Κοινωνία

ΚΚΕ: Όχι διόδια σε Μάλγαρα και Ωραιόκαστρο – Κατάργηση όλων των διοδίων

 

Το ΚΚΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες να κινητοποιηθούν και να μην επιτρέψουν την εφαρμογή της απόφασης της κυβέρνησης για νέα διόδια στο Ωραιόκαστρο και για την τοποθέτηση πλευρικών σταθμών διοδιών στα Μάλγαρα.

Η  κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, συνεχίζοντας το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, πιστή στις ευρωενωσιακές οδηγίες, όχι μόνο διατηρεί τους υπάρχοντες σταθμούς διοδίων σε όλη τη χώρα, τους οποίους υποκρινόταν ότι θα καταργήσει, αλλά τους επεκτείνει, επιβαρύνοντας και με αυτό τρόπο τους εργαζόμενους.

Η απόφαση αυτή αν υλοποιηθεί θα είναι ένα ακόμα χτύπημα στο λαϊκό εισόδημα και θα πλήξει χιλιάδες εργαζόμενους που θα αναγκάζονται να πληρώνουν διόδια προκειμένου να μεταβούν στην εργασία τους, θα είναι ένα ακόμα πλήγμα στην ελεύθερη μετακίνηση.

Οι εργαζόμενοι της περιοχής σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να δεχθούν τις αποπροσανατολιστικές προτάσεις δημάρχων για «ελεύθερη διέλευση» των κατοίκων του Δήμου Δέλτα, ούτε τους κυβερνητικούς ελιγμούς για περίοδο χάριτος.

Μόνη, πραγματικά φιλολαϊκή λύση είναι να καταργηθούν όλα τα διόδια, να μην ξαναπληρώσει ο λαός για δημόσια έργα για τα οποία έχει φορολογηθεί. Το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο να καλύπτει τις καθημερινές ανάγκες  για ασφαλή μετακίνηση του λαού, να είναι συντηρημένο, με σημάνσεις και επαρκή φωτισμό όπου απαιτείται. Αντίστοιχα μέτρα να παρθούν και για το αγροτικό δίκτυο. Το οδικό δίκτυο συνολικά να γίνεται από τον κρατικό προϋπολογισμό και να αποτελεί λαϊκή περιουσία.

Θεσσαλονίκη  17.07.2018

Το Γραφείο Τύπου

                  της Κ.Ο. Κεντρικής Μακεδονίας του Κ.Κ.Ε.

 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας