Βέροια Ρεπορτάζ

Την υποψηφιότητά του για το Δήμο Βέροιας ανακοίνωσε ο Παύλος Παυλίδης σε συνέντευξη τύπου

 

Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε το πρωί της Κυριακής, ο Παύλος Παυλίδης ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του στις δημοτικές εκλογές για το αξίωμα του Δημάρχου Βέροιας, με τον συνδυασμό “Συνδημότες”.

Μίλησε για ειλημμένη απόφαση, τονίζοντας πως πρέπει πια να  σταματήσουν οι οποιεσδήποτε ερμηνείες και παρερμηνείες. Σε δεύτερη επικοινωνία με τον τύπο επιφυλάχθηκε να ανακοινώσει και τα ονόματα των υποψηφίων του συνδυασμού του.

Ο Παύλος Παυλίδης μίλησε για μια Βέροια με μεγάλες δυνατότητες, τις οποίες όμως η διαχείρισή της από την προηγούμενη δημοτική αρχή εκμηδένισε.

«Η υπάρχουσα κατάσταση στο Δήμο ενεργοποίησε πολίτες με το ίδιο όραμα, νέους αλλά και άλλους έμπειρους, μακριά από «δαχτυλίδια» και κομματική προστασία, σε μια συνένωση δυνάμεων που θα τη χαρακτηρίζει η συνεργατικότητα» πρόσθεσε.

«Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε» τόνισε, εστιάζοντας και στη μέρα που ανακοινώνει την υποψηφιότητά του, παραμονές της απελευθέρωσης της πόλης, δίνοντας συμβολικό χαρακτήρα στην κάθοδό του στον εκλογικό στίβο.

Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για:

1.Το αν η ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του συνδέεται με την αντίστοιχη κάθοδο της Γεωργίας Μπατσαρά

2.την κόντρα που αναπτύχθηκε ανάμεσα σε Παυλίδη και Στέργιο Διαμάντη για κακοδιαχείριση από τον πρώτο στο ΚΑΠΑ

3.Τον έλεγχο ανοιχτών υποθέσεων, όπως η Γέφυρα Κούσιου και το μνημείο Βαρώτσου

Ο Παύλος Παυλίδης απάντησε:

1.Η δική του ανακοίνωση υποψηφιότητας είχε προαναγγελθεί ήδη πολύ νωρίτερα από της Γεωργίας Μπατσαρά, μέσα από τον ορισμό ημερομηνίας της συνέντευξης τύπου. Άλλωστε ο ίδιος δεν περίμενε καμιά κομματική υπόδειξη και προστασία για να κατέβει.

2.Η κόντρα με τον Στέργιο Διαμάντη, που έχει φτάσει στα δικαστήρια πια, δεν τον ενδιαφέρει σε επίπεδο αντιπαράθεσης, γιατί όλοι και ιδιαίτερα το Δημοτικό Συμβούλιο της Βέροιας γνωρίζουν τη δουλειά που γινόταν επί των ημερών του στο ΚΑΠΑ.

3.Όσο για τις ανοιχτές «πληγές» του Δήμου, που απαιτούν έλεγχο, υποσχέθηκε διαφάνεια.

Αναλυτικά στην ομιλία του ο υποψήφιος Δήμαρχος Βέροιας Παύλος Παυλίδης είπε:

“Αγαπητοί συμπολίτες και συμπολίτισσες, αγαπητοί ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ

Θα μπορούσαμε να μιλάμε ώρες για τις ομορφιές αυτής της πόλης και των οικισμών της. Για τα φυσικά πλούτη, για τις δυνατότητες, για τις υποδομές, για ότι έγινε. Για τα ωραία πράγματα, που ομόρφυναν την ζωή μας και το περιβάλλον μας. Όμως δεν μπορούμε. Γιατί τίποτα δεν έγινε τα τελευταία χρόνια. Οι υποσχέσεις ήταν ψεύτικες. Οι πυλώνες ανάπτυξης γκρεμοτσακίστηκαν. Τα πρόσωπα δεν ήταν ποτέ ομάδα κι η παρακμή ήταν η συνέπεια.

Κάκιστοι διαχειριστές, με ψυχολογία ηττοπάθειας και τώρα τελευταία και με πανικό. Δεν υπάρχει άλλη διοίκηση έως σήμερα σε αυτήν την πόλη που να διοίκησε με τόσα φοβικά σύνδρομα, με τόση αδιαφορία, αδράνεια, αμέλεια, ασυνέπεια. Με τόση νωθρότητα, απαξίωση, αμηχανία. Το απόλυτο τίποτα σε έναν Δήμο εγκαταλελειμμένο.

Η εικόνα της μιζέριας και της εσωστρέφειας έχει αντικαταστήσει τα χαμόγελα, την χαρά και την υπερηφάνεια. Δεν υπάρχει οργάνωση, προγραμματισμός, όραμα για το αύριο, διεκδίκηση στόχων, δεν υπάρχει θετική ενέργεια, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΡΙΟ.

Η πόλη έχει γελοιοποιηθεί στα μάτια των επισκεπτών και των δωρητών από τα μνημεία ανικανότητας πλέον, που δεσπόζουν ως κουφάρια. Της κατασκευής της γέφυρας Κούσιου από δωρεά. Και τις κυλιόμενες σκάλες και το ασανσέρ στο μπαλκόνι της Βέροιας, στην Εληά. Είναι ότι χειρότερο συνέβη σε αυτήν την πόλη. Και την ταλαιπωρεί δέκα ολόκληρα χρόνια. Κι όμως συνεχίζουν να προκαλούν αφού το θράσος της επιχειρηματολογίας και της ειρωνείας, έχει πάρει την θέση της ειλικρινούς συγγνώμης.

Δεν μπορεί ο Δήμος να πληρώνει για 9 χρόνια άτομα, που αυτά που εισπράξαμε είναι δυσανάλογα με αυτά που πρόσφεραν. Δεν πρέπει να επιτρέπουμε να ασχοληθούν με τον Δήμο και την πολιτική, άτομα που σκέπτονται πως θα λύσουν το οικονομικό τους πρόβλημα κι όχι το τι θα προσφέρουν. Γιατί αυτό το πληρώνουμε και το διαπιστώνουμε αργά, όταν θαυμάζουμε και ζηλεύουμε άλλες πόλεις για την πρόοδο τους. Και μετά κλαίμε την μοίρα μας.

Ποιος λογικός άνθρωπος με ορθή κρίση επιθυμεί να συνεχιστεί όλη αυτή η κατάσταση για ακόμα τέσσερα χρόνια ;

Αυτός ο Δήμος έχει αρχές και ιδανικά, έχει υπερηφάνεια, έχει τους νέους μας που αντί να φεύγουν σε άλλες πόλεις και το εξωτερικό έχουν την δυνατότητα κι εμείς την δυναμική, να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο που γεννηθήκαμε κι επιβιώνουμε.

Όλη αυτή η κατάσταση, ενεργοποίησε πολίτες που αδυνατούν να συμβιβαστούν. Πολίτες που θέλουν να μπουν μπροστά και να εμπνεύσουν, να δημιουργήσουν και να προσπαθήσουν με ειλικρινή διάθεση. Η εμπειρία ικανών στελεχών, η αποτελεσματικότητα επιτυχημένων επαγγελματιών, σε συνδυασμό με τον ενθουσιασμό και την ορμή των νέων, είναι η φυσιογνωμία της ομάδας. Γνωρίζουμε τις εποχές που ζούμε, αλλά δεν θα μας ακούσετε ποτέ να κλαφτούμε για την καμένη γη. Είμαστε μάχιμοι κι έντιμοι, είμαστε ακέραιοι και αξιοκρατικοί. Γνωρίζουμε την καθημερινότητα και θα είμαστε κοντά στον πολίτη κι όχι θρονιασμένοι στην καρέκλα της εξουσίας. Γνωρίζουμε τα προβλήματα του κόσμου και θα συμπαρασταθούμε κοινωνικά και ουσιαστικά κι όχι με λόγια κι ευχές.

Είμαστε η απάντηση και δεν συμβιβαζόμαστε με την ευπρέπεια του τίποτα. Ούτε με τα παλαιοκομματικά παιχνίδια στις πλάτες της πόλης και των οικισμών της που πλέον ξεπεράστηκαν.  Δεν έχουμε διχαστικό λόγο, δεν έχουμε καταγγελτικο λόγο. Δεν εκβιάζουμε, δεν διαχωρίζουμε τους πολίτες.

Ερχόμαστε για να δώσουμε λύσεις, να δρομολογήσουμε πράγματα, να διεκδικήσουμε πράγματα για την πόλη μας και να την ετοιμάσουμε για το αύριο. Πρέπει να ξεφύγουμε από την μιζέρια και το ψέμα, πρέπει να ζήσουμε στην αλήθεια και σταθερά.

Η διαφορά μας με το σήμερα είναι ότι αγαπάμε αυτό που θα κάνουμε. Η μεγαλύτερη διαφορά μας είναι ότι εμείς στην ζωή μας και στην σταδιοδρομία μας, ότι λέμε το κάνουμε. Έχουμε μεράκι και θέλουμε να αλλάξουμε τον Δήμο μας.

Πιστεύουμε ότι είναι η εποχή, που ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, πέρα από κάθε εμμονή,  με συλλογική προσπάθεια, σκληρή εργασία, προγραμματισμό και μεθοδικότητα, πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να βγει η πόλη από το τέλμα και να αγωνιστεί. Για να έχει μια αναπτυξιακή φυσιογνωμία η περιοχή, μια προοπτική και να αναδείξει τα πλούτη της.

Όλοι ΕΜΕΙΣ λοιπόν είμαστε οι ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ και θέλουμε μαζί με ΕΣΑΣ να κάνουμε το όνειρο μας πράξη. ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΜΑΖΙ, ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ,  για έναν καλύτερο ΔΗΜΟ ΒΕΡΟΙΑΣ.

Με αίσθημα ευθύνης δηλώνω ότι θα είμαι υποψήφιος Δήμαρχος Βέροιας στις εκλογές που θα γίνουν τον Μάιο του 2019, με τον ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ συνδυασμό «ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ».

Δηλώνω επίσης ότι δεν έχουμε δαχτυλίδια, δεν έχουμε χρίσματα. Χωρίς κομματικό στίγμα, η ανεξάρτητη παράταξη μας θα σταθεί μακριά από ψέματα, υπονοούμενα, προβοκάτσια και ίντριγκες.

Έχουμε την δυναμική στήριξη των απλών πολιτών και δημοτών αυτού του τόπου που έχουν ανοιχτούς ορίζοντες, που αποφάσισαν να δώσουν ένα τέλος σε όποιον προσπαθεί ακόμα να τους κοροϊδέψει, σε όποιον προσπαθεί να τους ποδηγετήσει.

Καλώ τους συμπολίτες μας να μας τιμήσουν και να στηρίξουν μια γνήσια κι αληθινή προσπάθεια, γιατί η πόλη έχει ανάγκη από συνεργασίες για να βγει από τα αδιέξοδα και να αντιμετωπίσει την κρίση σε όλα τα επίπεδα.

Η στράτευση και η συμπόρευση με όλες τις υγιείς Παραγωγικές, Πολιτικές, Κοινωνικές, Επιστημονικές, Πνευματικές δυνάμεις αυτού του τόπου που είναι πολλές καθώς και με όλους τους Φορείς και τους Συλλόγους είναι η προτεραιότητα μας και η φιλοσοφία μας.

