Βέροια

Πραγματοποιήθηκε σεμινάριο για την αυτοφροντίδα στη Στέγη Δημιουργίας του ΣΟΦΨΥ

Τη Δευτέρα 2 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε στη Στέγη Δημιουργίας του ΣΟΦΨΥ Ημαθίας Σεμινάριο για την ΑΥΤΟΦΡΟΝΤΙΔΑ, με τη συμμετοχή των οικογενειών – φροντιστών του Συλλόγου.

Το Σεμινάριο οργανώθηκε και παρουσιάστηκε από τον Αντώνη Αναγνώστου, που κατοικεί στη Μελβούρνη και ασχολείται με την ψυχοενδυνάμωση ομάδων ανθρώπων, με τη συνεργασία των μεγαλύτερων μονάδων ψυχικής υγείας της Αυστραλίας.

Η γνωριμία με τον ΣΟΦΨΥ Ημαθίας έγινε πριν δύο χρόνια περίπου και κάθε χρόνο που έρχεται για διακοπές στην Ελλάδα μία ημέρα την αφιερώνει στο Σύλλογό μας (το 2017 έκανε σεμινάριο ψυχοενδυνάμωσης στους λήπτες).

Στο Σεμινάριο της Δευτέρας παρουσίασε τους παράγοντες που συνιστούν την Αυτοφροντίδα, τη σημασία της και μέσα από συμμετοχικές διαδικασίες με τις οικογένειες – φροντιστές παρουσιάστηκαν πρακτικές διαδικασίες και τρόποι ενδυνάμωσής της , για την καλύτερη ποιότητα ζωής τόσο των ίδιων όσο και κατεπέκταση των ληπτών υπηρεσιών ψυχικής υγείας.

Το Δ.Σ. του ΣΟΦΨΥ Ημαθίας τον ευχαριστεί θερμά για την προσφορά του αυτή και του δίνει ραντεβού για το καλοκαίρι του 2019.

Βέροια  3 Ιουλίου  2018

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας