Αγροτικά

Μαρίνος Αντύπας: Οδηγούμαστε στο ξεκλήρισμα από τη γη και τα χωριά μας – Κάλεσμα σε συγκέντρωση

Αγρότες, αγρότισσες,

Οι πρόσφατες καταστροφές  σε συνδυασμό με τις χαμηλές τιμές στα προϊόντα που παράγουμε μας οδηγούν σε απόγνωση, δεν μπορούμε πια να τα βγάλουμε πέρα. Η επίθεση στο εισόδημά μας είναι τεράστια από το κόστος παραγωγής, τη φοροληστεία, τις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές, τα απανωτά χαράτσια ΕΛΓΑ – ΟΣΔΕ – ΕΝΦΙΑ κλπ. Απειλούμαστε με κατασχέσεις, με διακοπή ρεύματος, δεν μπορούμε να σπουδάσουμε τα παιδιά μας, χρωστάμε παντού.

Οδηγούμαστε στο ξεκλήρισμα από τη γη και τα χωριά μας, αυτός είναι ο στρατηγικός στόχος της ΚΑΠ από την ΕΕ. Η συγκέντρωση γης και παραγωγής σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, σπρώχνοντας τους μικρούς και μεσαίους αγρότες στον εφιάλτη της ανεργίας. Αυτό υλοποιεί η κυβέρνηση, όπως και όλες οι προηγούμενες.

Δεν καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια, δίνουμε αγωνιστική απάντηση σε αυτή τη βάρβαρη πολιτική που μας τσακίζει, θέλουμε να παραμείνουμε στη γη και τα χωριά μας.

Ο Σύλλογος μας έκανε άμεσα παρέμβαση στον ΕΛΓΑ και απαίτησε την πληρωμή των περσινών καταστροφών και την έγκαιρη και έγκυρη εκτίμηση των φετινών ζημιών.

Χρόνια τώρα διεκδικούμε την άμεση αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος μας λόγω του εμπάργκο, κατώτερες εγγυημένες τιμές για τα προϊόντα μας που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής για να μπορούμε να ζήσουμε και να καλλιεργήσουμε.

Καλούμε όλους τους εργάτες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς εμπόρους να συμπαρασταθούν το δίκαιο αγώνα μας για την επιβίωσή μας.

Διεκδικούμε:

  • Την άμεση εκτίμηση των ζημιών που προκάλεσαν οι βροχοπτώσεις και χαλαζοπτώσεις και την αποζημίωση τους στο 100%.

  • Να αποζημιωθούμε επιτέλους από τις βροχοπτώσεις του 2017.

  • Να αλλάξει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ, ώστε να καλύπτει και να αποζημιώνει από όλους τους φυσικούς κινδύνους και τις αρρώστιες στο 100% της ζημιάς.

  • Να αναπληρωθεί το χαμένο εισόδημα μας λόγω του εμπάργκο.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας