Τοπικά

ΑΣΕ Ημαθίας: Αποκαλύπτουμε το πραγματικό πρόσωπο του φασισμού!

 Με αφορμή την προσπάθεια που κάνουν ορισμένοι εθνικιστικοί κύκλοι το τελευταίο διάστημα, να περάσουν ακροδεξιές θέσεις μέσα στα σχολεία και στους μαθητές γενικότερα, καθώς και κρούσματα απειλών σε καθηγητές (4ο Λύκειο Βέροιας),  απευθυνόμαστε σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα ώστε να γίνει υπόθεση όλων μας η απομόνωση του φασισμού. Αποκαλύπτουμε το πραγματικό πρόσωπο του φασισμού!

  • Είναι χρέος όλων μας να υπερασπιστούμε τη νέα γενιά από το δηλητήριο του εθνικισμού και του φασισμού.

  • Να γνωρίσουν οι μαθητές μας, τις εικόνες ολέθρου από τις καταστροφές του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, τα πεινασμένα παιδιά της Κατοχής, το Ολοκαύτωμα των Εβραίων, τα καμένα χωριά από τους Γερμανούς, το Δίστομο, την Κάνδανο και τον Χορτιάτη.

  • Να φανούν οι πραγματικές αιτίες των ιμπεριαλιστικών πολέμων.

  • Να μάθουν το πώς αξιοποιήθηκαν οι εθνικισμοί και οι αλυτρωτισμοί, όπως για παράδειγμα τη δεκαετία του ΄90, όπου διέλυσαν μια ολόκληρη χώρα (την πρώην Γιουγκοσλαβία), γέμισαν αίμα και πόνο την περιοχή μας για τα συμφέροντα των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ε.Ε.

  • Να αποκαλυφθεί ο πραγματικός ρόλος των φασιστικών κι εθνικιστικών οργανώσεων στην σύγχρονη Ελληνική Ιστορία και όχι μόνο.

Κάθε φορά που φουντώνει ο τσακωμός ανάμεσα στις  καπιταλιστικές δυνάμεις για τα κέρδη τους, κάθε φορά που  προετοιμάζονται για νέους πολέμους και ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, τότε είναι που ξεθάβουν από το χρονοντούλαπο της ιστορίας τον εθνικισμό και το φασισμό. Με τον τρόπο αυτό επιχειρούν να αθωώσουν το κεφάλαιο, το ΝΑΤΟ και τους ιμπεριαλιστές και να σπείρουν το δηλητήριο του μίσους και της διχόνοιας ανάμεσα στους λαούς.

Χωρίς αμφιβολία η συμφωνία των Πρεσπών είναι απαράδεκτη. Διατηρεί το σπέρμα του αλυτρωτισμού γιατί υιοθετεί την ανιστόρητη θέση περί «μακεδονικού έθνους και γλώσσας». Βασικό σκοπό έχει την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.

 Γι΄αυτό η απάντηση στην πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που αποδεικνύεται ένα πραγματικό πλυντήριο που ξεπλένει τους Αμερικάνους, το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε., είναι η ενίσχυση της πάλης ενάντια στο ΝΑΤΟ , τις ΗΠΑ και της Ε.Ε.

Εξίσου επικίνδυνα είναι κάθε είδους συνθήματα που καλλιεργούν τον αλυτρωτισμό μέσα στη χώρα μας και θέτουν ανοιχτά ζήτημα αλλαγής συνόρων.

Πατριωτισμός είναι το δίκιο του λαού και όχι το δηλητήριο του εθνικισμού! Ο πατριωτισμός δεν μπορεί να έχει σχέση με δυνάμεις και οργανώσεις που υμνούν τον φασισμό και τον ναζισμό. Οι λαοί μπορούν και πρέπει να ζουν ειρηνικά ενάντια στις επιδιώξεις των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ στην περιοχή μας.

Δυναμώνουμε τον αγώνα για τα μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων. Δυναμώνουμε την πάλη απέναντι στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για το Λύκειο και για όλα τα οξυμμένα προβλήματα των σχολείων. Δεν θα επιτρέψουμε να περάσει ο αποπροσανατολισμός που επιχειρείται και τελικά βολεύει την κυβέρνηση.

Το τσάκισμα του φασισμού είναι υπόθεση του εργατικού-λαϊκού κινήματος. Όσο δυναμώνει το εργατικό-λαϊκό κίνημα και το ταξικό του περιεχόμενο, θα απομονώνεται η επιρροή των φασιστικών κι εθνικιστικών οργανώσεων, θα αποκαλύπτεται ο ρόλος τους στις συνειδήσεις των εργαζομένων.

Η Α.Σ.Ε(ΠΑΜΕ) μέσα από τις δράσεις της  ΕΛΜΕ(παράσταση στο σχολείο-ανακοινώσεις), υπερασπίζετε όσους εκπαιδευτικούς έχουν στοχοποιηθεί. Καλούμε την ΔΙΔΕ Ημαθίας να στηρίξει απόλυτα τους συναδέλφους μας.

ΒΕΡΟΙΑ 27-11-18

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας