Βέροια Ρεπορτάζ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Βέροια η ημερίδα για τις Μαζικές Καταστροφές

Οι μαζικές καταστροφές, η πρόληψη και η αντιμετώπισή τους, ήταν το θέμα της ημερίδας που διοργάνωσαν με επιτυχία η Διεύθυνση Νοσηλευτικής Υπηρεσίας με το γραφείο Π.Σ.Ε.Α. του Γ.Ν. Ημαθίας – Μ.Υ. Βέροιας, το Κέντρο Κοινότητας και το  ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ Δήμου Βέροιας, στην Αντωνιάδεια Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών της Βέροιας.

Η ημερίδα, που προέκυψε ως αναγκαία διοργάνωση μετά τα τελευταία οδυνηρά γεγονότα, ήταν μια ημερίδα με πολλαπλές  προεκτάσεις, την οποία παρακολούθησε με ενδιαφέρον το κοινό.

Χαιρετίζοντας ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης είπε χαρακτηριστικά: «Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια πολλαπλασιάστηκαν τα φαινόμενα των μαζικών καταστροφών. Έτσι μια τέτοια ημερίδα ήταν απαραίτητη και, αν κρίνει κανείς από το πάνελ των ειδικών ομιλητών, θα είναι μια ημερίδα εξαιρετικά ενδιαφέρουσα.»

Ο Διοικητής του Γ.Ν. Ημαθίας – Μ.Υ. Βέροιας, Δημήτρης Μαυρογιώργος πρόσθεσε: « Η επαφή με τους ειδικούς θα μας δώσει μια πρώτη εμπειρία πάνω στο θέμα. Η ημερίδα είναι ένα σχολείο για το πώς θ’ αντιμετωπίσουμε ανάλογα θέματα.»

Και η Πρ/νη Δ/νσης Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Γ.Ν. Ημαθίας – Μ.Υ. Βέροιας, Μαρία Παπαϊωάννου, αναφερόμενη σε προηγούμενες τραγικές εμπειρίες τροχαίων ατυχημάτων που αντιμετώπισε το Νοσοκομείο της Βέροιας τόνισε: «Πρέπει να διαθέτουμε οργάνωση και σχεδιασμό, πριν την καταστροφή. Τα μεγάλα θύματα των μαζικών καταστροφών είναι οι πολίτες, που βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα. Η Πολιτεία αυτές τις στιγμές πρέπει να είναι παρούσα. Η ημερίδα αφιερώνεται και τιμά τα θύματα στο Μάτι, χωρίς να ξεχνάμε τη Μάντρα και άλλες ανάλογες καταστάσεις. Μακάρι να φανούμε αντάξιοι των περιστάσεων.»

Στη συνέχεια ειδικοί πάνω στο θέμα ενημέρωσαν το κοινό με τρόπο διεξοδικό που φώτισε το θέμα από πολλές πλευρές.

Ομιλητές ήταν:

Ο Δημήτριος Τσέκας , Ειδικός Νοσηλευτής Ψυχικής Υγείας ΟΚΑΝΑ Γ.Ν. Ημαθίας – Μ.Υ. Βέροιας.

Ο Ιωσήφ Παρούτογλου, Αστυνόμος Β΄, Διοικητής Τροχαίας Βέροιας

Ο Νικόλαος Θεοδώρου, Επιπυραγός Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βέροιας

Η Ιωάννα Κακολύρη – Κλίτση , Ψυχολόγος, M.Sc Κλινικής Ψυχολογία

Η Δήμητρα Τσίτσα, Κοινωνική Λειτουργός – Ψυχολόγος, M.Sc Κοινωνικής Ψυχιατρικής – Παιδοψυχιατρικής, Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Ημαθίας

ΠροεδρείοΧαράλαμπος Κατόγλου,  Ψυχίατρος Διευθυντής ΟΚΑΝΑ Κατερίνης

Μαρία Παπαϊωάννου, Προϊστ/νη Δ/νσης Υπηρεσίας Γ.Ν. Ημαθίας – Μ.Υ. Βέροιας

far

Φωτογραφίες: faretra.info

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας