Σχόλια

Άλλες εποχές, άλλα ήθη!

 

Από αναγνώστη μας πήραμε το παρακάτω σχόλιο:

“Αγαπητή Φαρέτρα, η σημερινή παρέλαση στη Βέροια μού προκάλεσε κάποιες αυθόρμητες σκέψεις και συγκρίσεις ανάμεσα στο παρελθόν και το σήμερα.

Κανείς δε λέει πως πρέπει να μένουμε στα παλιά και δε σημαίνει πως τα παλιά αυτά ήταν και καλά. Θυμόμαστε στις τότε παρελάσεις μας πόσο το ελάχιστα μακρύ μαλλί των αγοριών, μιλάμε για χιλιοστά, ήταν αιτία άγριας κατσάδας από τη μεριά των υπευθύνων και πόσο φυσικά τα καλοτραβηγμένα πίσω μαλλιά των κοριτσιών ήταν συνυφασμένα με το ιδεώδες της εθνικής μας υπερηφάνειας! Υπερβολές!

Μήπως όμως φτάσαμε σήμερα σε υπερβολές που τείνουν να οδηγήσουν σε μη αναστρέψιμες καταστάσεις;

Σήμερα είδαμε να παρελαύνουν αγόρια με βαμμένα μαλλιά! Από το χρυσό με ανταύγειες και το κόκκινο Βουργουνδίας, όπως το λένε χαρακτηριστικά οι γνώστες του αντικειμένου, μέχρι το κατάλευκο σαν το βαμβάκι! Και μάλιστα η μόδα ξεκινά από το Δημοτικό Σχολείο!

Εδώ και χρόνια λέγαμε πως εκείνα που διαμορφώνουν συνειδήσεις δυστυχώς έπαψαν να είναι το σχολείο και η οικογένεια. Αντικαταστάθηκαν από την παντοδύναμη τηλεόραση! Αλλά το να κινδυνεύει ο ανδρισμός των ελληνόπουλων από τα πρότυπα που λανσάρει ανεμπόδιστα η τηλεόραση είναι κάτι το οποίο θα έπρεπε να απασχολήσει περισσότερο και σοβαρά όλους.

Συντηρητική άποψη; Μάλλον ανησυχία για το αύριο…”

Α.Φ

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας