Βέροια Τοπικά

Η ΑΣΕ Ημαθίας για τη συγχώνευση των 3ου -14ου Δημοτικών Σχολείων Βέροιας

 

Στη συνεδρίαση της 25/10/2018 του Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ημαθίας αναπτύχθηκε μια έντονη φημολογία για το ενδεχόμενο επικείμενης εκ μέρους της Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπ/σης Ημαθίας πρότασης προς το Υπουργείο Παιδείας συγχώνευσης των σχολικών μονάδων 3ου και 14ου Δημοτικών Σχολείων Βέροιας.

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ αμέσως πρότεινε να ζητηθεί εσπευσμένη συνάντηση με τον κ. Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπ/σης Ημαθίας ώστε αφενός να διερευνηθούν και να αποσαφηνιστούν οι προθέσεις της Διεύθυνσης και αφετέρου να επαναληφθούν οι θέσεις του σωματείου μας ενάντια στις συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολικών μονάδων και να ασκηθούν οι ανάλογες πιέσεις για να αποτραπεί μια τέτοια αρνητική εξέλιξη.

Η συνάντηση με τον κ. Προϊστάμενο πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης 30/10/2018 κι εκεί με έκπληξη πληροφορηθήκαμε πως από τη Διεύθυνση Α/θμιας Εκπ/σης Ημαθίας είχε ήδη αποσταλεί πρόταση προς το Υπουργείο Παιδείας για να συγχωνευθούν οι δύο προαναφερόμενες σχολικές μονάδες, εξέλιξη που – παρά τις καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου της διοίκησης – θα τινάξει στον αέρα τις οργανικές θέσεις πολλών συναδέλφων μας!

Ως ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ θα θέλαμε να επισημάνουμε:

  • Διαχρονικά είμαστε αντίθετοι στις συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολικών μονάδων – οι οποίες γίνονται με κριτήριο τη μείωση των δαπανών για την Παιδεία – καταδικάζοντας και καταγγέλλοντας όλες τις κυβερνήσεις που τις υλοποιούν (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) κι όσους τις προτείνουν, συναινούν και βάζουν πλάτες για να περάσουν αυτές με τις λιγότερες δυνατόν αντιδράσεις.

  • Μας προκαλεί εντύπωση το γεγονός πως για την πρόταση συγχώνευσης των προαναφερομένων σχολείων το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Ημαθίας δεν είχε καμία απολύτως ενημέρωση από τους 2 αιρετούς μας.

Εύλογα γεννάται το ερώτημα αν οι αιρετοί γνώριζαν τις προθέσεις της διοίκησης, αν ρωτήθηκαν σχετικά και ποια ήταν η θέση τους; Κι επιπρόσθετα, συμφωνούν με τη συγχώνευση των 2 σχολείων ή όχι; Γιατί ανακοίνωση καταδίκης της διοίκησης για την πρόταση συγχώνευσης από τη μεριά τους δεν έχουμε δει ακόμα.

  • Καλούμε όλους τους συναδέλφους να καταδικάσουν τις αντιλαϊκές πολιτικές που οδηγούν στο κλείσιμο σχολείων, σε συγχωνεύσεις τμημάτων, σε αύξηση των μαθητών στις τάξεις κι όλα αυτά στο όνομα της εξοικονόμησης χρημάτων, αντιμετωπίζοντας εντελώς λογιστικά ζητήματα που έχουν σχέση με την εκπαιδευτική διαδικασία και τις ανάγκες των παιδιών.

Επειδή αυτή η πολιτική συνεχίζεται ανεξαρτήτως των όποιων κυβερνητικών αλλαγών καλούμε τους συναδέλφους να δώσουν τη δική τους απάντηση μέσα από τη συμμετοχή στην πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία της 14ης Νοέμβρη.

Συναδέλφισσα, συνάδελφε

ύψωσε το ανάστημα σου ως ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ και ως ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ!

Σε κανέναν δεν χρωστάς χάρη για αυτά που δικαιούσαι και έχουν κατακτηθεί με συλλογικούς αγώνες.

Μην ψάχνεις άδικα να βρεις τις διαφορές ανάμεσα σε ΔΑΚΕ, ΔΗΣΥ και ΕΚΕ!

Κάνε εσύ τη διαφορά!

Σου λέμε µε το χέρι στην καρδιά και το νου καρφωμένο στο μέλλον!

Στείλε στα Υ.Σ. τους εκπροσώπους της Αγωνιστικής Συσπείρωσης για να διεκδικήσουμε ό,τι μας ανήκει.

Να βάλουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες!

Δεν χρειαζόμαστε αιρετούς που συνδιοικούν και συνδιαχειρίζονται με τη διοίκηση μια μίζερη «κανονικότητα».

Αντίθετα, έχουμε ανάγκη από αιρετούς που παλεύουν για τα συμφέροντα των εργαζομένων, που αποκαλύπτουν τις αυθαιρεσίες της διοίκησης και συγκρούονται µε την αντιλαϊκή πολιτική!

Μαζί μπορούµε να αλλάξουμε την κατάσταση!

Κάνε τη διαφορά στα υπηρεσιακά συμβούλια!

Ψήφισε ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ

Βέροια, 4/11/2018

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας