Τοπικά Υγεία

Επίκαιρα ζητήματα στον Επίτροπο Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης

 

Αναστάσιος Βασιάδης και Vytenis Andriukaitis σε φιλική συνάντηση

Καίριες παρεμβάσεις από τον Αναστάσιο Βασιάδη  

Στα πλαίσια  της πρόσφατης συνεδριακής διοργάνωσης  που πραγματοποιήθηκε  στις Βρυξέλλες με τίτλο  MED.SUMMER, με πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου Γερμανίας,  σε συνεργασία με την Μόνιμη Επιτροπή Ευρωπαίων Ιατρών – CPME, που είναι το Ανώτατο Όργανο Εκπροσώπησης των Εθνικών Ιατρικών Συλλόγων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τέθηκαν από τον Αντιπρόεδρο της CPME και Υπεύθυνο Διεθνών Σχέσεων του ΠΙΣ Αναστάσιο Βασιάδη, τα καίρια ζητήματα Υγείας στην Ελλάδα, προς τον παρευρεθέντα Ευρωπαίο Επίτροπο Υγείας  Vytenis Andriukaitis και μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο Α.Βασιάδης στην παρέμβασή του ανέφερε ότι με τις μεγάλες περικοπές στις δημόσιες δαπάνες υγείας επιδεινώνεται καθημερινά η περίθαλψη των πολιτών και η ασφαλής ιατρική λειτουργία.

Ειδικότερες επισημάνσεις ο Έλληνας Αντιπρόσωπος έκανε για τα ζητήματα της υποβαθμισμένης πρωτοβάθμιας περίθαλψης, την επισφαλή λειτουργία των νοσοκομείων λόγω της υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης και για την εκτεταμένη ιατρική μετανάστευση, λόγω της ανεργίας και των δυσμενών συνθηκών απασχόλησης.

Τέλος ο Αντιπρόεδρος της CPME επιφύλαξε ειδική αναφορά για το επιτεινόμενο προσφυγικό ζήτημα και τις συνέπειες από την πρόσφατη καταστροφική πυρκαγιά στην Αττική που είχε σαν συνέπεια την δραματική απώλεια δεκάδων συνανθρώπων, την εκτεταμένη καταστροφή περιουσιών και την μεγάλη περιβαλλοντική επιβάρυνση.
Ο Α. Βασιάδης κατέληξε με το αίτημα της εντονότερης παρέμβασης προς τους Διεθνείς Θεσμούς, ώστε σύμφωνα και με την σχετική απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, να εξαιρεθεί η Υγεία αλλά και οι δομές που εντάσσονται στην Πολιτική Προστασία, από τα επιβαλλόμενα σκληρά δημοσιονομικά μέτρα. Επέδωσε δε στον Επίτροπο λεπτομερές υπόμνημα σύμφωνα με τις θέσεις του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου για τα ζητήματα Υγείας.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Υγείας Vytenis Andriukaitis κατά την ομιλία του, αφού χαιρέτησε τους συμμετέχοντες στην διοργάνωση, παρουσίασε τις δραστηριότητες του Γραφείου Επιτρόπου, για την διαμόρφωση πλαισίου ποιοτικών υπηρεσιών υγείας σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ειδική αναφορά  ο V. Andriukaitis έκανε στα ζητήματα που έθεσε ο Α. Βασιάδης,  τονίζοντας  ότι βρίσκεται σε εξέλιξη νομοθετική παρέμβαση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο  για τις επενδύσεις στην Υγεία, κατ εξαίρεση των ανασταλτικών δημοσιονομικών μέτρων.

Ανάλογες επισημάνσεις έγιναν και από την παρευρεθείσα Γερμανίδα Ευρωβουλευτή  esine Meissner,  η οποία πλην άλλων ενημέρωσε για την εξέλιξη των εργασιών Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου, που συστάθηκε με θέμα τα αίτια και τις συνέπειες από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική και την διαμόρφωση ενιαίου νομοθετικού πλαισίου.

Αναστάσιος Βασιάδης 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας