Βέροια

Ο Δήμος Βέροιας συμμετέχει στην εκστρατεία για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού

Για μια ακόμη χρονιά ο Δήμος Βέροιας συμμετέχει στην εκστρατεία για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού.

Ο Οκτώβριος είναι μήνας πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού , διάφορες εκδηλώσεις λαμβάνουν χώρα προκειμένου να διαδοθεί το μήνυμα σε όλες τις γυναίκες. Η πρόληψη εξάλλου είναι η καλύτερη θεραπεία.

Συγκεκριμένα:

  • Στις 12 και 13 Οκτωβρίου συμμετείχε στο πρόγραμμα Δωρεάν Μαστογραφικού Ελέγχου, της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας που στηρίζεται από την Κ.Ε.Δ.Ε. . Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκαν περίπου 100 μαστογραφίες σε γυναίκες που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Η δράση υλοποιήθηκε από τις δομές του Δήμου Βέροιας (ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ, Κοινωνικού Παντοπωλείου, Κοινωνικού Φαρμακείου) και του Ν.Π. ΚΑΠΑ (Δημοτικού Ιατρείου).

  • Την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου μέλη του εμπορικού συλλόγου στόλισαν με ροζ φιόγκους το Δημαρχείο και το ίδιο βράδυ φωταγωγήθηκε «ροζ».

  • Την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου και ώρα 5.00μ.μ. στο ζαχαροπλαστείο ΣΕΡΕΜΕΤΑΣ θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα: «Ενδυνάμωση της ζωής και της ψυχής των ανθρώπων με καρκίνο»

Ομιλήτρια θα είναι η Δρ. Αναγνώστου – Κελεπούρη Ειρήνη Σχολική Σύμβουλος

  • Την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου και ώρα 11:00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί πεζοπορία στο κέντρο της πόλης , μαζί με τα παιδιά του ΚΕΜΑΕΔ και τα παιδιά της Άνοιξης .

  • Η καθιερωμένη ημερίδα θα πραγματοποιηθεί αρχές Νοεμβρίου.

Οι παραπάνω δράσεις  γίνονται  από τον Δήμο Βέροιας σε συνεργασία με το ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ. Το Ν.Π. ΚΑΠΑ (δημοτικό ιατρείο), τον Εμπορικό Σύλλογο Βέροιας , τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Βέροιας ‘ΑΓΙΟΣ ΠΑΡΘΕΝΙΟΣ’ και την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία (παράρτημα Βέροιας).

 

banner-article

Ροη ειδήσεων