Βέροια Ρεπορτάζ

Μαθητές της Βέροιας: “Σχολείο που να μορφώνει και όχι να εξοντώνει”

Εκατοντάδες μαθητές από  Γυμνάσια και Λύκεια της Βέροιας συγκεντρώθηκαν σήμερα το μεσημέρι στην Πλατεία Δημαρχείου και απαίτησαν να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα Λύκεια, που «κάνει το Σχολείο ακόμη χειρότερο», όπως τόνισαν οι εκπρόσωποί τους σε σχετική  ομιλία.

Συγκεκριμένα, αφού χαρακτήρισαν απαράδεκτο το εν λόγω νομοσχέδιο, μεταξύ των άλλων  για τις συνέπειες που θα προκύψουν εάν αυτό ψηφιστεί τόνισαν:

Θα πρόκειται,  οι ίδιοι, να δίνουν περισσότερες εξετάσεις,  θα φορτώνονται με περισσότερο άγχος  αναγκασμένοι να επιδίδονται στην  παπαγαλία, ενώ ταυτόχρονα θα στερούνται  απαραίτητες γνώσεις.

Θα αναγκάζονται οι μαθητές με το μαχαίρι στο λαιμό να παίρνουν σοβαρές αποφάσεις  για τη ζωή τους από πολύ νωρίς και με λιγότερες επιλογές. «Και όλα αυτά σε ένα σχολείο που θα μας κοιτάει περισσότερο στην τσέπη» είπαν χαρακτηριστικά.

Χαρακτήρισαν   θράσος  για την κυβέρνηση και το υπουργείο να υποστηρίζει πως  έχει επιστρέψει η κανονικότητα στα σχολεία την ώρα που δεν υπάρχουν σ΄ αυτά ούτε τα απαραίτητα.

«Ρίχνουμε άκυρο στο σημερινό σχολείο που κυβερνήσεις και ΕΕ το έβαλαν στο μνημόνιο. Στα τσακίδια  τα μνημόνια και οι νόμοι τους που κάνουν το σχολείο χειρότερο»

Τέλος  διάβασαν  τα αιτήματά τους , ανάμεσα στα οποία είναι:

Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο.

Να εξασφαλιστεί η απαραίτητη χρηματοδότηση για τη λειτουργία των σχολείων.

Η εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση να αποσυνδεθεί από το Λύκειο.

Δωρεάν μεταφορά μαθητών.

Δικαίωμα σ’ όλους τους μαθητές να διεκδικήσουν  πρόσβαση στις σχολές.

Δημόσια και δωρεάν Παιδεία για όλους

Στη συνέχεια οι μαθητές έκαναν δυναμική πορεία φωνάζοντας συνθήματα στους κεντρικούς δρόμους της Βέροιας , καταλήγοντας στα γραφεία της Αντιπεριφέρειας Ημαθίας, όπου και επέδωσαν σχετικό ψήφισμα στον Αντιπεριφερειάρχη.

far

Φωτογραφίες: faretra.info

banner-article

Ροη ειδήσεων