Απόψεις Κοινωνία

“Ας τους το βροντοφωνάξουμε, επιτέλους, κατάμουτρα!” γράφει ο δηκτικός

      

Δεν έχεις χρήματα ν’ αγοράσεις τρόφιμα για να μαγειρέψεις; Μη στενοχωριέσαι! Μαγειρεύουν άλλοι, στην τηλεόραση, για σένα!

Δεν μπορείς να ψωνίσεις ρούχα για τον εαυτό σου και τα παιδιά σου; Μη στενοχωριέσαι! Ψωνίζουν άλλοι, στην τηλεόραση, για σένα! Και μάλιστα δωρεάν! Ίσως, αύριο, έρθει κι η δική σου σειρά!…

Δε σου φτάνει ο μισθός σου ή η σύνταξή σου, για να πας κάπου να διασκεδάσεις; Μη στενοχωριέσαι! Διασκεδάζουν (κάθε βδομάδα) και πίνουν ”στην υγειά σου” άλλοι, στην τηλεόραση, για σένα!

Ούτε να φλερτάρεις, χρειάζεται! Φλερτάρουν κι ερωτεύονται άλλοι, στην τηλεόραση, για σένα! Σ’ εκπομπές, μάλιστα, υψηλής νοημοσύνης και  αισθητικής!

Εσύ δε χρειάζεται να κάνεις τίποτα! Μόνο άκου, βλέπε, σώπα… Και πάνω απ’ όλα, αν είσαι τυχερός κι έχεις δουλειά, δούλευε αδιαμαρτύρητα! Αφοσιωμένος, υπάκουος και πρόθυμος στο αφεντικό σου. Και ευγνώμων που σου δίνει ένα κομμάτι ψωμί! Ξέρεις, πόσοι άνεργοι περιμένουν στην ουρά για τη δική σου θέση;

Και μια συμβουλή (για το καλό σου!): Μακριά απ’ αυτούς που μιλούν για εργασιακά δικαιώματα, λαϊκούς και ταξικούς αγώνες! Αυτά είναι ανούσια και ξεπερασμένα πια! Και πολύ επικίνδυνα για την επιχειρηματικότητα, τη ”δίκαιη ανάπτυξη” και την κοινωνική ”ειρήνη”!

Αν θέλεις να αγωνιστείς, μπορείς να παίρνεις μέρος σε δυναμικά παιχνίδια τύπου ”σαρβάιβορ”! Εκεί, εκτός του ότι θα γίνεις ”ήρωας” και ”σταρ” της εποχής σου, θα μάθεις να επιβιώνεις και να προχωράς εξοντώνοντας τους άλλους (”ο θάνατός σου η ζωή μου”) και θα μυηθείς και σ’ άλλες αξίες της ”ελεύθερης αγοράς”, όπως ο ραγιαδισμός και ο χαφιεδισμός!

Και να έχεις πίστη, ”όραμα” και υπομονή! Αν δουλεύεις σκληρά και ”αρπάζεις” τις ευκαιρίες, θα γίνεις κι εσύ ”επιτυχημένος”. Γιατί, στην κοινωνία  της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, πάντα υπάρχουν ευκαιρίες για τους ”έξυπνους” και τους ”εργατικούς”! Θα έχεις ακούσει ”για το λουστράκο, που έγινε βιομήχανος”!

Ένας άλλος τρόπος για να ”πετύχεις” στη ζωή σου, είναι τα τυχερά παιχνίδια και οι λοταρίες. Δίνοντας, κάθε φορά, κάτι απ’ το υστέρημά σου, μπορείς π.χ. να κερδίσεις τα έπιπλα ή τις ηλεκτρικές συσκευές που σου λείπουν, ”κι αν σου κάτσει”, μπορεί να γίνεις κι εκατομμυριούχος! Γι’ αυτό, μη διστάζεις και μην κλωτσάς την τύχη σου!

Δε χρειάζεται, λοιπόν, να στενοχωριέσαι για τίποτα! Και προπαντός, δε χρειάζεται να σκέφτεσαι! Σκέφτεται το σύστημα για σένα! Και τα φροντίζει και τα προνοεί όλα! Εσύ, μόνο, βλέπε, άκου, δούλευε και σώπα!…

…………………

Μετά από τόσες διαψεύσεις κι απογοητεύσεις, και με τόση οργή συσσωρευμένη μέσα μας, διαθέτουμε, πλέον, την εμπειρία να καταλάβουμε, όλα αυτά γιατί συμβαίνουν! Μαζικά, μαχητικά, οργανωμένα, ας τους το βροντοφωνάξουμε, επιτέλους, κατάμουτρα, τόσο στους ταξικούς δυνάστες μας όσο και στις κυβερνήσεις – ορντινάτσες τους:

“Δε θέλουμε πια τα ψίχουλά σας! Θέλουμε το καρβέλι που μας ανήκει και μας το κλέβετε! Τα παραμύθια σας δε μας ξεγελάνε άλλο! Ο καπιταλισμός σας δεν εξανθρωπίζεται, ανατρέπεται!!!”            

ο δηκτικός

banner-article

Ροη ειδήσεων