Τοπικά

ΑΣΕ: Όταν δε θες να ζυμώσεις… – Καταγγελία για τις αυθαιρεσίες της ΔΑΚΕ και του Προέδρου του ΣΕΠΕ Ημαθίας

Είναι δυνατόν να στέλνεται, με ευθύνη του Προέδρου του ΣΕΠΕ Ημαθίας, στα σχολεία για ενημέρωση των συναδέλφων η απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου μας για την πραγματοποίηση – στα πλαίσια της Πανελλήνιας Ημέρας Δράσης για τους Αναπληρωτές – παράστασης διαμαρτυρίας στις 28/9 στα γραφεία της Διεύθυνσης για μαζικούς μόνιμους διορισμούς και εξίσωση των δικαιωμάτων μονίμων-αναπληρωτών την προηγούμενη (!!!) το βράδυ, ουσιαστικά δηλαδή την ίδια την ημέρα της διαμαρτυρίας;

Κι όμως είναι!!! Όταν δε θες να ζυμώσεις, να στηρίξεις δηλαδή στην πράξη τον αγώνα των αναπληρωτών συναδέλφων τότε καταφεύγεις σε διάφορα τερτίπια κι αστείες δικαιολογίες. Όταν η στόχευσή σου είναι να σαμποτάρεις την κινητοποίηση για να αποτύχει γιατί αυτή δεν προέρχεται από τις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΔΟΕ αλλά από τη βάση, από τους ίδιους τους συναδέλφους, τότε αυθαίρετα – δείχνοντας πως αντιλαμβάνεσαι τον Σύλλογο σαν το τσιφλίκι σου – μεταθέτεις χρονικά την προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δ.Σ. κατά μία εβδομάδα ώστε να μην υπάρχουν χρονικά περιθώρια επιτυχίας της κινητοποίησης και αφήνεις ανενημέρωτους τους συναδέλφους στέλνοντας την απόφαση λίγες μόνο ώρες πριν την κινητοποίηση.

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ημαθίας καταγγέλλει αυτές τις αυθαίρετες μεθοδεύσεις του Προέδρου του ΣΕΠΕ Ημαθίας και της ΔΑΚΕ συνολικά. Καλούμε τους συναδέλφους να απομονώσουν και να καταδικάσουν αυτές τις πρακτικές, να βγάλουν συμπεράσματα για το ρόλο των παρατάξεων του παλιού και νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού μέσα στα σωματεία και να συνταχθούν με τις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ και της Αγωνιστικής Συσπείρωσης για σωματεία ταξικά κι όχι κυβερνητικά, για σωματεία που θα στέκονται αταλάντευτα στο πλευρό κάθε συναδέλφου μόνιμου και αναπληρωτή.

Βέροια, 30/9/2018

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ

banner-article

Ροη ειδήσεων