Ειδήσεις με Διάρκεια

Πρόσκληση εισηγητών σε Επιστημονική Ημερίδα από την ΕΜΙΠΗ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΙΣΗΓΗΤΩΝ

 Μιλάμε για τη Βέροια του 20ου αιώνα

Η παρουσία της Γυναίκας στην Ημαθία του 20ου αιώνα

Κατά την υπ. αριθμ. 4/2018 συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ε.Μ.Ι.Π.Η. αποφασίστηκε η πραγματοποίηση θεματικής Επιστημονικής Ημερίδας Τοπικής Ιστορίας με τίτλο «Η παρουσία της Γυναίκας στην Ημαθία του 20ου αιώνα».

Σκοπός της επιστημονικής ημερίδας είναι να καταγράψει την παρουσία γυναικείων προσωπικοτήτων του τόπου μας που συνέβαλαν στη διαμόρφωση του ιστορικού γίγνεσθαι, ατομικά ή συλλογικά, μελετώντας  παράλληλα τις ποικίλες κοινωνιολογικές, πολιτισμικές, πολιτικές και οικονομικές διαστάσεις. Θα διερευνηθούν ιδέες, αξίες, πεποιθήσεις, προκαταλήψεις, αντιλήψεις και θεάσεις της τοπικής κοινωνίας του 20ου αι. που συνοδεύουν τις ιστορίες των γυναικών.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Η’ Εβδομάδας Τοπικής Ιστορίας και Πολιτισμού (24 Σεπτεμβρίου – 29 Σεπτεμβρίου 2018) και συγκεκριμένα την Παρασκευή 28 και Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018. Υπεύθυνη για τη διασφάλιση του επιστημονικού υπόβαθρου της Ημερίδας είναι η Επιστημονική Επιτροπή που αποτελείται από τους:

α) Μαυροσκούφη Δημήτρη, Κοσμήτορα της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ., β) Ζιώγου – Καραστεργίου Σιδηρούλα, Ομότιμη Καθηγήτρια της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ., γ) Φούκα Βασίλειο, Επίκουρο Καθηγητή της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. και δ) Νίτσιου Χρύσα, Επίκουρη Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Φρέντερικ Κύπρου.

Υπεύθυνη για την οργάνωση και τη διεξαγωγή της Ημερίδας είναι η Οργανωτική Επιτροπή που αποτελείται από μέλη της Ε.Μ.Ι.Π.Η.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση, συνοδευόμενη από μια σύντομη περίληψη της ανακοίνωσής τους έως τις 26 Αυγούστου 2018 στην ακόλουθη φόρμα (Δήλωση Συμμετοχής σε Επιστημονική Ημερίδα) ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Ε.Μ.Ι.Π.Η. (emipi@ymail.com). Το θέμα πρέπει να είναι πρωτότυπο και στην περίληψη να αναφέρεται το αρχειακό υλικό που χρησιμοποιήθηκε. Οι περιλήψεις θα δημοσιευθούν στο φύλλο 35 του περιοδικού της Ε.Μ.Ι.Π.Η., «Χρονικά Ιστορίας και Πολιτισμού Ν. Ημαθίας».

Οι εισηγητές, που χρειάζεται να μετακινηθούν και να διαμείνουν στη Βέροια κατά τη διάρκεια της Ημερίδας, θα πρέπει να επικοινωνήσουν με την Οργανωτική Επιτροπή για την επίλυση του ζητήματός τους.

Επόμενη ανακοίνωση θα αποσταλεί μαζί με το πρόγραμμα της Ημερίδας περί τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ. της Ε.Μ.Ι.Π.Η.

 Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                           Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 Ολυμπία Σ. Μπέτσα                             Δρ. Εμμανουήλ Γ. Ξυνάδας

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας