Πολιτισμός

Ανακοίνωση της Πολιτείας Τεχνών σχετικά με το Θέατρο Αυλαία

Η Πολιτεία Τεχνών ανέλαβε τη λειτουργία του θεάτρου Αυλαία από τον Ιανουάριο του 2012. Πολύ σύντομα το θέατρο κατάφερε κερδίσει την καθολική αποδοχή του κοινού και να γίνει ένας σύγχρονος πολυ-πολιτισμικός χώρος συνάντησης ανθρώπων, τεχνών και συνδιαλλαγής ιδεών. Θεατρικές παραστάσεις σε εναλλασσόμενο ρεπερτόριο υψηλών ποιοτικών απαιτήσεων, συμπράξεις και συνεργασίες με σημαντικούς θεατρικούς φορείς από ολόκληρη την Ελλάδα και το εξωτερικό, υποστήριξη και προώθηση της εγχώριας δραματουργίας, λειτουργία παιδικής και εφηβικής σκηνής, παραστάσεις χορού, μουσικές εκδηλώσεις, παρουσιάσεις βιβλίων, φιλανθρωπικές εκδηλώσεις, εικαστικές εκθέσεις, ημερίδες ήταν μερικές από τις δράσεις της Πολιτείας Τεχνών στο Θέατρο Αυλαία.

Η ιδιοκτήτρια του Θεάτρου Αυλαία, ΧΑΝΘ, επιβεβαίωσε και εξήρε την προσφορά και την εξύψωσή του από την Πολιτεία τεχνών, εν μέσω γενικευμένης κρίσης, κρίσης θεσμών και αξιών, καθόσον το θέατρο μέσω της Πολιτείας Τεχνών ανέκτησε την περίοπτη θέση που του άξιζε στην πολιτιστικά δρώμενα της πόλης. Ταυτόχρονα απέκτησε και την αναγνώριση από ελληνικούς και ξένους φορείς, με εξαίρετη απήχηση στο κοινό.  Το θέατρο Αυλαία λειτούργησε μετά από πολλά χρόνια.

Έξι χρόνια μετά η Πολιτεία Τεχνών είχε ταυτιστεί με το θέατρο Αυλαία και το θέατρο Αυλαία ήταν η Πολιτεία Τεχνών. Το Αυλαία όμως ήταν οι άνθρωποί του. Οι άνθρωποι της Πολιτείας Τεχνών που δούλευαν σκληρά με αυταπάρνηση ανεβάζοντας το πολιτιστικό επίπεδο της πόλης και αναδεικνύοντας έναν ακόμη πόλο πολιτιστικής έλξης και σύνθεσης. Το Θέατρο Αυλαία από μηδενική βάση απέκτησε την υπεραξία που ποτέ δεν είχε γνωρίσει στο παρελθόν. 

Ωστόσο, από τον Ιούλιο του 2018 το ΔΣ της ΧΑΝΘ και εν αγνοία της Πολιτείας Τεχνών, – η οποία σημειωτέον είχε ανταποκριθεί πλήρως σε όλες τις υποχρεώσεις της απέναντι στη ΧΑΝΘ –  το θέατρο Αυλαία παραχωρήθηκε σε επιχειρηματία, χωρίς καν να δεχτεί και να συζητήσει την πρόταση, αλλά κυρίως το όραμα της Πολιτείας Τεχνών για την επόμενη 5ετία, στην οποία και θα φαινόταν και θα ολοκληρωνόταν το συνολικό έργο αυτής της ομάδας, η οποία συνεχίζει να συμβάλλει  στα πολιτιστικά δρώμενα  της πόλης μας.

Νιώθουμε επομένως ως Πολιτεία Τεχνών την ανάγκη και υποχρέωση απέναντι στο φιλοθεάμον κοινό και στους συνεργάτες του θεάτρου να ενημερώσουμε ότι :
Το θέατρο ΑΥΛΑΙΑ όπως το αγάπησαν, δεν ανήκει πλέον στην Πολιτεία Τεχνών. Η οποιαδήποτε απόπειρα κάρπωσης από τρίτους της πολιτιστικής υπεραξίας που δημιουργήσαμε εμείς ως Πολιτεία Τεχνών και της νέας κουλτούρας που εισαγάγαμε στη πόλη μας δεν πρέπει να συγχέεται μόνο με ένα όνομα θεάτρου, αλλά με τους ανθρώπους που το εξύψωσαν πρώτα στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης και μετέπειτα πανελληνίως και διεθνώς. Οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι άλλοι από τους συντελεστές της Πολιτείας Τεχνών.

Ευχαριστούμε θερμά για τη στήριξή σας επί τόσα χρόνια της παρουσίας μας στο θέατρο Αυλαία. Η Πολιτεία Τεχνών σύντομα θα ανταποδώσει την εκτίμησή σας ανακοινώνοντας νέα σχέδια για την πόλη μας. Άλλωστε η τέχνη και ο πολιτισμός πάντοτε βρίσκουν τον τρόπο να επικρατούν στην ψυχή των ανθρώπων, κόντρα στις λογιστικές τάσεις του, και η Πολιτεία Τεχνών έχει αποδείξει την αγάπη της στην τέχνη.

Με εκτίμηση
Για την Πολιτεία Τεχνών
Παυλίνα Χαρέλα

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας