Βέροια

Δωρεά στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας στη μνήμη της Θάλειας Διτσούλη – Δεσύπρη

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας, ευχαριστεί θερμά την οικογένεια της Θάλειας Πιτσούλη – Δεσύπρη, για τη χρηματική δωρεά του ποσού των 1.000€ για τις ανάγκες της βιβλιοθήκης, καθώς επίσης και για τη δωρεά 379 εξαιρετικών βιβλίων της οικογενειακής της βιβλιοθήκης.

Ένθερμος υποστηρίκτης της γνώσης και του κοινού καλού, η Θάλεια Πιτσούλη- Δεσύπρη, είχε στηρίξει και στο παρελθόν το έργο της Δημόσιας Βιβλιοθήκης με διακριτικότητα, ευγένεια και τη χαρακτηριστική της γλυκύτητα.

ΘΑΛΕΙΑ ΠΙΤΣΟΥΛΗ – ΔΕΣΥΠΡΗ (1953-2017)

Μάχιμη Καθηγήτρια Φυσικής, υπηρέτησε σθεναρά για περισσότερα από 30 χρόνια τη Δημόσια Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και την Εκπαιδευτική Διοίκηση από διάφορες θέσεις καθώς και σημαντικούς Ερευνητικούς Φορείς του ΥΠΕΠΘ. Πολυσχιδής προσωπικότητα με έντονο ενδιαφέρον για την επιστήμη, τα εικαστικά και λογοτεχνικά δρώμενα και τα μακρινά ταξίδια προς αναγνώριση πολιτισμών. MSc στην Περιφερειακή Ανάπτυξη, Μέλος του Institute of Physics (U.K.), εγγεγραμμένη στα Μητρώα Επαγγελματιών Φυσικών της Βρετανίας (CPhys), Μέλος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, Μέλος του Συνδέσμου Ελλήνων Περιφερειολόγων.

Μετεκπαιδεύτηκε στο σχεδιασμό, ανάπτυξη και αξιολόγηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, τις εκπαιδευτικές τάσεις στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, την εκπαίδευση ενηλίκων, τις εφαρμογές νέων τεχνολογιών καθώς και στην εφαρμογή Περιβαλλοντικών προγραμμάτων και προγραμμάτων Αγωγής Υγείας.

Υπηρέτησε σε Δημόσια Σχολεία της περιφέρειας και της Αττικής, στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας, και ως επιστημονική συνεργάτης σε θέματα Επιμόρφωσης και Διοίκησης της Εκπαίδευσης, στο Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων και στο Κέντρο Εκπαιδευτικής Έρευνας του ΥΠΕΠΘ.

Διοργάνωσε και συμμετείχε σε διακρατικές εκπαιδευτικές ενημερώσεις, ανταλλαγές και διεθνή ερευνητικά προγράμματα και εργασίες, μεταφέροντας την εμπειρία στο σχεδιασμό και στην αξιολόγηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, στο σχεδιασμό και στην ανάπτυξη ευρωπαϊκών προγραμμάτων, στη Διοίκηση της Εκπαίδευσης, και στο σχεδιασμό και την οργάνωση συνεδρίων και σεμιναρίων διαρκούς εκπαίδευσης/ επιμόρφωσης ενηλίκων.

Αγαπήθηκε από τους μαθητές της και τους πολλούς φίλους στη Ελλάδα και το εξωτερικό. Προήλθε από οικογένεια εκπαιδευτικών της Μυτιλήνης και άφησε πίσω το γιο της Βασίλη Δεσύπρη, της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του ΕΜΠ, και το σύζυγο Γιάννη Δεσύπρη, με την επιθυμία να μεταφερθούν όσο το δυνατόν περισσότερα βιβλία από την εκτενή οικογενειακή βιβλιοθήκη στη Βιβλιοθήκη της Βέροιας, με την οποία είχε αποκτήσει μια ιδιαίτερη σχέση για το έργο που αυτή επιτελεί σε αυτή την περιοχή της περιφέρειας.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας