Αγροτικά Νάουσα

Επίσκεψη της Φρόσως Καρασαρλίδου στον Α.Σ. ΝΑΟΥΣΑΣ

Δελτίο Τύπου

Την Παρασκευή η βουλευτής Φρόσω Καρασαρλίδου συνοδευόμενη από τα μέλη της Τ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Νάουσας Θωμά Μάρα, Δήμο Διδασκάλου, Λάκη Τουπούζης και Βασίλης Ζιούζια επισκέφθηκε τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Νάουσας, όπου με τον πρόεδρο Κων/νο Ταμπακιάρη και στελέχη του συνεταιρισμού συζήτησε για την πορεία της φετινής παραγωγής ροδάκινων και κερασιών. Για τα κεράσια υπάρχει φέτος σοβαρό πρόβλημα διάθεσης, ενώ για τα ροδάκινα η πορεία είναι καλύτερη από πέρυσι αλλά οι τιμές παραμένουν χαμηλές. Η βουλευτής πρότεινε την ιδέα της συνεταιριστικής μεταποίησης είτε ως τμήμα του συνεταιρισμού είτε ως συνένωση περισσότερων συνεταιρισμών ώστε να χρησιμοποιούνται οι αδιάθετες ποσότητες λόγω υπερπαραγωγής ή καιρικών συνθηκών των προϊόντων και να αξιοποιούνται.

Σχετικά με τα επιχειρησιακά προγράμματα, εκφράστηκε προβληματισμός για αλλαγές που οδηγούν σε μεγάλη γραφειοκρατία και η βουλευτής ζήτησε να καταγραφούν τα προβλήματα και οι προτάσεις τους ώστε να ενημερώσει το υπουργείο για τη δυνατότητα επίλυσής τους.

Για το θέμα της αποζημίωσης των περσινών βροχοπτώσεων στα ροδάκινα η βουλευτής ενημέρωσε ότι ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αντώνογλου δεσμεύτηκε ότι αν όλα πάνε όπως είναι προγραμματισμένα, οι πληρωμές θα ξεκινήσουν από τον επόμενο μήνα, γύρω στις 20 Ιουλίου.

26.6.2018

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας