Βέροια Κοινωνία

Τα παιδιά του ΚΕΜΑΕΔ Βέροιας θα είναι και πάλι πρωταγωνιστές στην εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα ΑμΕΑ

 Δήμητρα Σμυρνή

Η Παγκόσμια Ημέρα ΑμΕΑ πλησιάζει και τα παιδιά του ΚΕΜΑΕΔ Βέροιας ετοιμάζονται, όπως κάθε χρόνο, για την καθιερωμένη εκδήλωση που εντυπωσιάζει και συγκινεί με τη συμμετοχή τους σ’ ένα δρώμενο ποιότητας.

Στη συνέντευξη τύπου που έδωσε σήμερα το ΚΕΜΑΕΔ, η Πρόεδρός του, η Μελίνα Δαμιανίδου, πέρα από τις απαραίτητες πληροφορίες για τη φετινή εκδήλωση, αναφέρθηκε στη συμπαράσταση, ηθική και οικονομική, φορέων και του κόσμου της Βέροιας αλλά και στα  έντονα οικονομικά προβλήματα που παρουσιάζονται παρά τη συμπαράσταση αυτή.

Η φετινή εκδήλωση, όπου τα παιδιά με πολύ κόπο αλλά και μεράκι θα αποδώσουν και πάλι τα μέγιστα κάτω από τη φωτεινή καθοδήγηση των υπευθύνων, είναι αφιερωμένη στη μεγάλη κυρία του τραγουδιού, όπως είπε η κ. Δαμιανίδου, τη Μαρινέλα. Η εκδήλωση θα γίνει στις 3 Δεκεμβρίου, στο Χώρο Τεχνών, ο οποίος γεμίζει πάντοτε ασφυκτικά, αποδεικνύοντας την εκτίμηση που τρέφει η Βέροια για την προσφορά του ΚΕΜΑΕΔ.

Μιλώντας για το ρόλο και τη σχέση που έχουν τα παιδιά με τις Ελένη Αναγνώστου στη διδασκαλία του τραγουδιού και τη Μελίνα Παπαδοπούλου στη διδασκαλία του χορού, σχέση καθοριστική για την επιτυχία της εκδήλωσης εδώ και χρόνια, η Πρόεδρος πρόσθεσε τα ονόματα των άλλων συμμετεχόντων, που είναι, όπως πάντα, ο Γιώργος Μπελίρης στο πιάνο του, οι κυρίες Στεφανία Γκουντουρά και Μαίρη Κουρουζίδου στο τραγούδι, ο Νίκος Μουρτζίλας και η Χαρά Κοντού, που θα διαβάσουν και φέτος τα κείμενα, και η Σχολική Χορωδία Βέροιας και η Χορωδία “ΑΙΓΕΣ” ΒΕΡΓΙΝΑ, υπό τη διεύθυνση της Ελένης Αναγνώστου.

Ευχαριστώντας η κ. Δαμιανίδου για μια ακόμη φορά δημόσια την ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας και το ΚΑΠΑ για την αδιάκοπη συμπαράστασή τους, τα Hondos Center, και τον Ιατρικό Σύλλογο Βέροιας, τοποθέτησε το παζάρι του ΚΕΜΑΕΔ, που θα γίνει στο ισόγειο του Δημαρχείου, στις 7, 8 και 9 Δεκεμβρίου, με έργα καθαρά των παιδιών, που ήδη ετοιμάστηκαν.

Επιπλέον θύμισε τη συμμετοχή του ΚΕΜΑΕΔ στον Φιλίππειο Δρόμο, όπου ο Παύλος Γκόγκος θα τρέξει και πάλι συνοδευόμενος από τον Επιστημονικό Διευθυντή του Κέντρου, τον νευρολόγο Γιώργο Τσαλέρα.

Πέρα από την εκτενή ενημέρωση, η κ. Δαμιανίδου μίλησε για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Σύλλογος, καθώς οι επιδοτήσεις του ΕΣΠΑ έρχονται αργά για κάθε χρονιά -φέτος την περιμένουν αρχές Δεκεμβρίου-  με αποτέλεσμα οι ανάγκες να τρέχουν. «Με τα 10.000 ευρώ, 7 από Δήμο και 3 από  παράγοντες του Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, προσπαθήσαμε να τα βγάλουμε πέρα. Βαρέθηκα να επαιτώ» είπε χαρακτηριστικά.

«Κατανοούμε τις ειδικές οικονομικές συνθήκες που επικρατούν μετά τα μνημόνια, ευχαριστούμε την Επίτροπο κ. Μπεκιάρη για την αμέριστη συμπαράστασή της στο έργο μας, αλλά αν δεν καταφέρουμε να επιβιώσουμε οικονομικά, τότε αυτά τα παιδιά, που νιώθουν το Κέντρο σπίτι τους, θα μείνουν στο δρόμο, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ψυχική τους υγεία» τόνισε.

Η Ελένη Αναγνώστου, υπεύθυνη για το μουσικό μέρος της βραδιάς, αφού πρόσθεσε πληροφορίες για τα τρία μέρη της εκδήλωσης, στα οποία θα χωρίζεται, τόνισε πως η επιλογή τραγουδιών της Μαρινέλας καλύπτουν παιδαγωγικές αλλά και καλλιτεχνικές ανάγκες, ιδιαίτερα με το έργο «Αλβανία». Σημαντική η παρατήρησή της πως τα παιδιά μέσα απ’ αυτές τις εκδηλώσεις παρουσιάζουν σημαντική βελτίωση χρόνο με το χρόνο και στον τομέα της μελωδίας και στον τομέα του ρυθμού, άποψη που εξέφρασε και η υπεύθυνη στον τομέα του χορού Μελίνα Παπαδοπούλου, τονίζοντας πως τα παιδιά συνδέονται πια με τις δασκάλες τους μέσα από σχέσεις εμπιστοσύνης, προκαλώντας με το αποτέλεσμα των εκδηλώσεων σε όλα τους το αίσθημα του ενθουσιασμού.

Ο Νίκος Μουρτζίλας, που ήταν παρών στη συνέντευξη τύπου σήμερα, εκδήλωσε τη χαρά του να συμμετέχει σε μια τέτοια εκδήλωση, αποκαλύπτοντας την αγωνία των παιδιών αυτών στα παρασκήνια αλλά και την ικανοποίησή τους να παρουσιάζονται στη σκηνή με τόση επιτυχία.

Η συμμετοχή της Μαρινέλας στην εκδήλωση, στην οποία και είναι φυσικά προσκεκλημένη, δεν οριστικοποιήθηκε ακόμα από την ίδια, αποτελεί όμως για τους διοργανωτές βάσιμη ελπίδα.

Φωτογραφίες:faretra.info

banner-article

Ροη ειδήσεων