Βέροια Γράμματα & Τέχνες

“Από το Broadway στο Hollywood”. Μια έξοχη μουσική παράσταση, που ενθουσίασε το κοινό της Βέροιας

Δήμητρα Σμυρνή

Σπάνια μια συναυλία διαθέτει τα χαρακτηριστικά του ακροάματος και ταυτόχρονα του θεάματος, ώστε να πληροί τον όρο της μουσικής παράστασης. Η χθεσινή συναυλία «Από το Broadway στο Hollywood», που δόθηκε στο Χώρο Τεχνών της Βέροιας, συνδύαζε το έξοχο ακρόαμα με το θέαμα ισομερώς.

Η συναυλία προγραμματίστηκε από την Περιφερειακή Ενότητα  Ημαθίας, σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, και πέτυχε πέρα για πέρα το στόχο της, προσφέροντας μια μουσική παράσταση υψηλής ποιότητας.

Η Περιφερειακή Σύμβουλος  Ημαθίας Νίκη Καρατζιούλα προλογίζοντας μίλησε για την επιτυχή συνεργασία με το Κέντρο πολιτισμού, επισημαίνοντας πως η γεμάτη αίθουσα του Χώρου Τεχνών αποδεικνύει τη δίψα του κόσμου για πολιτισμό, πράγμα που αποτελεί για την Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας μια δέσμευση για συνέχεια.

Η συναυλία έδωσε στο σχεδόν δίωρο πρόγραμμά της τραγούδια πραγματικά εμβληματικά από το χώρο του musical αλλά και του κινηματογράφου. Ένα μουσικό ταξίδι εξαιρετικών μουσικών επιλογών με καταξιωμένους καλλιτέχνες του λυρικού τραγουδιού, που διέθεταν πέρα από εντυπωσιακές φωνητικές δυνατότητες και τη δυνατότητα να αποδίδουν στο τραγούδι την απαιτούμενη θεατρική διάσταση.

Οι έξοχοι Σοφία Μητροπούλου (σοπράνο), Armando Puklavec (βαρύτονος) και Παναγιώτης Μανιάτης (τενόρος), απέδωσαν μια σειρά τραγουδιών που προκάλεσαν εναλλαγή συναισθημάτων στο κοινό, από την τρυφερότητα και τη νοσταλγία του «love story» και του «memory» μέχρι τον ενθουσιασμό του εκρηκτικού «Βιολιστή στη στέγη».

Πλαισιωμένοι οι τραγουδιστές από τον Δημήτρη Νέπκα στο πιάνο και τον Παναγιώτη Κουντούρη στο electone, δύο μουσικούς που όχι μόνο ανέβασαν το επίπεδο με τη δεξιοτεχνία τους, αλλά συμπλήρωσαν την τελική εικόνα, δίνοντάς της τα πλήρη χαρακτηριστικά της επιτυχίας, καταχειροκροτήθηκαν όχι μόνο στο τέλος της παράστασης αλλά και σε κάθε τραγούδι ξεχωριστά με ασυγκράτητο ενθουσιασμό.

Μια βραδιά με την καλλιτεχνική επιμέλεια του Αθανάσιου Κολαλά, μέ άψογο ήχο και φωτισμούς, μια βραδιά εξαιρετική, που μόνο όσοι την έζησαν μπορούν να δικαιολογήσουν τον όρο «ενθουσιασμός», που πραγματικά προκάλεσε.

Φωτογραφίες: faretra.info

banner-article

Ροη ειδήσεων