Αστυνομικό Δελτίο

Εξακριβώθηκε η δράση συμμορίας κλοπών

Εξακριβώθηκε η δράση συμμορίας κλοπών στην Πιερία

Σε οργανωμένη επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης συνελήφθησαν 4 άτομα

Μαζί με συνεργό τους ενέχονται σε 48 κλοπές και απόπειρες κλοπών σε Ιερούς Ναούς, οικίες, επιχειρήσεις και οχήματα

Αφαίρεσαν χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα με τη συνολική λεία τους να ξεπερνά τις 32.000 ευρώ

Επιπλέον στη δικογραφία συμπεριλαμβάνονται ακόμη 15 άτομα για διάφορα αδικήματα

Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, εξακριβώθηκε η δράση συμμορίας, που διέπραττε κλοπές σε εκκλησίες, οικίες και επιχειρήσεις, σε διάφορες περιοχές της Πιερίας.

Σε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση χθες (27 Σεπτεμβρίου 2018) πρωινές ώρες, συνελήφθησαν ένας 29χρονος, ένας 22χρονος, ένας 18χρονος και ένας ανήλικος, όλοι τους ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, τα παραπάνω άτομα από το Δεκέμβριο του 2016, ενώθηκαν σε συμμορία μαζί με 27χρονο ημεδαπό συνεργό τους, διαπράττοντας από κοινού, αλλά και με διαφορετικές συνθέσεις, κλοπές σε περιοχές της Πιερίας με σκοπό το παράνομο οικονομικό όφελος.

Συγκεκριμένα από την αναλυτική έρευνα των αστυνομικών διαπιστώθηκε ότι διέπραξαν συνολικά:

  • 26 διαρρήξεις – κλοπές σε παγκάρια εκκλησιών,

  • διαρρήξεις – κλοπές σε δύο εξοχικές κατοικίες,

  • 2 διαρρήξεις – κλοπές σε δημοτικό κέντρο αναψυχής και κυλικείο σχολικού συγκροτήματος,

  • κλοπές καυσίμου από δύο σταθμευμένα οχήματα και

  • 16 απόπειρες κλοπής χρηματικών ποσών από παγκάρια Ιερών Ναών.

Αφαίρεσαν χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές, οικιακό εξοπλισμό και άλλα αντικείμενα με τη συνολική λεία τους να ξεπερνά τις 32.000 ευρώ.

Επίσης σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος επιπλέον 14 ατόμων (11 ανδρών και 3 γυναικών) ηλικίας 21 έως 53 ετών και ανήλικης, για κατά περίπτωση κλοπή, αποδοχή κλεμμένων αντικειμένων, κυκλοφορία πλαστών χαρτονομισμάτων και παραμέληση εποπτείας ανηλίκου και συγκεκριμένα ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία:

  • ημεδαπού έγκλειστου σε κατάστημα κράτησης, ο οποίος μαζί με τον 29χρονο συλληφθέντα, προμηθεύτηκαν στις αρχές του 2017 στη Βουλγαρία, πλαστά χαρτονομίσματα αξίας 20.000 ευρώ, τα οποία διέθεσαν στην αγορά.

  • 6 ατόμων (5 ημεδαποί και 1 αλλοδαπός) για κλοπές και συνδρομή στα μέλη της συμμορίας.

  • 4 ατόμων (3 ημεδαποί και ένας αλλοδαπός), οι οποίοι προμηθεύτηκαν έναντι χρηματικών ποσών μέρος των κλεμμένων αντικειμένων.

  • 4 ημεδαπών γονέων, για παραμέληση εποπτείας των ανηλίκων.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων σε περιοχές της Πιερίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 μαχαίρια, φυσίγγια, διαρρηκτικά εργαλεία, φακοί και κινητά τηλέφωνα.

Επιπλέον κατασχέθηκε ένα όχημα που χρησιμοποιούσαν για την παράνομη δραστηριότητά τους, μέσα στο οποίο εντοπίσθηκαν επίσης διαρρηκτικά εργαλεία.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε παρόμοια αδικήματα.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας