βέροιας για τον Σακχαρώδη Διαβήτη

Με συμμετοχή του ιατρικού κόσμου αλλά κι ένα μεγάλο ακροατήριο που ανταποκρίθηκε, πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα του Κέντρου Υγείας Βέροιας με θέμα: «Σακχαρώδης Διαβήτης Τύπου ΙΙ και επιπλοκές», στην Αντωνιάδεια Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών της πόλης.

Η Υπεύθυνη του Κέντρου Υγείας Βέροιας, Μαρία Χατζή, προλογίζοντας έδωσε τους στόχους, τις δράσεις και την προσφορά του Κέντρου Υγείας στην πόλη και στη συνέχεια επικεντρώθηκε στο περιεχόμενο της Ημερίδας, το οποίο αναφέρεται  στον Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου ΙΙ, σε μια ασθένεια εξαιρετικά συχνή και επικίνδυνη για τον ελλαδικό πληθυσμό, που τείνει να μετατραπεί σε μάστιγα, όμως μπορεί με την ενημέρωση και την πρόληψη να αντιμετωπιστεί. « Η Ημερίδα είναι αφιερωμένη στους ανθρώπους του Νομού, στους δικούς μας ανθρώπους» είπε χαρακτηριστικά.

Αφού παρουσίασε το ιδιαίτερα αξιόλογο πάνελ των εισηγητών της Ημερίδας, έδωσε το λόγο στον Πρόεδρο του Συλλόγου Διαβητικών Ημαθίας, Ιωαννίδη Κωνσταντίνο, τον πρώην Υπεύθυνο του Κ.Υ, Θεοδωρίδη Δημήτριο, και τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας, Βασίλη Διαμαντόπουλο, οι οποίοι και απηύθυναν χαιρετισμό.

Η Ημερίδα ξεκίνησε μ’ ένα καλλιτεχνικό  video, το οποίο είχε σαν στόχο ν’ αγκαλιάσει την εικόνα της Βέροιας από ψηλά αλλά κι από χαμηλά, από τους δρόμους και τις πλατείες της, δίνοντας την αίσθηση του συνόλου και μάλιστα ενός συνόλου αλληλέγγυου.

Στη συνέχεια οι εισηγητές, με όπλο την επιστημονική τους εξειδίκευση σε κάθε τομέα που άπτεται του Σακχαρώδη  Διαβήτη, έδωσαν  την άποψή τους με τρόπο κατανοητό για το κοινό.

Ο Ηλίας Τζαφέρης, Γενικός Ιατρός, έδωσε «Οδηγίες για τη διαχείριση του Σακχαρώδη Διαβήτη».

Η Ταχτσή Μαρία, Αγγειοχειρουργος, μίλησε για το  «Διαβητικό πόδι».

Ο Χρήστος Κούτρας, Λοιμωξιολόγος, έδωσε το θέμα « Σακχαρώδης Διαβήτης – Λοιμώξεις», με τον ειδικευόμενο της Παθολογικής Κλινικής του ΓΝ Βέροιας Παπαδόπουλο Ανατόλι και

Ο Ηλίας Γραμματικόπουλος, Ψυχίατρος – Ψυχοθεραπευτής, ασχολήθηκε με το θέμα «Σακχαρώδης Διαβήτης και κατάθλιψη».

Χαρακτηριστικό της Ημερίδας ήταν το ότι το θέμα του Σακχαρώδη Διαβήτη αναλύθηκε από πολλές πλευρές, ρίχνοντας φως σ’ όλες τις πτυχές του και ικανοποιώντας πλήρως το ακροατήριό.

far

Φωτογραφίες: faretra. infο

banner-article

Ροη ειδήσεων