Αγροτικά

Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων: Όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις, Τετάρτη 28 Νοεμβρίου

 

Συνάδελφοι αγρότες-κτηνοτρόφοι

Η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων σας καλεί να συμμετέχετε μαζικά και μαχητικά στις κατά τόπους απεργιακές συγκεντρώσεις των ταξικών σωματείων που θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου.

Μαζί με τους συμμάχους μας εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους των πόλεων δίνουμε μαχητική απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και όλων όσων ψήφισαν τα Μνημόνια και στηρίζουν τις πολιτικές που μας  οδηγούν στην φτώχεια, το ξεκλήρισμα και τον αφανισμό.

 Να βροντοφωνάξουμε φτάνει πια:

  • Στην άγρια φοροληστεία, τις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ και τον ΕΛΓΑ, τον ΕΝΦΙΑ και τα κάθε είδους χαράτσια.

  • Στο υπέρογκο κόστος παραγωγής και τις εξευτελιστικές τιμές στα προϊόντα που μειώνουν κάθε χρόνο το εισόδημα μας με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να επιβιώσουμε, να καλλιεργήσουμε και να παράγουμε.

  • Στους πλειστηριασμοί και τις κατασχέσεις.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κοροϊδεύει ξεδιάντροπα τους αγρότες και δεν τηρεί ούτε καν τις δεσμεύσεις τις οποίες αναγκάζεται να κάνει κάτω από την πίεση των αγώνων του οργανωμένου αγροτικού κινήματος όπως το ακατάσχετο των τραπεζικών λογαριασμών, την κατάργηση του φόρου στο κρασί ενώ μειώνει το αφορολόγητο που είχαμε κερδίσει στα μπλόκα το 2016.

Συμμετέχουμε με το πλαίσιο των δίκαιων αιτημάτων επιβίωσης που διεκδικούμε ως αγροτικό κίνημα, με διακριτή παρουσία στις συγκεντρώσεις και την συμβολική συμμετοχή αγροτικών μηχανημάτων.

Με τους μαζικούς αγώνες μας και τον κοινό βηματισμό με τους εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους μπορούμε να ανακόψουμε την επίθεση και να έχουμε κατακτήσεις που θα δίνουν ανάσες.

Το οργανωμένο αγροτικό κίνημα, η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, οι Ενωτικές Ομοσπονδίες και οι αγωνιστικοί Αγροτικοί και Κτηνοτροφικοί Σύλλογοι σας καλούν σε ανυποχώρητο αγώνα για να βάλουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες για μια ζωή με δικαιώματα ώστε να απολαύσουμε τον κόπο και τον ιδρώτα μας.

            Οργανώνουμε την πάλη μας με την μεγάλη πανελλαδική σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου στην Νίκαια Λάρισας.

            Ζεσταίνουμε τις μηχανές των τρακτέρ για νέους μαζικούς, δυναμικούς και νικηφόρους αγώνες κόντρα στην μοιρολατρία, την ηττοπάθεια, την απογοήτευση και τις απατηλές προεκλογικές υποσχέσεις που χαϊδεύουν τα αυτιά μας.

            Όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις την Τετάρτη 28 Νοέμβρη διεκδικώντας:

  • Φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων. Αφορολόγητο ατομικό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο με 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Προοδευτική φορολόγηση στο επιπλέον εισόδημα για τους μεγαλοαγρότες και τους επιχειρηματίες στο 45%. Κατάργηση των λογιστικών βιβλίων σε φτωχούς αγρότες με τζίρο έως 40.000 ευρώ.

  • Κατώτατες εγγυημένες τιμές για τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα για επιβίωση και συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας. Άμεση πληρωμή των αγροτικών προϊόντων κατά την παράδοσή τους. Φθηνά προϊόντα για τις λαϊκές ανάγκες ενάντια στην κερδοσκοπία εμπόρων και βιομηχανιών.

  • Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές – Άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50% στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους

  • Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει η ΚΑΠ της ΕΕ, να μην ισχύσουν οι περικοπές στις επιδοτήσεις – ενισχύσεις, σύνδεση των ενισχύσεων με την παραγωγή, το ζωικό κεφάλαιο.

  • ΕΛΓΑ κρατικός φορέας που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς απ’ όλες τις αιτίες καταστροφής σε φυτική, ζωική παραγωγή και πάγιο κεφάλαιο χωρίς καθυστερήσεις.

  • Κατάργηση του αντιασφαλιστικού νόμου. Μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες. Κατώτερες συτνάξεις 600€. Να ανακληθεί άμεσα η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια που ισχύει σήμερα. Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία – Πρόνοια. Να σφραγιστούν όλα τα βιβλιάρια υγείας του ΟΓΑ χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

  • Καμιά κατάσχεση και πλειστηριασμός πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο», συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Διαγραφή των τόκων και κούρεμα του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων. Ετήσιο ακατάσχετο χρηματικό όριο στα βιβλιάρια των μικρομεσαίων αγροτών στο ύψος του αφορολόγητου (12.000 ευρώ + 3.000 ευρώ για κάθε παιδί).

  • Κατάργηση των χαρατσιών του ΕΝΦΙΑ, γεωτρήσεων, ΟΣΔΕ (επιστροφή όλων όσων κρατήθηκαν μέχρι τώρα), πιστοποίησης ψεκαστικών κ.ά., του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια, ζωοτροφές, στα τρόφιμα, είδη λαϊκής κατανάλωσης και υπηρεσίες.

  • Να εξοφληθούν άμεσα όλα τα χρωστούμενα σε αγρότες, καθώς και οι δικαιούχοι εξισωτικών αποζημιώσεων, επιστροφής φόρου καυσίμων, νιτρορύπανσης, βιολογικών καλλιεργειών κ.α. Το κράτος να εγγυηθεί την άμεση πληρωμή όλων των χρωστούμενων προϊόντων από εμπόρους, εξαγωγείς και βιομήχανους, καθώς και την παροχή από τις τράπεζες άτοκων καλλιεργητικών δανείων σε νέους αγρότες, μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους.

  • Ενίσχυση της κτηνοτροφίας και εξασφάλιση των αναγκαίων βοσκήσιμων εκτάσεων. Δωρεάν κρατική σήμανση ζώων, νομιμοποίηση σταβλικών εγκαταστάσεων, υποδομές για την αντιμετώπιση ζωονόσων και πρόσληψη γεωτεχνικών.

  • Να γίνουν τα απαραίτητα έργα υποδομής για εξασφάλιση επαρκούς άρδευσης, αντιπλημμυρικά έργα. Να μην ιδιωτικοποιηθεί η διαχείριση των νερών όπως προβλέπει η οδηγία 60/2000 της ΕΕ. Όχι στην επιβολή πρόσθετου «περιβαλλοντικού» τέλους στο νερό άρδευσης και ύδρευσης.

  • Κατάργηση του φόρου στο κρασί.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΠΛΟΚΩΝ

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας