Έκθεση 53τριων εικαστικών στη Θεσσαλονίκη για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ

Συμπληρώνονται φέτος 100 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ. Με την ευκαιρία αυτής της επετείου 53 σύγχρονοι Έλληνες εικαστικοί δημιουργοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό ανταποκρίθηκαν στη δημόσια πρόσκληση της Επιτροπής Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ για τη δημιουργία πρότυπων καλλιτεχνικών έργων με θέμα τα 100 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στην  πρώην αποθήκη στρατού στην Α' Προβλήτα του Λιμανιού Θεσσαλονίκης και θα διαρκέσει από τις 15 Οκτώβρη έως τις 10 Νοέμβρη.  Θα λειτουργεί Τρίτη- Κυριακή τις ώρες 5:30 μ.μ. με 9:00 μ.μ., και Δευτέρες για πρωινές επισκέψεις κατόπιν ραντεβού για φορείς και σχολεία (email επικοινωνίας για ραντεβού: [email protected] ).

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Δευτέρα 15 Οκτώβρη στις 6:30 μ.μ. και θα χαιρετήσει η Ελένη Μηλιαρονικολάκη, μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ και επικεφαλής του Τμήματος Πολιτισμού της Κ.Ε.

Η οργανωτική επιτροπή ευχαριστεί θερμά όλους τους καλλιτέχνες που στηρίζουν την έκθεση προς τιμήν των 100 χρόνων του ΚΚΕ τόσο με την παρουσίαση των έργων τους όσο και με την ανεκτίμητη βοήθειά τους στα πρακτικά ζητήματα της διοργάνωσης. Δίνουμε ξανά το ραντεβού μαζί τους στους πολύμορφους αγώνες για τον επαναστατικό μετασχηματισμό του κόσμου. Κι εδώ ένα μεγάλο μέρος ευθύνης αναλογεί και στους καλλιτέχνες, γιατί η αληθινή, μεγάλη τέχνη μπορεί να καλλιεργήσει στον άνθρωπο τη βαθύτερη συνείδηση της ανθρωπιάς του, της δύναμής του να υποτάξει τη φύση και την κοινωνία στις ανάγκες του, να κάνει τον άνθρωπο – δημιουργό της μοίρας του

Το Γραφείο Τύπου

της Κ.Ο. Κεντρικής Μακεδονίας του Κ.Κ.Ε.

Συντάκτης

Faretra.info
Faretra.info 20435 posts

Σύνταξη, επεξεργασία ύλης & ανάρτηση ειδήσεων

0 Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια!

You can be first to comment this post!

Ειδήσεις με Διάρκεια