Γενικά

Ξεκίνησαν τα τμήματα θερινής απασχόλησης της Ευξείνου Λέσχης Νάουσας

ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!!!

Τη Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018 τα τμήματα θερινής δημιουργικής  απασχόλησης  για μαθητές  (Προνήπια- Νήπια και Δημοτικού  Σχολείου)    από  την Βιβλιοθήκη της  Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Νάουσας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:  εικαστικά, κατασκευές, μουσικοκινητικά δρώμενα, θεατρικό παιχνίδι, δημιουργική κίνηση, εργαστήρια μαγειρικής και υγιεινής διατροφής, προβολές, αφηγήσεις παραμυθιών και λογοτεχνικής παιδείας, εκπαιδευτικά παιχνίδια και ομαδικές δραστηριότητες.

Στα πλαίσια της πρώτης ενότητας,  «Καλωσορίζοντας το καλοκαίρι», τα παιδιά επισκέφτηκαν το εργαστήριο ζαχαροπλαστικής «ΤΖΕΠΟΣ» με σκοπό να δουν από κοντά την παρασκευή  του παγωτού. Με προθυμία ο κ. Γιώργος  Τζέπος  μίλησε στους μικρούς μαθητές για την ιστορική προέλευση του παγωτού, για τους παγωτατζήδες που κυκλοφορούσαν  παλαιότερα με το ποδήλατο-καρότσι  και με πολύ παραστατικό τρόπο αφού έδειξε  όλα τα  υλικά παρασκευής συνέχισε ζωντανά στην διαδικασία παστερίωσης,  βρασμού και ψύξης των υλικών. Το δροσιστικό και απολαυστικό γλύκισμα του καλοκαιριού όταν έφθασε πλέον στους -8ο βαθμούς ήταν έτοιμο διακοσμημένο με χρωματιστές τρούφες και σοκολάτα  να το γευτούν  και να απολαύσουν οι μικροί μαθητές.

Ευχαριστούμε τον κύριο Γεώργιο Τζέπο για την μοναδική εμπειρία που πρόσφερε στους μαθητές μας.

banner-article

Ροη ειδήσεων