Εργατικό Κέντρο Νάουσας: "Πέμπτη 8 Νοέμβρη απεργούμε"

Η κυβέρνηση προσπαθεί να κάνει τη νύχτα μέρα….!

Λένε πως: με το νόμο Αχτσιόγλου – Βρούτση θα αυξήσουν τον κατώτερο μισθό…

Στην πραγματικότητα: κυβέρνηση και τα υπόλοιπα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ), καταψήφισαν για μια ακόμα φορά την πρόταση των 530 συνδικαλιστικών οργανώσεων για την αύξηση του κατώτερου μισθού στα 751€! Ο Νόμος Αχτσιόγλου – Βρούτση (που ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση αποκαλούσε Νόμο-δολοφόνο και θα καταργούσε άμεσα) καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και ο κατώτερος μισθός θα ορίζεται από την εκάστοτε κυβέρνηση με κριτήρια την "παραγωγικότητα", την "ανταγωνιστικότητα", την "απασχόληση" και την "ανεργία", με τα ίδια κριτήρια δηλαδή που τσάκισαν και τσακίζουν μισθούς και συντάξεις.

Μιλάνε για: την επεκτασιμότητα κλαδικών ΣΣΕ …

Στην πραγματικότητα: οι ΣΣΕ αυτές αφορούν ελάχιστους εργαζόμενους, αφού η συντριπτική πλειοψηφία των κλάδων βρίσκεται χωρίς συλλογική σύμβαση εδώ και χρόνια (9 στους 10 κλάδους δεν έχουν σύμβαση). Και δεν έχουν, διότι αυτά προβλέπουν οι νόμοι των μνημονίων που διατηρεί ανέπαφους η κυβέρνηση. Με την κατοχύρωση του νόμου Βρούτση αλλά και τη δυνατότητα της εργοδοτικής άρνησης για τη μη προσκόμιση του μητρώου μελών, δόθηκε σήμα στους εργοδότες να μην ανησυχούν: μπορεί τώρα λόγω προεκλογικής περιόδου να γίνεται συζήτηση για “δέκα πάνω-δέκα κάτω” στο εισόδημα αλλά η γενική πολιτική μισθών θα παραμένει ανέπαφη.

Λένε πως: δεν θα κοπούν συντάξεις….

Στην πραγματικότητα: Έφεραν σε σύνολο 21 μειώσεις στις συντάξεις, πρόσθεσαν και άλλες πάνω στις προηγούμενες. Πετσόκοψαν την κατώτερη σύνταξη από τα 486 στα 384 ευρώ. Και τώρα παρουσιάζουν σαν νίκη, ότι δε θα κόψουν από τους υπερήλικες, αλλά με αντίμετρα θα κόψουν από τους νεότερους. Χωρίς ίχνος ντροπής παρακαλάνε δημόσια να φύγουν οι συνταξιούχοι από τη ζωή για να πιάσουν τους δημοσιονομικούς δείκτες τους!

Ό, τι και αν λένε, η πραγματικότητα δεν μπορεί να κρυφτεί,

την βλέπουμε γύρω μας, τη ζούμε στους χώρους δουλειάς και στα σπίτια μας…

Και η πραγματικότητα είναι πως:

  • Κανένας από τους 700 περίπου μνημονιακούς νόμους δεν πρόκειται να καταργηθεί καθώς υπάρχουν δεσμεύσεις για επιτήρηση και δημοσιονομικά μέτρα έως το 2060!Το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2019 και η επίτευξη νέων πλεονασμάτων, προβλέπει για μία ακόμα φορά γονάτισμα του λαού και παράλληλα σημαντική μείωση των φόρων για τους επιχειρηματικούς ομίλους. Αυτή είναι η ανάπτυξη τους…Τα ψίχουλα που τάζουν κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση ελέω προεκλογικής περιόδου, δεν αλλάζουν τη ζωή των λαϊκών νοικοκυριών.

Κανείς να μην πιστέψει τα ψέματα και τις απάτες της κυβέρνησης!

Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη!

  • Κλιμακώνεται η επίθεση κυβέρνησης, τραπεζών και μηχανισμών του αστικού κράτους ενάντια στη λαϊκή κατοικία και τα χρεωμένα νοικοκυριά, με μπαράζ πλειστηριασμών, χαρατσιών και φοροληστείας. Παράλληλα, η κυβέρνηση έχει στήσει τον τελευταίο χρόνο βιομηχανία διώξεων καθιστώντας «ιδιώνυμο» αδίκημα τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς.

 Καμία συμμετοχή στου ΝΑΤΟ τα σφαγεία!

  • Η πολιτική που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η «αναβάθμιση» της αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ βάζουν τη χώρα μας ακόμα πιο βαθιά στο παιχνίδι του ελέγχου των πηγών Ενέργειας και των δρόμων μεταφοράς της. Η χώρα, οι υποδομές της, οι Ενοπλες Δυνάμεις της, συμμετέχουν σε σχεδιασμούς που μυρίζουν μπαρούτι και μπαίνουν στο στόχαστρο πολεμικών αναμετρήσεων.

Συντάκτης

Faretra.info
Faretra.info 20472 posts

Σύνταξη, επεξεργασία ύλης & ανάρτηση ειδήσεων

0 Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια!

You can be first to comment this post!

Ειδήσεις με Διάρκεια