Κόσμος

“Είναι θέλημα Θεού…”

Αριστοτέλης Μπατιστάτος

Οι γυναίκες είναι μια παρέκκλιση της φύσης. Θεωρώ περιττό να παραθέσω τις υπόλοιπες απόψεις του νέου Προέδρου της Βραζιλίας, αυτές που αφορούν στους ομοφυλόφιλους, τους Αφροβραζιλιάνους, τους ιθαγενείς του Αμαζονίου και τους φαβελανθρώπους (φαβέλα = τρώγλη στα Πορτογαλικά), γιατί ενδεχομένως κάποιοι από τους αναγνώστες να μην έχετε γερό στομάχι.

Το να πιστεύει κάποιος στον Θεό είναι φυσιολογικό. Το να πιστεύει ότι η αποστολή του επί γης είναι θέλημα Θεού είναι απλώς παράνοια και παραπέμπει στις πιο σκοτεινές νύχτες του μεσαίωνα.

 Με αυτό ακριβώς το σύνθημα «Deus vult» ο Πάπας Ουρβανός Β όρκισε τους πρώτους σταυροφόρους στο Κλερμόν της Γαλλίας το 1095 μΧ. Ο Ζαΐχ Μπολσονάρου δεν είναι μια απλή περίπτωση πολιτικού ανδρός όπως και η Βραζιλία δεν είναι μια απλή χώρα. Είναι μέλος του G20 μαζί με άλλες δημοκρατικές χώρες όπως η Ρωσία, η Τουρκία και η Σαουδική Αραβία στις οποίες ένας δημοσιογράφος ο οποίος διαφωνεί με το καθεστώς στην καλύτερη περίπτωση φυλακίζεται, στη δε χειρότερη τεμαχίζεται.

Δεν είναι δυνατόν η ανθρωπότητα να απολαμβάνει την τέταρτη ή πέμπτη βιομηχανική επανάσταση (έχω χάσει το μέτρημα) και ταυτόχρονα να βιώνει το χαμηλότερο επίπεδο πολιτικού πολιτισμού.

 Όταν ο Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται «φυσιολογικός» ηγέτης μπροστά στους άλλους κάτι κάνουμε λάθος. Όπως δεν είναι δυνατόν το παγκόσμιο συνολικό χρέος να βρίσκεται σε δυσθεώρητο ύψος. Αν δεν χρωστάμε σε κάποια εξωγήινη τράπεζα, εμφανώς είμαστε ηλίθιοι. Πολύ φοβάμαι πως με την ψυχολογική ανισορροπία που θα υπάρχει στην επόμενη σύνοδο του G20 (ευτυχώς αυτό το event συμβαίνει μόνο μια φορά τον χρόνο), η NASA θα αποκαλύψει παγόβουνα με σχήμα πολυπλοκότερο του τετραγώνου να επιπλέουν στον νότιο Ατλαντικό ωκεανό.

Γιατί, οι αποφάσεις αυτού του παγκόσμιου οικονομικού forum σχετίζονται ακριβώς με το μέλλον της ανθρωπότητας. It’s the economy stupid όπως έλεγε ο Μπιλ Κλίντον όταν δεν έπαιζε σαξόφωνο. Αυτό ακριβώς θα μπορούσε να είχε πει και ο Ουρβανός Β’ αν δεν ήταν Πάπας. Αυτό θα μπορούσε να πει ευθαρσώς και ο Μπολσονάρου αν δεν ήταν ένας χρήσιμος ηλίθιος στο τραπέζι του G20. Η απάντηση στο It’s the economy stupid θα είναι πάντα το It’s the culture asshole.

 Μέχρι να το εμπεδώσουν αυτοί που πρέπει, η κατάρρευση των κλιματολογικών συνθηκών θα ονομάζεται ακραία καιρικά φαινόμενα και ο εκτοπισμός του ανθρώπινου είδους προσφυγικές ροές.
 tvx
banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας