Εργασία Νάουσα

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ημαθίας – Πέλλας: “Έξω οι εργοδότες από τα σωματεία και το εργατικό κίνημα”

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ημαθίας – Πέλλας απαιτεί την άμεση αποπομπή και την καθαίρεσή του  Δημήτρη Καραγεωργόπουλου από τα συνδικαλιστικά όργανα των εργαζομένων.

O Δημήτρης Καραγεωργόπουλος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος και εκπρόσωπος του Γραφείου Τύπου και Δημοσίων σχέσεων της ΓΣΕΕ  είναι παράλληλα, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον ημερήσιο τύπο, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος εταιρείας με την επωνυμία  «ΠΗΓΑΣΟΣ ΦΟΡΤΟΥΝΑ ΓΚΕΙΜΙΝΓΚ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ». Η συγκεκριμένη εταιρεία διαθέτει και διαχειρίζεται μετοχές και μερίδια εταιρειών τυχερών παιχνιδιών, παρέχει διοικητικές υπηρεσίες σε καζίνο, ξενοδοχεία και επισιτιστικές επιχειρήσεις, διαχειρίζεται και αξιοποιεί ακίνητα και παρέχει με το αζημίωτο εκπαίδευση σε εργαζόμενους και συμβουλές σε εταιρείες.

Τον Δημήτρη Καραγεωργόπουλο τον γνωρίσαμε και στην περιοχή μας, όταν τον Απρίλη του 2017 με την ιδιότητα του Πρόεδρου της Ομοσπονδίας (ΟΙΥΕ) σε συνάντηση με εργαζόμενους της Καρυπίδης (στην οποία αγνοήθηκαν σωματεία που βρίσκονταν επί μήνες στην πρώτη γραμμή του διεκδικητικού αγώνα) πρότεινε να αποδεχτούν οι εργαζόμενοι ατομικές συμβάσεις και να υπογράψουν με οποιουσδήποτε όρους και οποιοδήποτε κόστος, αυτά που πρότειναν οι διάδοχοι εργοδότες της ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ και στη συνέχεια οι δικηγόροι θα ανάτρεπαν τις απαράδεκτες συμβάσεις.

Οι ευθύνες της Διοίκησης της ΓΣΕΕ και της ΟΙΥΕ είναι μεγάλες. Το γεγονός πως ο υπεύθυνος του γραφείου τύπου της ΓΣΕΕ και πρόεδρος της ΟΙΥΕ είναι ο ίδιος εργοδότης αποτελεί ένα αίσχος για το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα.

Καλούμε τους εργαζόμενους να κάνουν στην άκρη συμβιβασμένους – εργοδοτικούς συνδικαλιστές, να συσπειρωθούν στα ταξικά τους σωματεία, να δώσουν δύναμη στη δύναμη τους.

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ημαθίας – Πέλλας καλεί τις Διοικήσεις της ΓΣΕΕ και της ΟΙΥΕ να συνεδριάσουν άμεσα με θέμα την  αποπομπή και καθαίρεση του Δημήτρη Καραγεωργόπουλου. Δε μπορεί να υπάρχουν στελέχη ή μέλη ΔΣ ανωνύμων εταιρειών στις γραμμές του συνδικαλιστικού κινήματος.

Νάουσα, 25/6/2018

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας