Τοπικά

Ανακοίνωση του νέου ΔΣ του Συνδικάτου Γάλακτος Τροφίμων & Ποτών Ημαθίας – Πέλλας. Τα ονόματα των μελών του νέου ΔΣ

 

Οι εργαζόμενοι στον κλάδο γνωρίζουμε πια ότι η αύξηση των κερδών των επιχειρηματιών του κλάδου και η ενίσχυση του εξαγωγικού τους προσανατολισμού βασίζεται σε μισθούς πείνας, σε δουλειά χωρίς δικαιώματα, χωρίς ωράριο, χωρίς μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, στα διαλογητήρια δουλειά ήλιο με ήλιο, στα κονσερβοποιεία με υψηλές θερμοκρασίες. Ενώ μεγάλες επιχειρήσεις στην περιοχή μας επεκτείνονται και δημιουργούν νέες εγκαταστάσεις, η ζωή των εργαζομένων χειροτερεύει. Οι νόμοι που ψήφισε η σημερινή κυβέρνηση, αλλά και οι προηγούμενες, κάνουν την εργοδοσία ακόμα πιο αδίσταχτη κυρίως σε γυναίκες και νέους, που εργάζονται εποχιακά το καλοκαίρι. Εκμεταλλεύονται την αυξημένη ανεργία, την έλλειψη ελεγκτικών μηχανισμών και επιβάλλουν απάνθρωπες συνθήκες εργασίας.

Πολλές επιχειρήσεις του κλάδου δεν δίνουν στους εργαζόμενους ούτε αυτόν, τον πενιχρό κατώτερο μισθό των 586 ευρώ ή 511 ευρώ για τους νέους τον μήνα, δεν πληρώνουν υπερωρίες, αναγκάζουν με την απειλή της απόλυσης τους εργαζόμενους να επιστρέψουν δώρα, επιδόματα άδειας κλπ. Έτσι «θα βγούμε από την κρίση», αυτή είναι η «μεταμνημονιακή» εποχή κυβέρνησης – ΣΕΒ…

 Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη, θα μας βρουν απέναντί τους,

θα βάλουμε εμπόδια στα σχέδια τους.

Ισχυροποιούμε το κλαδικό μας συνδικάτο

Οργανωνόμαστε και παλεύουμε για τη ζωή που μας αξίζει.

 Μαζί με τους μικρούς αγρότες βράζουμε στο ίδιο καζάνι, είναι αντιμέτωποι με την απληρωσιά, τις μειωμένες τιμές, το εμπάργκο και πολλοί από αυτούς, κυρίως γυναίκες εργάζονται στις επιχειρήσεις μεταποίησης για να συμπληρώσουν το εισόδημα τους. Δίνουμε μαζί τους τη μάχη κόντρα σε αυτή την πολιτική που μας τσακίζει.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να μην φοβηθούν, να πάνε στη δουλειά με ψηλά το κεφάλι.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Μπροστά σε αυτή την επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας να μην μείνει κανένας μόνος του, συλλογικά και οργανωμένα μαζί με το ταξικό μας σωματείο παλεύουμε με μοναδικό κριτήριο τα δικά μας συμφέροντα. Απομονώνουμε συμβιβασμένα σωματεία, εργατικά κέντρα ή ομοσπονδίες που πλάι – πλάι με βιομήχανους και κυβέρνηση θέλουν τους εργαζόμενους υποταγμένους, φοβισμένους και ανήμπορους να αντιδράσουν στα απανωτά μέτρα για πάμφθηνους εργαζόμενους και ζάμπλουτους βιομήχανους.

  • Μίλα με το ταξικό σου συνδικάτο!

  • Ενίσχυσε τη δράση του!

  • Δώσε δύναμη στη δύναμή σου!

Μετά τις πρόσφατες εκλογές, το συνδικάτο βγήκε ενισχυμένο – διπλασιάστηκαν τα μέλη του, πατάει ακόμα καλύτερα σε χώρους δουλειάς. Το νέο ΔΣ θα συνεχίσει το δρόμο της ταξικής πάλης με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα.

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Το νέο ΔΣ του συνδικάτου μας συγκροτήθηκε σε σώμα και αποτελείται από τους εξής:

Πρόεδρος:            Διάκογλου Ιωάννης

Γ. Γραμματέας:    Σιλιγκούνας Πέτρος

Αντιπρόεδρος:     Χ’’θεοδωρίδου Κυριακή

Ταμίας:                  Δήγκας Δημήτρης

Μέλη:                    Μίσκου Πασχαλίνα

Τουρλούμης Φάνης

Ζιώτας Βασίλης

Συλλογικά και οργανωμένα συνεχίζουμε την πάλη μας συσπειρωμένοι στο ταξικό μας σωματείο και διεκδικούμε:

  • Αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές. Υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ, κανένας κάτω από τα 751 ευρώ.

  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων.

  • Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, της φοροληστείας.

  • Να γίνουν προσλήψεις μόνιμων όλων των ειδικοτήτων σε δημόσια Νοσοκομεία και σχολεία.

  • Ουσιαστική προστασία όλων των ανέργων, αναγνώριση του χρόνου ανεργίας ως συντάξιμου χρόνου, ταμείο ανεργίας σε όλους χωρίς προϋποθέσεις.

  • Να δοθεί έκτακτο επίδομα 1500€ μέσω του ΟΑΕΔ σε όλους τους εποχικά εργαζόμενους (είτε είναι με ασφάλιση ΙΚΑ, είτε με ΟΓΑ) σε επιχειρήσεις γάλακτος – τροφίμων και ποτών.

  • Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που νομιμοποιούν την ανασφάλιστη εργασία, ο νόμος που θέτει αντεργατικές προϋποθέσεις για την ένταξη στο ταμείο ανεργίας, οι εγκύκλιοι που χαρακτηρίζουν τις επιχειρήσεις εποχικές ή μη και ο νόμος που επιβάλει την πραγματοποίηση 500 ενσήμων την τελευταία πενταετία πριν τη συνταξιοδότηση.

  • Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα τήρησης υγιεινής και ασφάλειας. Να μπουν κλιματιστικά – ανεμιστήρες στους χώρους εργασίας το καλοκαίρι και θέρμανση το χειμώνα, να αυξηθούν τα διαλείμματα.

  • Να μην «κουκουλώνονται» τα εργατικά ατυχήματα. Να δηλώνονται, να διερευνώνται και να αποδίδονται ευθύνες.

  • Σε πόλεις και χωριά που υπάρχουν συγκεντρωμένες επιχειρήσεις, την περίοδο του καλοκαιριού, οι μονάδες υγείας να είναι στελεχωμένες με ικανό ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που να μπορεί να παρεμβαίνει άμεσα, να προσφέρει πρώτες βοήθειες και να συμβάλει στην ασφαλή διακομιδή.

  • Ενίσχυση των κρατικών μηχανισμών ελέγχου, δημιουργία κρατικού σώματος επιθεωρητών και γιατρών εργασίας.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας