Νάουσα

Μεγάλη επιτυχία είχαν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις της Ευξείνου Λέσχης Ειρηνούπολης στο Αγγελοχώρι

Δελτίο Τύπου

Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν οι εκδηλώσεις που πραγματοποίησε η Εύξεινος Λέσχης Ειρηνούπολης στο Αγγελοχώρι, στις 22-23 Ιουνίου 2018, με κεντρικό τίτλο “Ιούνιος ο Κερασινός- Εμπόδια Λήθης 2018”. Ήταν ένα διήμερο αφιερωμένο στον πατροπαράδοτο Πολιτισμό του Ποντιακού Ελληνισμού και στην άσβεστη Μνήμη των Χαμένων Πατρίδων, που η Εύξεινος Λέσχη Ειρηνούπολης αποφάσισε να καθιερώσει ως ετήσια αναφορά, στο πλαίσιο και των υπολοίπων εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων της.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση και στην αμοιβαία συνεργασία που πραγματοποιεί η Εύξεινος Λέσχη Ειρηνούπολης με συλλόγους από την Ημαθία και άλλες περιοχές της Ελλάδας. Έτσι, την Παρασκευή 22 Ιουνίου ο  Αθλητικός Όμιλος “Αλέξανδρος” Βέροιας παρουσίασε επίδειξη ρυθμικής γυμναστικής και ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Άγιος Χριστόφορος” Πολυπλατάνου παρουσίασε παραδοσιακούς χορούς του τόπου. Το δε Σάββατο  παρουσιάστηκαν χοροί από το χορευτικό συγκρότημα  Πολιτιστικού Συλλόγου “Άγιος Δημήτριος” Χαριέσσας καθώς και το χορευτικό συγκρότημα του Προοδευτικού Συλλόγου “Ματαράγκας” Αιτωλοακαρνανίας που ήταν για φέτος ο τιμώμενος σύλλογος των  εκδηλώσεων. Και τις δύο ημέρες εμφανίστηκαν χορευτικά τμήματα της Ευξείνου Λέσχης Ειρηνούπολης, το παιδικό την Παρασκευή και το κύριο στις εκδηλώσεις του Σαββάτου.

Παράλληλα με τις παραπάνω εμφανίσεις και την Παρασκευή και το Σάββατο διοργανώθηκε ένα ιδιαίτερα επιτυχημένο ποντιακό γλέντι, με τη συμμετοχή εκατοντάδων κόσμου και την εντυπωσιακή παρουσία των καλλιτεχνών, Σισμανίδη Στέφανου και Τριανταφυλλίδη Δημήτρη (Παρασκευή), Παρχαρίδη Αλέξιου, Κοκκινίδη Νικόλαου, Χωραφαϊδη Γιάννη, Παπαδόπουλου Λευτέρη (το Σάββατο).

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία, ο Βουλευτής Ημαθίας Απόστολος Βεσυρόπουλος και ο Δήμαρχος Νάουσας Νίκος Κουτσογιάννης, ενώ από την πλευρά του αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καλαϊτζίδη χαιρέτησε ο περιφερειακός σύμβουλος Θεόφιλος Τεληγιαννίδης και η βουλευτής Φρόσω Καρασαρλίδου έστειλε χαιρετισμό λόγω απουσίας εκτός Ημαθίας. Ήταν επίσης παρόντες ο αντιδήμαρχος Νάουσας Δάγγας Στέλιος, οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων, Αγγελοχωρίου Ευθύμης Σπαθόπουλος, Ζερβοχωρίου- Αρχαγγέλου Χριστίνα Τσαλιλή, Πολυπλατάνου Χρήστος Πρόϊος, η πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ Δέσποινα Λαζαρίδου, ο δημοτικός σύμβουλος Αθανάσιος Παντζαρτζίδης, ο δικηγόρος και πολιτευτής της ΝΔ Τάσος Μπαρτζώκας και άλλοι φίλοι της Ευξείνου Λέσχης Ειρηνούπολης από όλη την Ημαθία όπως και εκπρόσωποι δεκάδων πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Η Εύξεινος Λέσχη Ειρηνούπολης, μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσαν οι εκδηλώσεις “Ιούνιος ο Κερασινός- Εμπόδια Λήθης 2018” και που ξεπέρασαν κάθε προσδοκία παρά το γεγονός ότι διοργανώθηκαν για πρώτη φορά, θέλει να ευχαριστήσει δημόσια τα μέλη της Λέσχης, τους φίλους και τους εθελοντές που βοήθησαν καθοριστικά σε όλο το διήμερο των εκδηλώσεων. Ευχαριστούμε θερμά όλους τους καλλιτέχνες που πέτυχαν να μας συμπαρασύρουν με την ιδιαίτερη αγάπη και τέχνη που προσεγγίζουν την παραδοσιακή ποντιακή μουσική και ευχαριστούμε ξεχωριστά τους συλλόγους από την Ημαθία που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις μας, τους Πολιτιστικό Σύλλογο “Άγιο Χριστόφορο” ΠολυπλατάνουΠολιτιστικό Σύλλογο “Άγιο Δημήτριο” Χαριέσσας, Αθλητικό Όμιλο “Αλέξανδρο” Βέροιας καθώς και όλους τους εκπροσώπους των συλλόγων που μας τίμησαν με την παρουσία τους. Ιδιαίτερα όμως ευχαριστούμε τον αδελφό σωματείο του Προοδευτικού Συλλόγου “Ματαράγκας” Αιτωλοακαρνανίας που ανταποκρίθηκε στην πρόσκλησή μας και μας τίμησε με την εκπληκτική παρουσία του. Το ένθερμο χειροκρότημα του κοινού για όλους τους συλλόγους που εμφανίστηκαν στις εκδηλώσεις μας είναι και δικό μας αλλά και ανταποδίδει την αξία τους.

Ευχαριστούμε επίσης όλους τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών που μας τίμησαν με την παρουσία τους, τους τοπικούς βουλευτές και την Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας ιδίως όμως τη δημοτική αρχή της Νάουσας και των Τοπικών Κοινοτήτων της πρώην Ειρηνούπολης που στέκονται ουσιαστικοί αρωγοί στο έργο μας. Ακόμη θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους συλλόγους Εύξεινο Λέσχη Κοπανού, Εύξεινο Λέσχη Μαρίνας «Η Ρωμανία» και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πατρίδας «Ευστάθιο Χωραφά» για τις φορεσιές που δάνεισαν στο σύλλογό μας. Το τελευταίο μεγάλο ευχαριστώ ανήκει στον κόσμο που κατά εκατοντάδες τίμησε το διήμερο των εκδηλώσεών μας, δίνοντας μας ένα πρωτόγνωρο συναίσθημα αλλά και τα τοπικά ΜΜΕ της Ημαθίας και της Πέλλας και τα ΜΜΕ της Ποντιακής επικαιρότητας, που προβάλλουν τις εκδηλώσεις μας.

Το ΔΣ της Ευξείνου Λέσχης Ειρηνούπολης

banner-article

Ροη ειδήσεων