"Συμφωνώ, επαυξάνω κι άλλα πέντε από μένα" γράφει ο Νίκος Ασλάνογλου

 

Μάλλον η γενική θλίψη, όπως πολλοί αναφέρουν, για  τους τελείως άδικα ή εγκληματικά αν θέλετε, νεκρούς συμπολίτες μας στις φωτιές της Αττικής, γεννά παραφροσύνη. Σχεδόν βέβαιος ότι συμβαίνει και αυτό, αναφέρομαι στην στοχευμένη και ακριβέστατη αυτοκριτική τοπικού νεόκοπου Βουλευτή στην Ημαθία. Στην διατριβή την οποία δημοσιοποίησε, αναφέρεται αυτοκριτικά και σε απόσπασμα κειμένου του Σεφέρη που λέει,

«…η βλακεία, η εγωπάθεια, η μωρία και η γενική αναπηρία της ηγετικής τάξης στη σημερινή Ελλάδα σε φέρνει στην ανάγκη να ξεράσεις, είμαι βέβαιος πως τούτοι οι ελεεινοί δεν αντιπροσωπεύουν τη ζωντανή Ελλάδα, δεν αντιπροσωπεύουν τίποτε …».

Είναι ακριβώς έτσι. Γιατί ενώ εδώ η περιοχή μας πλήττεται και εφέτος από ανεξέλεγκτη δράση κάποιων που κλέβουν από το μέλλον των παιδιών μας, που ρυπαίνουν άφοβα το περιβάλλον με απόβλητα κονσερβοποιείων για να κερδίζουν χρήματα σε βάρος όλων μας, που εξεφτελίζουν θεσμούς και κανόνες, κάποιοι κόπτονται για το ανείπωτο, πράγματι, κακό που βρήκε συμπολίτες μας στην Αττική.

Και για να υποστηρίξω την αυτοκριτική του, καταθέτω κάποιες εικόνες της προηγούμενης βδομάδας. Βλέποντάς τες λοιπόν, δεν σκέφτεσαι το περιβάλλον αλλά, ταυτίζεσαι με την άποψη περί βλακείας, μωρίας,  γενικής αναπηρίας της ηγετικής τάξης και στην σημερινή, ιδιαίτερα, Ελλάδα που σούρχεται να ξεράσεις. Και ξερνάς. Τούτοι, ιδιαίτερα, οι ελεεινοί, δεν αντιπροσωπεύουν τη ζωντανή Ελλάδα, δεν αντιπροσωπεύουν τίποτε. Είναι θλιβερός ο τρόπος που συμπεριφερόμαστε στον τόπο μας. Και αντί οι όποιοι ηγετίσκοι να πάψουν από ντροπή, μιλάνε ακόμη. Περιμένουμε εναγωνίως, να εκφράσουν την οδύνη τους για την καταστροφή του δάσους του Αμαζονίου. Οι φωτογραφίες είναι ενδεικτικές από την συμπεριφορά των αγροτών μας. Αυτές είναι από την περιοχή της Μελίκης. Έτσι είναι παντού στην Ημαθία εν μέσω δεκάδων πολιτιστικών εκδηλώσεων. Μας έπνιξε ο πολιτισμός φίλοι μου.

Ασλάνογλου Νίκος

(ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΒΕΡΟΙΑΣ)

Συντάκτης

Faretra.info
Faretra.info 20426 posts

Σύνταξη, επεξεργασία ύλης & ανάρτηση ειδήσεων

0 Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια!

You can be first to comment this post!

Ειδήσεις με Διάρκεια