Βέροια Υγεία

Η ακτινοδιαγνώστρια του ΚΥ Βέροιας, Βασιλική Καραδήμου, στο κανάλι “Δίον” – “Στον πόλεμο κατά του καρκίνου του μαστού”

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εκπομπή προβλήθηκε στο κανάλι «Δίον» της Κατερίνης, αφιερωμένη στον καρκίνο του μαστού, με καλεσμένη την ακτινοδιαγνώστρια του ΚΥ Βέροιας, Βασιλική Καραδήμου.

Η εκπομπή προβάλλει ανάγλυφα τον κίνδυνο που ελλοχεύει για κάθε γυναίκα αλλά και καταθέτει ουσιαστικές προτάσεις αρχικά για την πρόληψή του καρκίνου και στη συνέχεια για την αντιμετώπισή του.

Η Βασιλική Καραδήμου είναι χρόνια τώρα στις επάλξεις κατά του καρκίνου του μαστού, με γύρω της συναδέλφους της στο ΚΥ Βέροιας που στηρίζουν τη σημαντική αυτή υπόθεση, αλλά και φορείς της πόλης, που ενεργοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια με θέρμη.

Στην εκπομπή με τον τίτλο «Ευ ζην» αναλύει το θέμα με εντυπωσιακή ευκρίνεια και ευστοχία αλλά ταυτόχρονα προβάλλει και τη δουλειά που γίνεται στο ΚΥ, καθώς και την ευαισθητοποίηση των φορέων της πόλης πάνω στο συγκεκριμένο θέμα. Πάνω απ’ όλα υπενθυμίζει και πάλι τον κορυφαίο ρόλο της πρόληψης ως του κυρίαρχου όπλου στον πόλεμο με την τόσο διαδεδομένη αυτή ασθένεια, που πλήττει τη γυναίκα της εποχής μας.

Δίπλα της ο δημοσιογράφος Ευγένιος Παπαδόπουλος, με το γνωστό του άκρως επικοινωνιακό στυλ, «χτίζει» το θέμα με ερωτήσεις που αντιπροσωπεύουν εύλογες πιθανές απορίες του τηλεοπτικού κοινού και παίρνει από τη γιατρό απαντήσεις που χαρακτηρίζονται από τη γνώση αλλά και την ικανότητα να την εκλαϊκεύει, ώστε να γίνεται κατανοητή από τον καθένα.

Στο video της εκπομπής που ακολουθεί -χωρισμένο σε δύο μέρη- ο καθένας μπορεί να βρει απαντήσεις σε ερωτήματα γύρω από το θέμα «Καρκίνος του μαστού» αλλά προπαντός μπορεί να τον αποδαιμονοποιήσει. Γιατί, όπως λέει και η γιατρός, «μπορούμε και πρέπει να αποδαιμονοποιήσουμε τον καρκίνο του μαστού».

far

 

banner-article

Ροη ειδήσεων