Απόψεις

“Ο Μακρυγιάννης και οι άλλοι” γράφει ο Ηλίας Ανδριόπουλος

Φώτης Κόντογλου

Ηλίας Ανδριόπουλος

Όταν ο Μακρυγιάννης στα πρώτα χρόνια της απελευθέρωσης, αντάμωσε στο Άργος κάποιους στρατιώτες, που ήθελαν να πουλήσουν δύο αρχαία αγάλματα σε κάτι Ευρωπαίους, χίλια τάλαρα -μας λέει – ζητούσαν, τους πλησίασε και τους είπε.

«Αυτά και δέκα χιλιάδες τάλαρα να σας δώσουνε οι ξένοι, να μην το καταδεχτείτε να βγουν από την πατρίδα μας. Γι αυτά πολεμήσαμε».
Kαι οι πάμπτωχοι στρατιώτες, που δεν ήταν σύγχρονοι αρχαιοκάπηλοι, τον άκουσαν.

Εδώ θαυμάστε Ήθος, στέρεα λόγια, γνήσιο συναίσθημα, πατριωτικό φρόνημα, ευγένεια από ένα αγράμματο αγωνιστή του ΄21 , και κάνετε τις συγκρίσεις σας με το σήμερα.

Δεν ξέρω, πώς πρέπει να χαρακτηρίσω αυτούς τους απίθανους ανθρώπους , που διοικούν την δύστυχη πατρίδα: από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, την κυβέρνηση, τον πρωθυπουργό , έως τον τελευταίο βουλευτή, που χωρίς ίχνος ντροπής παρέδωσαν τα αγάλματα, τα Μουσεία, τους Αρχαιολογικούς χώρους, την Ακρόπολη, την Ολυμπία, τους Δελφούς, την Κνωσό, τον Λευκό Πύργο, τα ιερά και τα όσια της Ελλάδας, στους ξένους δυνάστες.

Που σημαίνει, ότι ξεριζώνουν την ίδια μας την ψυχή. To αποκαρδιωτικό είναι, ότι ο λαός εξαντλημένος, μπερδεμένος, χιλιοπροδομένος,  δεν έχει πια δυνάμεις να σηκωθεί και να αντιδράσει.
Αφού κατόρθωσαν και αυτό, τα λόγια περιττεύουν.

ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ και ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΟΥΣ !!!!!!!

 

 

banner-article

Ροη ειδήσεων