Πολλοί με γνωρίζουν από την πορεία μου στα κοινά ή λόγω της εργασίας μου στον φορέα που εργάζομαι. Είμαι άνθρωπος, της πράξης κι όχι της θεωρίας. Θεωρώ ότι επιτύχαμε πολλά στο ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ, εκεί που εργάζομαι κι έχουμε επιτύχει πάρα πολλά όταν ασχολήθηκα με τα κοινά ως Αντιδήμαρχος Οικονομικών στα πρώτα χρόνια της κρίσης κι αργότερα ως Πρόεδρος του ΚΑΠΑ του Δήμου Βέροιας . Όλα όσα επέτυχα στην ζωή μου τα επέτυχα με πολύ δουλειά, αμέτρητα πήγαινε-έλα στο Αθηνοκεντρικό κράτος, πολλούς αγώνες. Έως και σήμερα πολλοί είναι αυτοί που απολαμβάνουν τα αποτελέσματα των προσπαθειών μου.

Είμαι ενωτικός. Θέλω κοινωνική συνοχή, συνένωση δυνάμεων, συνεργατικότητα.

Είναι τιμή μου, που σε αυτό το κουραστικό αλλά ελπιδοφόρο ταξίδι συμμετέχουν δραστήριοι κι επιτυχημένοι συμπολίτες και συμπολίτισσες. Που προέρχονται από όλους τους πολιτικούς χώρους και θα έχουμε άριστες σχέσεις με όλες τις Αρχές του τόπου. Που βάζουν την αγάπη τους για τον Δήμο, πάνω από όλα. Επιτέλους αυτή η πόλη αντιδρά.

Ο Δήμος μας πρέπει να ξαναλειτουργήσει, να γίνει ελκυστικός. Έχουμε σχέδιο και στρατηγική. Επιθυμούμε αναβάθμιση της διοίκησης, δυναμική διεκδίκηση των αιτημάτων της πόλης, ουσιαστικές παραγωγικές πρωτοβουλίες, αγώνα για ανάπτυξη, προσανατολισμό για την πόλη και αφύπνιση και προβολή των πλεονεκτημάτων της πόλης.  Σε επόμενη χρονική στιγμή που θα επιλέξουμε θα σας παρουσιαστούμε και θα σας παρουσιάσουμε συγκεκριμένες προτάσεις και έργα. Ούτε σελίδες, ούτε ευχολόγια.

Εμείς λοιπόν είμαστε οι ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ. Ένα μέτωπο συνεργασίας. Μια ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ σε ένα υπερκομματικό, ενωτικό και ανανεωτικό ψηφοδέλτιο που συγκροτούμε, με κίνητρο την καλυτέρευση της ζωής των δημοτών.

Όλοι μαζί απέναντι στη μνημονιακή πραγματικότητα.
Με αλληλεγγύη. Με σωστή οργάνωση και αξιοποίηση των πλούσιων δυνάμεων της πόλης.
Με σχέδιο και μέθοδο.
Με εργατικότητα και ανιδιοτελή συνεισφορά.
Με ειλικρίνεια και επιμονή.
Με λογική και ευαισθησία.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΜΑΣ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ

Η ημερομηνία που επιλέχτηκε για να ανακοινωθεί το επιχείρημα έχει την σημασία του.  Το καλό του τόπου απαιτεί να απελευθερωθεί ο Δήμος και πάλι.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ στην πόλη που γιορτάζει την απελευθέρωση της.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ στα χωριά μας που γιορτάζουν την απελευθέρωση της Μακεδονίας μας.”

Ο υποψήφιος Δήμαρχος φωτογραφήθηκε με την οικογένειά του, υποσχόμενος η επόμενη φωτογραφία του να είναι με τους ανθρώπους του συνδυασμού του.

far

Φωτογραφίες: faretra.info

 

banner-article

Ροη ειδήσεων