Βέροια

Αδελφοποίηση της Πρωτοβουλίας για το Παιδί με τη Δομή του ΚΚΠΚΜ “ΘΕΤΙΣ”

 

Το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε στον χώρο της κατασκήνωσης του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας (ΚΚΠΚΜ) «Νηρηΐδες» η γιορτή λήξης της φετινής κατασκηνωτικής περιόδου. Η Πρωτοβουλία για το Παιδί (ΠγτΠ), που φιλοξενήθηκε στην κατασκήνωση και ως Σπίτι της Βεργίνας και ως Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας ΚΗΦ), έλαβε μέρος στη γιορτή με θεατρικό δρώμενο του Εργαστηρίου Θεατρικής Έκφρασης του ΚΗΦ, με παιδιά και εθελοντές της, υπό την επιμέλεια της Ειδικής Παιδαγωγού του Ευφροσύνης Κιατικίδου.

Ακολούθησε τελετή αδελφοποίησης της Δομής του ΚΚΠΚΜ με τον Οργανισμό μας και ιδιαίτερα με τη Δομή του ΚΗΦ, δηλ. δύο Δομών συγγενικής στοχοθεσίας, που εργάζονται στην αποϊδρυματοποίηση και στην πρόληψη της κατάληξης παιδιών δυσλειτουργικών οικογενειών στην παρανομία ή στην τοποθέτηση σε Ιδρύματα. Το Πρωτόκολλο υπέγραψαν εκ μέρους του ΚΚΠΚΜ η Πρόεδρός του κυρία Συλβάνα Καρασαββίδου και εκ μέρους τη ΠγτΠ ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Αριστοτέλης Σιδηρόπουλος.

Η αδελφοποίηση των δύο Δομών στοχεύει:

  • Στη διεξαγωγή κοινών εκδηλώσεων επιστημονικού και ενημερωτικού χαρακτήρα

  • Στην ανταλλαγή καλών πρακτικών και εργαλείων δουλειάς

  • Την προώθησης του εθελοντισμού και δράσεων επιμόρφωσης των εθελοντών

  • Στην πραγματοποίηση εκδηλώσεων ψυχαγωγίας και κοινωνικοποίησης των παιδιών και αμοιβαίας φιλοξενίας

  • Στη σφυρηλάτηση δεσμών φιλίας μεταξύ των παιδιών και συνεργασίας μεταξύ του προσωπικού

  • Στη συνένωση των δυνάμεων για την επίτευξη θεμιτών και κρίσιμων διεκδικήσεων

  • Στην ανάπτυξη νεωτερικών ιδεών

Την επομένη, Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου, διεξήχθη στον ίδιο χώρο η Ημερίδα «Το Ίδρυμα, τελευταίος σταθμός» στην οποία συμμετείχαν έγκριτοι εισηγητές από τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας όλης της χώρας. Η ΠγτΠ έλαβε μέρος ως φιλοξενούμενος φορέας, με την εισήγηση της Ψυχολόγου της κυρίας Μαρίας Πανταζή «Το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας ως εναλλακτική μορφή προστασίας παιδιών σε κίνδυνο».

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.

banner-article

Ροη ειδήσεων