Βέροια Παιδεία

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή για μαθητή από τη Βέροια που χάνει τη χρονιά χωρίς δική του υπαιτιότητα

 

Ερώτηση  προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Σάκης Βαρδαλής και Γιάννης Δελής για το μαθητή του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου Βέροιας που χάνει τη φετινή σχολική χρονιά, λόγω υπέρβασης απουσιών, χωρίς δική του υπαιτιότητα.

Στο κείμενο της Ερώτησης αναφέρεται:

«Το σοβαρό θέμα της μεταφοράς των μαθητών από και προς το σχολείο, όπως αυτή ορίζεται από την σχετική ΚΥΑ, που αναθέτει στην Τοπική Διοίκηση τη μεταφορά των μαθητών ορίζοντας ως μέσο μεταφοράς τους αποκλειστικά τις δημόσιες συγκοινωνίες (αστικές – υπεραστικές), “εφόσον αυτή είναι εφικτή”, καθώς και οι συνέπειες της, εξακολουθούν να απασχολούν, εξαιτίας των προβλημάτων που δημιουργούνται σε κάθε σχολική χρονιά.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα μαθητή του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου Βέροιας, που διαμένει σε χωριό της περιοχής της Αλεξάνδρειας και μέχρι τα Χριστούγεννα αδυνατούσε να πηγαίνει στο σχολείο του καθώς η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δεν κάλυπτε τις ανάγκες μεταφοράς του. Όταν το πρόβλημα λύθηκε, ήταν πλέον αργά, καθώς ο μαθητής έχασε τη σχολική χρονιά λόγω υπέρβασης του προβλεπόμενου αριθμού απουσιών, χωρίς όμως να έχει ο ίδιος την ευθύνη.

Να σημειωθεί πως παρά τις σχετικές και επίμονες παρεμβάσεις της ΕΛΜΕ Ημαθίας προς τη ΔΙΔΕ Ημαθίας και προς το ΥΠΕΘ, λύση στο πρόβλημα του μαθητή δεν δόθηκε.

Σύμφωνα με τα παραπάνω ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί σε ποιες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση για:

  • Να προχωρήσει στη δικαίωση του μαθητή, μην αφήνοντάς τον να χάσει τη φετινή χρονιά.

  • Να είναι συνεχώς εξασφαλισμένη η απρόσκοπτη, ασφαλής και δωρεάν μετακίνηση των μαθητών από και προς τα σχολεία τους και χωρίς καμία επιβάρυνση των γονιών τους».

902

 

banner-article

Ροη ειδήσεων