Βέροια Πολιτισμός

“Έρως και Ψυχή”. Η απόλυτη αρμονία λόγου και κίνησης – Έναρξη του Φεστιβάλ Επικής Αφήγησης στη Βέροια

Πρώτη μέρα χθες του τριήμερου Φεστιβάλ Επικής Αφήγησης στη Βέροια και η αρχή του έγινε με το «Έρως και Ψυχή» έναν αρχαίο μύθο που αποδόθηκε με μία γοητευτική σύζευξη λόγου, κίνησης και μουσικής.

Οι συντελεστές του Φεστιβάλ, καλεσμένοι της ΚΕΠΑ, έδωσαν στην αρχή της βραδιάς μια πρόγευση του τριημέρου, καθώς ο καθένας είχε να πει και το δικό του λόγο, να δώσει τη δική του οπτική πάνω στη δύναμη της αφήγησης.

‘Έτσι, καλλιτέχνες στο δύσκολο δρόμο της αφήγησης από την Ελλάδα αλλά και το Λίβανο, τη Γαλλία και το Βέλγιο παρουσιάστηκαν καλώντας  το κοινό σε συμμετοχή και στις υπόλοιπες εκδηλώσεις που θα ακολουθήσουν στη Βεργίνα και στη Βέροια, δίνοντας μικρές αφηγηματικές πινελιές με μουσικά ιντερμέδια από τη Φιλαρμονική του Δήμου Βέροιας.

Στον ατμοσφαιρικό χώρο της Εβραϊκής Συνοικίας, με φυσικό σκηνικό την παλιά Συναγωγή, η παράσταση «Έρως και ψυχή», μεταμόρφωσε τον παλιό μύθο σε ένα πραγματικό δρώμενο, που κράτησε το ενδιαφέρον των θεατών αμείωτο πάνω από μια ώρα.

Μύθος που έγινε ένα ολοζώντανο παραμύθι, κυριολεκτικά συναρπαστικό, χάρη στην αφηγηματική δεινότητα του Νίκου Πελασγού και τη χορευτική κίνηση της Μαρίας Κυρμά που το συνόδεψε, κίνηση γεμάτη πλαστικότητα, ντύνοντας το λόγο με δράση. Η μουσική, λιτή και υποβλητική, υπογράμμισε εύστοχα το δρώμενο, δημιουργώντας ανάλογη ατμόσφαιρα.

Το ξεκίνημα του Φεστιβάλ δημιουργεί ανάλογες προσδοκίες και για τη συνέχεια.

far

Φωτογραφίες: faretra.info

banner-article

Ροη ειδήσεων