Τοπικά

Κώστας Καλαϊτζίδης: Εντός των φυσιολογικών μετρήσεων με σαφή βελτίωση στο τμήμα της Ημαθίας, οι μετρήσεις για την “Τάφρο 66”

Δελτίο Τύπου

 Βέροια 16-07-2018

Γνώριμο φαινόμενο, κάθε χρόνο τέτοια εποχή, οι ανακοινώσεις-διαπιστώσεις κυβερνητικών βουλευτών, περί της «Τάφρου 66».

Θα περίμενα φυσικά να προάγουν λύσεις, αντί των προβαλλομένων θεωριών, που περιάγονται, μέσω δελτίων τύπου  στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας των Περιφερειακών Ενοτήτων, Ημαθίας και Πέλλας.

Και φυσικά θα περίμενα οι φίλοι βουλευτές να επικοινωνήσουν με εμένα και τον θεσμικό ρόλο που διαθέτω.

Δεν είναι του χαρακτήρα μου να επικοινωνώ με δελτία τύπου, ούτε και να μην σέβομαι ή να παρακάμπτω τις αρμοδιότητες θεσμών και φορέων, στο πλαίσιο μιας ανούσιας επικοινωνιακής προβολής.

Αισθάνομαι όμως την ανάγκη να ενημερώσω τους πολίτες της Ημαθίας και της Πέλλας, ότι η, κατά το νόμο αρμόδια ελεγκτική αρχή, η Διεύθυνση Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Π.Ε Ημαθίας, προέβη την Παρασκευή 13η Ιουλίου του 2018 σε λήψη δειγμάτων από τα σημεία Η1 (είσοδος τάφρου 66 στην Π.Ε. Ημαθίας από τα όρια Π.Ε. Πέλλας) και Η2 (Έξοδος τάφρου 66 στον ποταμό Αλιάκμονα)

Οι μετρήσεις που πραγματοποιήθηκαν έδειξαν τα κάτωθι στοιχεία:

Για το σημείο Η1 COD: 16  PH: 7,6 και αιωρούμενα στερεά 35,1

Για το σημείο Η2 COD:   6  PH: 7,8 και αιωρούμενα στερεά 16

Τα αποτελέσματα είναι εντός των φυσιολογικών μετρήσεων με σαφή βελτίωση των στοιχείων κατά τη ροή του νερού από τα όρια των Π.Ε. Πέλλας και Ημαθίας έως την έξοδο της τάφρου στον ποταμό Αλιάκμονα.  

Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Π.Ε Ημαθίας, πραγματοποιούν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και ιδιαίτερα κατά την καλοκαιρινή περίοδο, όλους τους απαραίτητους ελέγχους, τόσο στις βιομηχανίες όσο και στους αποδέκτες και παρεμβαίνουν όποτε αυτό κριθεί αναγκαίο.

Επιπρόσθετα, σε συνεργασία με τους ΤΟΕΒ της Περιφερειακής μας Ενότητας, ρυθμίζεται η οικολογική παροχή στην «Τάφρο 66», καθώς την περίοδο αυτή αυξάνονται και οι ανάγκες για άρδευση.

Συγχρόνως, το έργο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας « Παρεμβάσεις για τη διατήρηση της διοχετευτικότητας και συντήρησης των αποστραγγιστικών έργων ποταμού Λουδία και τάφρου 66 για το έτος 2016» προϋπολογισμού 300.000 ευρώ, ολοκληρώνεται αυτή την περίοδο και σε φάση δημοπράτησης βρίσκεται το αντίστοιχο έργο για τα έτη 2018-2019, προϋπολογισμού 738.000 ευρώ, τα οποία θα βελτιώσουν την κατάσταση στις εν λόγω περιοχές.

Η Π.Ε Ημαθίας, η ΠΚΜ, ο Απόστολος Τζιτζικώστας και εγώ προσωπικά συνεργαζόμαστε με τις εκάστοτε κυβερνήσεις για το καλό του τόπου, χωρίς να έχουμε σκοπό την δημιουργία εντυπώσεων, με «ημέτερους» και μη.

Επανειλημμένως έχω ενημερώσει  την κυρία και τους κύριους βουλευτές της Ημαθίας για την δέσμευση της προηγούμενης κυβέρνησης να διαθέσει ένα σημαντικό ποσό από εθνικούς πόρους στην αποκατάσταση του Λουδία από φερτά υλικά, δίνοντας οριστική λύση στα πλημμυρικά φαινόμενα της περιοχής. Ευελπιστώ ότι θα προστρέξουν και οι ίδιοι προς την κεντρική διοίκηση,  συνδράμοντας από την πλευρά τους, ώστε να επιτευχθεί αυτή η δράση.

Οι  αιρετοί ενός τόπου, είτε αυτοί έχουν βουλευτική ιδιότητα, είτε αυτοδιοικητική, οφείλουν να επικοινωνούν και να κοινωνούν τα προβλήματα του τόπου τους, αναζητώντας πρακτικές λύσεις.

Με ειλικρίνεια, τους καλώ και πάλι να συνεργαστούμε για το καλό της Ημαθίας. Το τηλέφωνο μου παραμένει πάντα ενεργό, όλο το 24ωρο.

Κώστας Καλαϊτζίδης

Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας